עמוד 1 מתוך 8 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 107

אשכול: שוטר שעצר אותי בצד

Junior Member

שוטר שעצר אותי בצד

אהלן. פגישה עם שוטר שהצהיר משהו שאני לא מכיר ובגלל שאני לרוב נמצא בפורום בינלאומי שלא תמיד עולה בקנה אחד עם החוק הישראלי, אני אשאל אתכם

אעשה את זה מתומצת ככל האפשר,

כביש טכני ומוכר, יצאתי מפניה לישורת, שם חיכה שוטר על אופנוע שסימן לי לעצור בצד.
    כמובן שלא חששתי, ולא הופתעתי, משום שידוע שבזמן האחרון המשטרה מראה יותר "פעילות", העובדה שלא היה אקדח לייזר, והפניה הייתה פניה עיוורת כך שהוא לא ראה אותי מרחוק, הבנתי שסיבת העצירה היא...סתם להציק?

כל אחד מוודא שהמצלמה שלו פועלת,מברכים לשלום, השוטר מבקש רישיון נהיגה ובו הזמן עושה סיבוב סקירה, ומבקש להתניע את האופנוע.

ובגלל הרבה דברים שהתערבבו בוויכוח ביננו, אני אציג את החלק המרכזי בטענה של השוטר, שבגלל חוסר בידע העדפתי לשתוק מאשר לשאול עוד שאלות מתחכמות. בסוף לא קרה כלום, הוא "רשם אותי לעצמו" ואיים שאם שוב הוא רואה אותי בכביש הזה מבלי שטפלתי בנושא, הוא יוריד אותי מהכביש.

השוטר טוען(ואני מצוטט מהסרטון): "כל דבר לא מקורי שאתה שם על האופנוע זו הורדה מהכביש" , ואני, שהולך על פי ההיגיון רציתי לשאול: "אז למה אקרופוביץ,ריזומה,R&G ושלל חברות שמציעות חלקים אפטר מרקט - נמכרות אצל יבואנים? הרי ההנחת יסוד של צרכן זה שאם הוא נמכר אצל יבואן - זה תקין" שואל אתכם, ולא אותו.
    אני חשבתי שכל עוד החלקים עומדים בתקנים - הם חוקיים. מחרשה מקוצרת שמאירה היטב את המספר, לא מתקפלת, והמספר מאונך לקרקע - היא בסדר גמור(למיטב הבנתי), אבל השוטר דרש שאחזיר למחרשה המקורית.

אשמח שמישהו יסביר את הנושא.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    כשאתה פוגע באגו של שוטר הרבה אפשרויות לפניו.

על פי החוק היבש אסור לך לבצע שום שינוי בכלי הרכב שלך.
    מחרשה יכולה להיחשב שינוי מבנה אם אני לא טועה.
    נראה אותך מתארגן על הניירת מול היבואן.
    הסיבה שזה נמכר היא כי זה תחום אפור.
    חלקו חוקי וחלקו לא חוקי אבל נחזור רגע אחורה.

- תקינה? הניירת אליי ונתראה בתחנה.
    חלקת על השוטר.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי FriendlyR צפיה בהודעה
    אהלן. פגישה עם שוטר שהצהיר משהו שאני לא מכיר ובגלל שאני לרוב נמצא בפורום בינלאומי שלא תמיד עולה בקנה אחד עם החוק הישראלי, אני אשאל אתכם

אעשה את זה מתומצת ככל האפשר,

כביש טכני ומוכר, יצאתי מפניה לישורת, שם חיכה שוטר על אופנוע שסימן לי לעצור בצד.
    כמובן שלא חששתי, ולא הופתעתי, משום שידוע שבזמן האחרון המשטרה מראה יותר "פעילות", העובדה שלא היה אקדח לייזר, והפניה הייתה פניה עיוורת כך שהוא לא ראה אותי מרחוק, הבנתי שסיבת העצירה היא...סתם להציק?

כל אחד מוודא שהמצלמה שלו פועלת,מברכים לשלום, השוטר מבקש רישיון נהיגה ובו הזמן עושה סיבוב סקירה, ומבקש להתניע את האופנוע.

