משדרג ל-A, וקיבלתי הוראות מבלבלות מהמורים - אחד אמר לי שאסור לבלום כאשר עושים מקטע (נסיעה איטית, סללום, שמיניות וכו) איך מותר בפניות אליהם, השני אמר שמותר לבלום בכול אזור, גם במקטע וגם ביניהם, כל עוד עושים את זה קצת.
מה נכון?
משדרג ל-A, וקיבלתי הוראות מבלבלות מהמורים - אחד אמר לי שאסור לבלום כאשר עושים מקטע (נסיעה איטית, סללום, שמיניות וכו) איך מותר בפניות אליהם, השני אמר שמותר לבלום בכול אזור, גם במקטע וגם ביניהם, כל עוד עושים את זה קצת.
מה נכון?
בגדול שניהם נכונים.
לא יודע איך זה היום אבל כל עוד אתה לא נועל גלגל\בולם בצורה חדה אלא מאט בצורה מבוקרת ובהתאם לדרישות המסלול - לא צריכה להיות בעיה.
רוצה לדעת יותר טוב? בקש מהמורים לחדד או חכה לעוד תגובות, ביום של הטסט (או לפני) תראה איך אחרים עושים את המסלול ועל מה הטסטרים מכשילים.
זה פשוט לא נחוץ ולא נכון לבלום במקומות האלה. הרעיון הוא לעשות שימוש נכון בקלאץ'.
אני בדיוק משדרג לa לומד בירושלים אצל גילי למי שמכיר,לא קיבלתי הנחיה או הדרכה שלא לבלום,למרות שפה בירושלים אין סיכוי לעשות את הסללום בירידה בלי להשתמש בבלם,מחר יש שיעור אשאל ואעדכן.
לפני שנה עשיתי רישיון ל A2 והמורה אמר לי להמנע מבלימות. הסיבה לטענתו - בלימה מצביעה על שליטה לקויה בגז ותכנון לא נכון של הנהיגה.
תכלס ממה שאני זוכר מעבירים כל עוד הבלימה לא חזקה, אלא מבוקרת ולא לצורך עצירה.
יכול להיות שהדרישה שונה בין הרשיונות.
בהצלחה בטסט!!
תודה, זה עזר.
עבר כבר עשור מאז שעשיתי טסט בירושלים אבל החלק היחיד שהשתמשתי בברקס היה בסוף הסללום בירידה כשעושים 180 מעלות בשביל לחזור על הסללום בעלייה, החלקיק שנייה הזה כמעט בלתי אפשרי בלי ברקס ולא הכשילו אותי על זה גם ב A1 וגם ב A אבל חוץ מזה לא נגעתי בברקס וזה גם מה שהבנתי שאמורים לעשות.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650