עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 17 מ 17

אשכול: רוכב חדש - מעוניין לקנות ציוד תקציב גדול

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני מבקש ממך בנימוס, לקרוא את כל מה שכתבתי, ולא את החלקים שהזרימו לך את הדם לעיניים. אחר כך לנסות איזה שתי דקות להבין למה התכוונתי,
    ואז,
    אם עדיין לא הבנת,
    לשאול אותי בפרטי.
    אין צורך להרוס את השרשור.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    הדבר הכי חשוב במיגון הוא שיהיה נוח על הגוף, כדי לגרום לך ללבוש אותו בכל רכיבה. לדוגמא- בהתחלה רכבתי עם מגיני ברכיים, אבל כל ההתעסקות איתן (לפני במהלך ואחרי הרכיבה) גרמה לי לוותר מידי פעם על שירותיהם. בשלב מסויים הבנתי שזה לא עסק ועברתי למכנסיים ממגונות, בהתחלה של ברוש (שממגונות טחלה אבל חמות ומסורבלות), אחרכך ג'ינסים ייעודיים מאלי אקספרס עם מיגון משופר, ועכשיו עם מכנסי רכיבה.
    אני מסכים עם הדעה הכללית בפוסט (ובפורום בכלל) שציוד עדיף שיתחלק לפי עונות- קיץ וגשם.
    בארץ ברוב השנה מעיל קיץ יספיק לכל מטרה. אם קצת קר אפשר ללבוש משהו ארוך מתחת ואם חם אז באסה.
    מעיל חורף הוא מאסט כאמור למי שמתכנן לרכוב על בסיס יומיומי ולא כתחביב. מעיל חורף טוב יהיה אחד שיצליח למנוע מגשם לחדור ולהרטיב את הרוכב(כאילו דה!), אבל חייב גם להיות סביר לשימוש אחרי רכיבה בגשם שוטף. מעיל שמוסיף לעצמו עוד כמה ק"ג של מי גשמים, וגורם לאיבוד אפקטיביות המיגונים בגלל ספיגת מים הוא מעיל לא יעיל. מעילים עם ממברנה שמולחמת לשכבה העליונה ישנם, והם לא חייבים להיות מולחמים עם גורטקס (שזה ה top of the line). לי יש מעיל חורף של הלד עם ממברנה אחרת שמולחמת לשכבה העליונה, ובינתיים (כבר 3 חורפים טפו טפו) לא חודרת טיפת מים. המעיל לא עלה יקר, משהו בסביבות ה 700 ש"ח בהזמנה אינטרנטית ומשלוח מזוודה.
    בנוסף למעיל טוב, חשוב מאוד גם לדאוג לכפפות מתאימות לשתי העונות.
    אני משתמש ביומיום בחליפת שני חלקים מקורדורה (של הלד) לקיץ (עם הרבה איוורור) ולחורף (עם ממברנה מולחמת). מכיוון שיש לי אפשרות להחליף בגדים בעבודה (ועד הקורונה גם להתקלח בעבודה), אז נוח לי יותר להשתמש בביגוד מגן מלא. בימים בהם מכנסי הרכיבה לא מסתדרים עם מזג האוויר (קר מידי למכנסי קיץ וחם מידי לחורף) אני רוכב עם ג'ינס עם כיסים למיגונים.
    כפפות קיץ של רוויט עם איוורור, וכפפות חורף של רוקה עם בטנת גורטקס (מולחמת וזה).
    מגפוני רכיבה לקיץ (הלד) ולחורף (אלפיינסטארס, עם גורטקס).
    ולאחרונה הוספתי אפוד מתנפח אלקטרוני של פוריגן שנלבש מתחת למעיל.
    בגדול, למעט האפוד והקסדה אף פריט לא נקנה ביותר מ 150 יורו או בארץ. מה שיכולתי קניתי בעצמי באמסטרדם, ומה שלא קניתי אינטרנטית-מזוודה.
    על רוב הציוד שלי לעיל פרסמתי סקירות כאן בפורום, אתה מוזמן לעיין בהן אם אתה מחפש חוות דעת, ומוזמן לשאול שאלות כאן.
    נ.ב
    קורס רכיבה (שני החלקים שלו) הוא מאסט לדעתי כמו מעיל-קסדה-כפפות טובים.