ובגלל הרבה דברים שהתערבבו בוויכוח ביננו, אני אציג את החלק המרכזי בטענה של השוטר, שבגלל חוסר בידע העדפתי לשתוק מאשר לשאול עוד שאלות מתחכמות. בסוף לא קרה כלום, הוא "רשם אותי לעצמו" ואיים שאם שוב הוא רואה אותי בכביש הזה מבלי שטפלתי בנושא, הוא יוריד אותי מהכביש.

השוטר טוען(ואני מצוטט מהסרטון): "כל דבר לא מקורי שאתה שם על האופנוע זו הורדה מהכביש" , ואני, שהולך על פי ההיגיון רציתי לשאול: "אז למה אקרופוביץ,ריזומה,R&G ושלל חברות שמציעות חלקים אפטר מרקט - נמכרות אצל יבואנים? הרי ההנחת יסוד של צרכן זה שאם הוא נמכר אצל יבואן - זה תקין" שואל אתכם, ולא אותו.
    אני חשבתי שכל עוד החלקים עומדים בתקנים - הם חוקיים. מחרשה מקוצרת שמאירה היטב את המספר, לא מתקפלת, והמספר מאונך לקרקע - היא בסדר גמור(למיטב הבנתי), אבל השוטר דרש שאחזיר למחרשה המקורית.

אשמח שמישהו יסביר את הנושא.
    מבחינת החוק, ניתן להתקין בכלי רכב חלקים חליפיים, כל עוד הם עומדים בתקנים הרלוונטיים.
    הבעיה היא - כשמחפשים אותך אז מוצאים אותך.
    לשוטר לוקח 5 דקות בדיוק לארגן לך הורדה מהכביש בתירוץ מונפץ כלשהו.
    לך יקח כמה ימים של ריצות ועצבים כדי לקבל את הרישיונות בחזרה.
    אם תחליט להלחם על הצדק - תגיע גם לבית משפט (בעוד שנה), ואז אולי תופתע לרעה לא רק ממשטרת ישראל, אלא גם ממערכת המשפט בישראל.
    וגם נניח שלא תופתע, ותצא זכאי - אז מה? השוטר יודח מתפקידו? הוא ישלם קנס מהמשכורת שלו על הטרדת האזרח? או לפחות, הוא יקבל נזיפה חמורה שתירשם בתיק האישי ותפגע בקידום שלו?
    ברור לכולם, ובראש ובראשונה לשוטר, שאף אחד מאלה לא הולך לקרות.
    אז אם בא לך להילחם בשביל הצדק - אני ממש בעד, וזה נאמר ללא שמץ של ציניות. אני במקומך הייתי ממשיך בחיי, ובמידה ותהיה לי שוב התקלות עם אותו שוטר - מציג בפניו בנימוס איזה נייר שקר מהיבואן שכל האביזרים הנ"ל תקניים (בהנחה ורכשת אותם מהיבואן, מאמין שיילכו לקראתך ויספקו לך נייר כזה).

מה שקרה כאן זה שלא באת לשוטר בטוב, כי רואים שבאת לרכב ספורטיבי (אלא מה אתה עושה "בכביש טכני ומוכר" עם אופנוע משופצר ובמיגון מלא?). הוא חיפש על מה להשחיל אותך שתלך למקום אחר ותהיה בעיה של שוטר אחר, כי אין לו מצב רוח היום לגרד אותך מהמעקה. כנראה שהאופנוע שלך באמת חוקי ועם אביזרים תקניים, כי אחרת הוא היה רושם לך דו"ח ורק בזה כבר מבזבז לך חצי יום עבודה - גם אם מצדך זה היה בשביל להגיע לתחנה ושהקצין שלו יבטל את הדו"ח המונפץ. בגלל שהוא קלט שעל דוח כזה אפילו הקצין שלו יגיד לו שהוא טמבל, זה הסתיים בהצקה בלבד.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    זה לא בדיוק שכל עוד הילקים עומדים בתקנים אז מותר לך לרכב איתם.
    יש לכל חלק הגדרות שונות בחוק.
    לדוגמא, הזכרת את המחרשה. היא צריכה לעמוד בשתי דרישות:
    האחת שיהיה אור מספר עובד.
    השנייה ש" לוחית הזיהוי ברכב מנועי חייבת להיות מוארת כך שניתן יהיה לקרוא את הכתוב בה ממרחק 20 מטר במזג אוויר נאה.".

