תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: שואל שוב גוימקס 250 נחנק

צפייה משולבת

Junior Member

בעיה בגוימקס

הי חברים ,

קניתי לא מזמן קטנוע גוימקס 250 עם 25000 קילומטר
    בהתחלה הכל היה בסדר , בימים האחרונים בעיקר אחרי נסיעות ארוכות הקטנוע מקרטע בתחילת נסיעה, נכבה וכו'
    היום נסעתי עליו הרבה והוא המשיך לעשות את זה במהלך היום לפרקים , בסוף היום הוא ממש נכבה ובערב להדלק כאשר הוא ללא ג'ק במצב רגיל הכוונה , יש סטרטר והכל רק לא מניע , ברגע שאני שם אותו על ג'ק אמצע הוא מניע ואילו נשמע טוב שאני שם גז בלי גמגומים . ברגע שהוא יורד מנג'ר ומתחיל נסיעה חוזרת הבעיה . יש למישהו כיוון מה זה?
    צריך לציין שקניתי אותו הבחור אמר לי שהוא עשה טיפול קטן לא מזמן אך לא היו לא קבלות להציג אז לא יודע כמה ימים זה

Junior Member

שואל שוב גוימקס 250 נחנק

הי ,

יש לי ג'וי מקס 250 שנת 2015 עם 25000 קילומטר .
    קניתי אותו לא מזמן בהתחלה הוא נסע תקין והכל היה בסדר , בימים האחרונים הוא נחנק ומקרטע , מה שמוזר הוא שאני משאיר אותו על הג'ק אמצע ושם גז הוא נשמע בסדר לגמרי גם , ברגע שאני מתחיל לסוע ובעיקר ברמזורים או עצירות הוא מקרטע עד חנק ונכבה ולא רוצה להניע שוב אלא אם הרמתי אותו חזרה לג'ק ואז הוא מניע בנגיעה .
    יש למישהו מושג מה יכולה להיות התקלה?

תודה רבה לעוזרים

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    כפי שאולי הבנת מחוסר תשובה, כותרת כמו "בעיה בג'וימקס" לא ממש מעודדת אנשים לענות. אפילו אם נשים את חוקי הפורום בצד, כנראה שבפעם הבאה תרצה טיפה לפרט את הבעיה בכותרת.

אני מניח שהקטנוע מוזרק - לא מכיר את הכלי וזה מה שעולה מחיפוש ראשוני בגוגל. מידע מהסוג הזה עוזר לאנשים שלא מכירים את הכלי לעזור גם.
    בכל מקרה, זה שהוא על ג'ק אמצע עושה 2 דברים במקביל - 1. מיישר אותו, 2. מנתק את הגלגל האחורי מהאספלט. כדי להבין מה מבין השניים משפיע, תנסה לשים אותו על ג'ק אמצע בהטיה ולנסות להניע, ואח"כ לנסות שוב להניע כשהוא זקוף היטב, אבל על גלגליו.

אם מניע בלי בעיה על ג'ק, לא משנה ההטיה, אבל על הגלגלים מתקשה - אז הבעיה שלך, סביר להניח, היא שהקלאץ' האוטומטי לא מתנתק והגלגל נשאר מחובר יותר מדי למנוע במצבי עמידה ועצירה. החלפת קפיצי קלאץ' פותרת את הבעיה הזו, אם זה אכן מה שאני חושב.

אם לא מניע ברגע שהאופנוע לא עומד זקוף היטב - אז אפשר לנסות לחפש בשרשרת הזנת הדלק איפה השאיבה לא טובה, אולי יש בעיה במשאבת דלק, אולי ביניקה מטנק הדלק. יהיה קשה לנחש, כי המקרה הזה פחות הגיוני, לכן מעדיף שקודם כל תבדוק מה הכיוון מבין השניים שציינתי.

Senior Member הסמל האישי של Tilbalisti

שואל שוב גוימקס 250 נחנק

מן הסתם מה שג׳ק אמר יותר הגיוני אבל מניסיון בקטנוע של חבר , היה חסר נוזל קירור וזה גרם לבעיות דומות לשלך עקב התחממות, תבדוק גם מזרק

Sent from my iPhone using Tapatalk

Junior Member
    תבדוק פילטר אוויר
    אוויר

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    אני דווקא הייתי הולך יותר על כיוון של מערכת החשמל.
    הייתה לי בעיה זהה בקטנוע אחר (מובי) ואחרי שפירקתי לו את הנשמה ולא מצאתי פתרון הסתבר שהחוט של הכויל היה מנותק בתוך המעטפת שלו. כשירד מהג'ק החוט היה מתנתק וכשהיה על הג'ק היה מגע.
    היה סיפור גומה עם ג'וימקס כשעבדתי במוסך בזמנו, אני זוכר את המקרה כי שלושה ימים פירקנו את הקטנוע לגורמים בתסכול רב. בסוף מצאנו איזה חוט עם נתק בצמת חשמל הראשית שעשה את הבעיה.

כל מה שרשמו לפניי גם נכון והרבה יותר קל לאבחון אבל ללא פרטים נוספים (כגון מה כבר נבדק ונשלל על הסף) כל תשובה שתקבל פה (כולל שלי) יהיו ניחושים.

עד כמה יש לך ידע וכלים לפרק ולנבור בו? אם בא לך לחפור בו נשתדל לעזור לך, אם אין לך הידע והכלים אז לצערך תאלץ לגשת למוסך לאבחון. זו בעיה שמצריכה ידע וסבלנות.