לפני שנה יצאנו לטיול באלפים לחגוג 25 שנות נישואין. רציתי לצלם כמזכרת נוסטלגית כשאהיה ממש זקן. שהשאיפה היתה סרט מחווית הרכיבה ולא אוסף קליפים ותמונות היינו כאן. יש לי מצלמת אקסטרים טובה (SonyAS100 ) וחשבתי שזהו. משתף מספר תובנות למי שמתכנן בעתיד לצלם טיול של ימים.
זווית צילום, אחסון מים סאונד וטעינה
מסתבר שכולם קשורים אחד לשני. למדתי על סוגי תושבות לקסדות וקניתי מהאינטרנט סט אביזרים שהגיעו ימים ספורים לפני היציאה. בגלל זווית צילום החלטתי על מיקום התושבת מעל הקסדה של אישתי וגם אצלי. יצאנו לרכיבת מבחן קצרה. נראה שהמיקום על קצה קסדה של מורכב וכמושב אחורי מוגבה נכון אבל תהייה לי בעיה של אחסון..
שעתיים צילום באיכות גבוהה מניבות כ 60 ג'יגה וכדי לאחסן 6 ימים צריך "מתקני אחסון" שתומכים באיכות ובנפח ובנוסף, אמצעי להעביר קבצים מהמצלמה ובינהם. קניתי דיסק און קי של 150 ג'יגה ו 3 כרטיסי זיכרון של 60 ג'יגה. בנוסף היה צריך למצוא פתרון לצילום בימי גשם ולסאונד בגלל שריקת הרוח ברכיבה מהרוח שיוצר הקייס נגד מים. הבעיה שהקייס אטום ועם התושבת אין אפשרות לחבר מיקרופון חיצוני אז ויתרתי על הסאונד. עם כל ההכנות לטיול זה נדחק הצידה. מאותה סיבה אי אפשר היה גם לטעון תוך כדי צילום.
הרעיון היה לאחסן חלק מהקבצים בזיכרון של הטלפון ע"י מתאם בין סוגי הכניסות אבל מערכת ההפעלה של אנדרואיד לא הצליחה לקרוא את כ. הזיכרון של המצלמה. ביום השלישי בטיול העברתי קבצים מכרטיסי SD לדיסק און קי בחנות מחשבים. זה לקח מספר שעות ובגדול רק בגלל שהייתי בעיירה יחסית גדולה בשעות מתאימות ובזכות האדיבות של העובד זה התאפשר- ועדיין הייתי עם בעיה של נפח. במילים אחרות, כשאי אפשר לצאת עם מחשב כדאי לתכנן מראש את הפריקה והעברת הקבצים.
סוללה
בעיה נוספת שהתגלתה בדיעבד שהסוללה בקונפיגורצית צילום גבוהה שובקת חיים אחרי כשעתיים. אי אפשר פשוט להדליק את המצלמה ולקוות שיהיה בסדר. כשאין אפשרות לטעון ברכיבה (חיבור לסאונד, תושבת, קייס נגד מים) כדאי לתכנון מראש מה מקליטים.
עריכה
שיחקתי כמה שעות בתוכנת שנקראת Wondershare ולמדתי לערוך תוך כדי. אני שונא אותה וגם המחשב שונא אותה וגם היא שונאת אותנו אולי כי עריכה דורשת מחשב חזק. אורך ואיכות הסרטונים קריטיים. צילמתי ב Full HD שמתבטאים ב 50,000 kbs. זה נחמד לצפיה וסיוט לסט אפ שלי. המחשב משתעל עם כל טעינה וברינדור המעבד מבלה רוב הזמן ב -100%. במקרה של מחשב מאותגר (רוב הלפטופים) כדאי לעבוד על סרטונים קצרים.
יוטיוב
אני צופה בהמון ערוצי אופנוענים ורוכבים מטיילים ורציתי ללוות את הסרטונים הפומביים במוסיקת רקע מוצלחת. הנסיון לאתר מקור מוסיקה שאפשר להשתמש בה היה כאוב. נבירה במאגרים שמכילים קטעי מוסיקה זוועתית לצד היבטי זכויות יוצרים ושאר ירקות. ממליץ להתחיל עם בנק של קטעים ורק אחר כך להתחיל לערוך.
הסרטונים כאן