אתה מצדך צריך להכיר את התקנות ולהכין תשובות בקיאות ומפורטות מבעוד מועד. כמו שכתבו- אם ירצה אדון ז*ן, הוא ימצא כל תירוץ להורדה מהכביש, ואם טעה אף אחד לא יעשה לא מאומה.
    אתה רק יכול להיות חוקי ככל האפשר, מנומס ככל האפשר, אם בא לך אז חנפן ככל האפשר ולהכיר את התקנות. רק שילוב של כל אלה ישפר את סיכוייך להוריד ממך את הנודניק התורן.

או שתגיד שאתה חבר של שושנים

Junior Member
    תודה רבה על התגובות הבונות.
    אז קודם, אני מודה בכמה אשמות -

1)כמו שכתב קטקוב, כנראה שבאמת לא באתי בטוב עם החליפה המלאה בכביש הטכני.
    2)לצערי, אני נאיבי מידי. ההיכרות שלי עם המשטרה ועם מערכת בית המשפט היא אפסית,תמיד נמנעתי מהתחום האפור כדי לא לתת צ'אנס לאף שוטר. לכן כל מה שהותקן על האופנועים שהיו בבעלותי נעשו דרך יבואן ומוסך מרכזי בשביל להסיר כל ספק(כך חשבתי לפחות) לדעת שהוא יכול להוריד אותי מהכביש בקלות,ובמידה והוא יימצא טועה לא יקרה לו כלום, מאוד מרגיז. (בטוח יש כאלה שעכשיו מגחחים)

לא פגעתי בכבודו,לא דברתי לא יפה, הוויכוח היה בתחום הבריא. לצערי מחרשה זה רק חלק מהדברים שעליהם הוא הצביע(חלק בצדק,כמו אגזוז רועש,אבל את ההסברים אני רוצה לקבל מהיבואן כי יש משתיק בסליפאון) , אז גם אם אלך ליבואן, מה אעשה בזה? אז אקבל מהם הוכחה לקנייה והתקנה דרכם, תמיד יהיה לי טסט שעשיתי לפני חודשיים בשלוף ושהכל נמצא תקין, אבל הבעיות שהוא ראה לנכון כעילה להורדה מכביש - לא נעלמו.

ביום יום אני מזגזג בין ניידות,אופנועי משטרה שעוצרים לידי ברמזור, עד עכשיו לא אמרו לי כלום. חשבתי שהכל בסדר. אז בכזו קלות דעת יכולים להוריד אותי מהכביש אם רק רוצים?אם לא באתי להם בטוב?

אז מה שאני מסיק ממכם זה תמיד לחשוב כאילו אני הלא בסדר, איך שאני רואה משטרה, לברוח באלגנטיות. אם בסופ"ש אני רק שומע מרוכבים אחרים על משטרה באזור - אחורה פנה, או ללחוש לעצמי "אח, בלת"ם" ולשנות כיוון לכביש אחר. אני מתחיל להבין את כל האיחולים שמאחלים לשוטרים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אופציה אחרת לקנות כפכפים וטימקס גופיה תואמת במקום להתרכז באופנוע יחפשו נשק וסמים.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    העובדה שעברת טסט לא שווה כקליפת השום.
    אני קיבלתי הורדה מהכביש יום אחרי טסט.
    להיפך,
    אם למשטרה היה יותר זמן פנוי, הם היו הולכים למכון לברר איך אופנוע לא תקני (לא מדבר על המקרה שלך) עובר טסט.
    (תיאוריה היפוטתית כמובן, גם אם תקציב המשטרה היה פי עשרים, זה לא היה קורה).

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    * גילוי נאות הכותב משרת במשטרת ישראל ומילא תפקידי קצונה רבים ומגוונים.

