מגיעים לרמזור המופעל רק כשרכב מגיע והאופנוע לא מפעיל אותו. כדי לעבור את הצומת בצורה חוקית צריך לחכות עד שרכב יגיע – לפעמים לוקח דקות ארוכות או יותר. גם אז (במקרה של נתיב אחד) צריך לעבור את קו העצירה אחרת הרכב לא יתקרב מספיק כדי להפעיל את הרמזור. בכל צורה אפשרית אחרת (מעבר לנתיב שבו יש רמזור ירוק, רכיבה למעבר חצייה, מעבר הצומת באור אדום) מעבר הצומת אינו חוקי.
בעיני זה נראה לא סביר שהרשויות מביאות משתמש דרך הנוהג (רוכב) כחוק למצב שבו הוא חייב לעבור על החוק כדי לצאת ממנו.
יש לי תיעוד תכתובת עם מחלקת הרמזורים בעירייה, כולל הצהרתם שהרמזורים בנויים לפי הנחיות משרד התחבורה וכולל פגישה אתי באתר על מנת לכייל את הרמזורים.
יש לי תיעוד ממצלמת קסדה של מספר מקרים בהם הרמזור לא התחלף לירוק עד שלא הגיע רכב.
חשבתי לעבור באדום (במקרה שהרמזור לא עובד), לקבל דו"ח ולהביא את העניין למשפט בו נראה לי שהתוצאה ההגיונית היחידה היא הוראה לרשויות לבטל את כל הרמזורים האוטומטיים עד שלא יימצא פתרון מתפקד. אבל, אף פעם אין שוטר כשצריך אותו......
חשוב לציין שאני על וורסיס 1000 – אופנוע לא קל במיוחד, לא על כלי קל עשוי פלסטיק (שלא אמור להפעיל את לולאת ההשראות המגנטית).
מה אומר החוק בנושא? כיצד אפשר להפטר מהטרדת הרשויות הזו?
תודה