מכיוון שזה לא דיון טכני, אין לי מה להרוס יותר מדי, אז אביע דעה.
אנחנו רואים בטלווזיה תיעודים של שוטרים וקצינים שמגיבים באלימות מופרזת לפעמים אבל...
דעתי האישית, ויסלחו לי מספר חברים בפורום (מישהו שמע מנאור בתקופה האחרונה?),
יש גישה בציבור שמותר להתחכם. לי לא נראה הגיוני ששוטר ניגש לאזרח ומבקש ממנו לעשות (או לא לעשות משהו) והאזרח חושב שמותר לו להתווכח. זה גרוע בעיני עשרות מונים יותר מאיזה קצין משטרה שמאבד עשתונות אחרי שתוקפים אותו פיזית.
בתפיסת העולם שלי, המפגש עם השוטר צריך להתנהל ב"כן אדוני השוטר, לא אדוני השוטר". ואם השוטר טועה/משקר, ניתן או ל הגיש תלונה/לערער או לבקש שניה לרענן את זכרונך בעזרת מצלמת הדרך שלך, כי "בחיי שלא שמתי לב/אני לא זוכר שעשיתי את זה".
כל המפגשים שלי עם שוטרים (והאמינו לי, היו לי הרבה. למען השם, הייתי בנהיגה מונעת עוד לפני שהיה לי רשיון לאוטו!!, כולן על טרקטור) הסתיימו בברכת המשך יום טוב הדדית (כולל מקרה קיצוני באיזה שבת בבוקר, עם שני מתנדבים חטיארים משועממים, שפשוט חיפשו להציק. כאילו באמת, אתם רואים ילד על אופנוע דו"ש, ממוגן מכף רגל ועד ראש בציוד רכיבת שטח של הביוקר- יעני רובוטריק, על אופנוע שאפילו יש לו לוחית ומאותתים, ואחרי בדיקת רשיונות כשרואים שהכל תקין עושים לו חיפוש בכלים? מפוררים לו קופסאת נובלס כדי לראות אם יש סמים? ולמען הגילוי הנאות, אותו ילד הוא ללא היתקלות אחת עם מערכת החוק - למעט עברות תנועה, כאמור- ושבמקרה גם בחיים לא נגע אפילו בג'וינט...).

ציטוט ההודעה בתגובה