טיפים לחיים:

1. הכי קל לשוטר להתמודד עם עבריין מוכר, הכללים ברורים לשתי הצדדים, כל אחד מכיר את החלק שלו, והעבריין יודע לבחור את הקרבות.
    כשזה נוגע לאזרח רגיל/תמים לפעמים הוא חושב שהוא יודע, הוא מתחכם בדיוק על הדברים הלא נכונים, ורב הסיכוי שהשוטר היה בסיטואציה
    הזאת הרבה יותר פעמים ממנו ויש לו הרבה ניסיון עם חכמולוגים שחושבים שהם חכמים!

2. שוטר הוא בן אדם, הוא יגיב בדיוק כמו כל אדם ברחוב גם אם זה בתת מודע, יש שוטרים טובים יותר ויש פחות ויש שוטרים חרא, כן יש.
    אל תיכנס לסיטואציה לא מוכרת לך או לתחרות השתנה מול שוטר, צוות יס"מ עצבני משתין הכי רחוק, שוטר תנועה פגוע יעקוץ. לא פייר
    אבל ככה גם החיים, אתה צריך את השוטר בצד שלך.

3. עברת עבירה כמו גבר, תתמודד עם העונש אל תבכה כמו ילדה, זה המשחק נתפסת שילמת לא נתפסת הרווחת אבל אל תנסה להוכיח
    לשוטר שום דבר.

4. מה לעשות בסיטואציה שתיארת: אין לך מה להסתיר תן לו לחפש בכייף, תהיה נחמד "בוקר טוב אדוני השוטר", תהיה פתיחה נהדרת,
    אל תציב לשוטר שום חזית להפך תהיה סופר נחמד ומשתף פעולה, תחייך, אף שוטר לא הגיב בסטירה לברכת בוקר טוב, תופתע כשיגיד
    לך שאסור ל.... תגיד וואוו באמת לא ידעתי סליחה. תזרום בנחמדות עם השוטר, אין לך מה להסתיר נכון?

5. לספר לשוטר מה עשית לאימא שלו אתמול בלילה ומה אתה חושב על עיסוקה, תהיה טעות, אם תשאל אותו "למה מי אתה" הוא יגיד
    ויראה לך. ככה גם אם תנסה להסביר לו שהאגזוז החתוך שלך שלך הוא מקורי מהחברה, רוב הסיכוי שהוא יודע שלא, אף אחד לא אוהב
    שקרנים חכמולוגים ועברייני צעצוע.

6. תהיה ענייני איכותי דבר לעניין, להגיד לשוטר "תן לי את הפרטים שלך" יגרמו לו להתאמץ להיות בסדר ברשימת הדו"ח ולא לטעות, זה
    לא האינטרס שלך.

7. להיות חכם זה לא אומר להיות פראייר, שקול מילים והמעט בהם, כל דבר יכול לשמש נגדך, אתה לא עו"ד, תהיה נחמד תשתף פעולה
    ותשתוק. האינטרס הוא להעביר את השוטר לצד שלך אתם לא באמת במלחמה. אין לך מה להסתיר.

8. זיהית עוולה, תתעד תהיה נחמד ותתעד תנסה להסביר בלי לריב, לא הצלחת תשתוק, אח"כ יהיה לך מספיק זמן להתלונן לקבול ולבצע
    כל מה שתחשוב לנכון, בשקט בחכמה רחוק מהסיטואציה.

9. תהיה אתה בסדר, כולם יהיו בסדר, הכל יהיה בסדר.

10. תזכור אתה לא בתחרות מול השוטר, רוב הסיכוי שאם אתה בסדר לא יעשו לך כלום במיוחד עם הצלחת להעביר את השוטר לצד שלך
    אבל אם אתה יודע שאתה לא בסדר, אם ביצעת עבירה גלויה או אם השוטר עצר אותה בגלל בעיה אמתית תהיה נחמד תשתוק ותתנהג כמו גבר.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Member
    שושני , כמה שאתה לא אוביקטיבי ,
    ככה אתה ( כל כך) צודק. אם היינו מתנהגים כך אחד
    לשני ביום יום - בכביש , בתור בסופר , ברחוב , בעצם בכל מקום ,
    העולם היה מקום טוב יותר.

