אהלן. פגישה עם שוטר שהצהיר משהו שאני לא מכיר ובגלל שאני לרוב נמצא בפורום בינלאומי שלא תמיד עולה בקנה אחד עם החוק הישראלי, אני אשאל אתכם
אעשה את זה מתומצת ככל האפשר,
כביש טכני ומוכר, יצאתי מפניה לישורת, שם חיכה שוטר על אופנוע שסימן לי לעצור בצד.
כמובן שלא חששתי, ולא הופתעתי, משום שידוע שבזמן האחרון המשטרה מראה יותר "פעילות", העובדה שלא היה אקדח לייזר, והפניה הייתה פניה עיוורת כך שהוא לא ראה אותי מרחוק, הבנתי שסיבת העצירה היא...סתם להציק?
כל אחד מוודא שהמצלמה שלו פועלת,מברכים לשלום, השוטר מבקש רישיון נהיגה ובו הזמן עושה סיבוב סקירה, ומבקש להתניע את האופנוע.
ובגלל הרבה דברים שהתערבבו בוויכוח ביננו, אני אציג את החלק המרכזי בטענה של השוטר, שבגלל חוסר בידע העדפתי לשתוק מאשר לשאול עוד שאלות מתחכמות. בסוף לא קרה כלום, הוא "רשם אותי לעצמו" ואיים שאם שוב הוא רואה אותי בכביש הזה מבלי שטפלתי בנושא, הוא יוריד אותי מהכביש.
השוטר טוען(ואני מצוטט מהסרטון): "כל דבר לא מקורי שאתה שם על האופנוע זו הורדה מהכביש" , ואני, שהולך על פי ההיגיון רציתי לשאול: "אז למה אקרופוביץ,ריזומה,R&G ושלל חברות שמציעות חלקים אפטר מרקט - נמכרות אצל יבואנים? הרי ההנחת יסוד של צרכן זה שאם הוא נמכר אצל יבואן - זה תקין" שואל אתכם, ולא אותו.
אני חשבתי שכל עוד החלקים עומדים בתקנים - הם חוקיים. מחרשה מקוצרת שמאירה היטב את המספר, לא מתקפלת, והמספר מאונך לקרקע - היא בסדר גמור(למיטב הבנתי), אבל השוטר דרש שאחזיר למחרשה המקורית.
אשמח שמישהו יסביר את הנושא.