תוצאות 1 עד 2 מ 2

אשכול: טכניקת רכיבה- מוודא שעושה נכון

Junior Member

טכניקת רכיבה- מוודא שעושה נכון

שלום חברים,

לא יודע אם זה בסיסי או לא אבל אני אשאל כי אני רוצה לוודא שאני על זה.

כשאני עושה פנייה, כמו בכל פניה יש את המקטע של הבלימה שבה אני מוריד הילוכים עד שאני מגיע להילוך המותאם לפניה. הקטע הוא שאת ההילוך האחרון שהגעתי אליו אני לוקח איתי כבר אל תוך הפניה (לאייפקס) , זאת אומרת שאני עדיין עם היד לחוצה על הידית של הקלאץ' מווסת את עצמי בתוך הפניה וככה שולט באופנוע.

אני רוצה לוודא שזה נכון לעשות ככה או שכבר אל תוך הפנייה אני צריך לבוא כשגם ההילוך האחרון אליו הגעתי הוא אחרי שחרור של ידית הקלאץ לגמרי (זתומרת שהקלאץ' מחובר לגמרי למנוע בלי הפרדה בכלל) .

תודה מראש לכל מי שיענה.

Senior Member הסמל האישי של Jonathan
    מה נשמע MR,
    כניסה לפניה עם הקלאצ' מופרד וחיבור הקלאצ' באמצע הפניה גורמים מס בעיות:
    1. אתה מכניס זעזוע לאופנוע כשהקלאצ' משתחרר והמנוע מתחבר, או שהזעזוע נגרם מבלימת מנוע והעברת משקל אן שהזעזוע יגרם מקפיצה קדימה כתוצאה מהמנוע בטורים גבוהים מדי והעברת משקל, העברת המשקל בכל מקרה תגרום שינוי באחיזה בין קדמי לאחורי ואם האופנוע על הקצה הוא יתרסק.
    2. כשאתה מחבר מנוע והטורים עולים האופנוע ירצה להעמד - מלמדים את זה כ- א ב של רכיבת מוטוקרוס - אם אתה בראט אתה תתרסק כי הצמיג יפגע בדופן
    3. הקו של הפניה שלך ידפק כי האופנוע כבר לא יכול לעקוב אחרי אותו קו בלי פקודת היגוי לתקן
    4. המתלים של האופנוע מתפקדים טוב יותר שאתה על הגז וחופש בשרשרת בתיבת הילוכים נוטרל.

בקיצור - פניה תמיד או על הברקס עם קלאצ מחובר או על הגז עם קלאצ מחובר אף פעם לא בניוטרל או קלאצ משוך.

מה שכנראה גורם אצלך לתופעה הזאת של להגיע עם הקלאצ משוך לתוך הפניה זה שאתה מגיע עם ההכנות לפניה עמוק מדי יחסית ליכולת שלך, כלומר לא סיימת את ההכנות לפניה (הילוך בחירת קו תכנון) עוד לפני, הרבה לפני.

ברכיבת מרוצים אתה אמור להיות עם בלימה עד האפקס ואז לעבור לתאוצה (בלי קלאצ ואחרי בחירת הילוך כבר בבלימה בקו ישר,
    ברכיבת כביש אתה אמור להגיע לפניה כשסיימת את הבלימה ואתה בהילוך הנכון ואם גז קבוע או לפחות מעט גז לשחרר את החופש בתיבה ולאזן את המשקל על הצמיגים.

בהצלחה
    If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
    It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
    When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn

ROGUE RC51