מכיוון שזה לא דיון טכני, אין לי מה להרוס יותר מדי, אז אביע דעה.
    אנחנו רואים בטלווזיה תיעודים של שוטרים וקצינים שמגיבים באלימות מופרזת לפעמים אבל...
    דעתי האישית, ויסלחו לי מספר חברים בפורום (מישהו שמע מנאור בתקופה האחרונה?),
    יש גישה בציבור שמותר להתחכם. לי לא נראה הגיוני ששוטר ניגש לאזרח ומבקש ממנו לעשות (או לא לעשות משהו) והאזרח חושב שמותר לו להתווכח. זה גרוע בעיני עשרות מונים יותר מאיזה קצין משטרה שמאבד עשתונות אחרי שתוקפים אותו פיזית.
    בתפיסת העולם שלי, המפגש עם השוטר צריך להתנהל ב"כן אדוני השוטר, לא אדוני השוטר". ואם השוטר טועה/משקר, ניתן או ל הגיש תלונה/לערער או לבקש שניה לרענן את זכרונך בעזרת מצלמת הדרך שלך, כי "בחיי שלא שמתי לב/אני לא זוכר שעשיתי את זה".

כל המפגשים שלי עם שוטרים (והאמינו לי, היו לי הרבה. למען השם, הייתי בנהיגה מונעת עוד לפני שהיה לי רשיון לאוטו!!, כולן על טרקטור) הסתיימו בברכת המשך יום טוב הדדית (כולל מקרה קיצוני באיזה שבת בבוקר, עם שני מתנדבים חטיארים משועממים, שפשוט חיפשו להציק. כאילו באמת, אתם רואים ילד על אופנוע דו"ש, ממוגן מכף רגל ועד ראש בציוד רכיבת שטח של הביוקר- יעני רובוטריק, על אופנוע שאפילו יש לו לוחית ומאותתים, ואחרי בדיקת רשיונות כשרואים שהכל תקין עושים לו חיפוש בכלים? מפוררים לו קופסאת נובלס כדי לראות אם יש סמים? ולמען הגילוי הנאות, אותו ילד הוא ללא היתקלות אחת עם מערכת החוק - למעט עברות תנועה, כאמור- ושבמקרה גם בחיים לא נגע אפילו בג'וינט...).

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    ציטוט נכתב במקור על ידי Danny צפיה בהודעה
    שושני , כמה שאתה לא אוביקטיבי ,
    ככה אתה ( כל כך) צודק. אם היינו מתנהגים כך אחד
    לשני ביום יום - בכביש , בתור בסופר , ברחוב , בעצם בכל מקום ,
    העולם היה מקום טוב יותר.
    הוא לא התיימר להיות אובייקטיבי
    זו עצת זהב רק שאני הייתי קצת משנה ולמעט לחייך ולהיות מנומס לא להרחיב במילים כי הכל יכול לשמש נגדך בבית המשפט ( משום מה זה מצלצל יותר יפה באנגלית).

ולבסוף התפקיד של השוטר הוא לאכוף את החוק
    את הביקורת צריך להטיח בממשלה ושרשרת הפיקוד
    השוטר הוא פועל יוצא של מדיניות אקלים והגנום האנושי.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    לגבי השינויים בציוד אפטרמרקט. מעריך שאף שופט לא יפסול בפסק דין תקדימי עיסוק מסחרי וותיק של יבואני האופנועים והציוד.
    היצרן עצמו לפעמים מציע שדרוגים שלא מגיעים עם האופנוע הבסיסי. אני גם מצדיק ומבין את המחוקק כי ללא הסייג היינו רואים כלים לא בטיחותיים בעליל.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Member
    10 ״טיפים״?
    לי אלו פשוט נראים כאיומים, ולא עדינים במיוחד.
    וזה עוד נכתב בפורום, ובנימה חברית.

אז.. אל תיקח אותם.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    למה לא?
    הוא צודק. תשובה אופיינית של שוטר.
    תוריד את הראש ותהיה כנוע. על מה ולמה?
    "אדוני השוטר?" ממתי השוטר הוא אדון שלי? סליחה, השוטר הוא עובד שלי, אם כבר, בטח לא האדון שלי.
    אבל שוטרים הם מעל החוק- אז אתה העבד שלהם והם האדונים.
    מפתיע שאתה (אייל) מסכים עם זה.