תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: סיכום שנה ו15,000, ninja 650 17-20 - הגדרת הבינוניות.

  1. #1
    Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    JLM
    הודעות
    2,840

    סיכום שנה ו15,000, ninja 650 17-20 - הגדרת הבינוניות.

    אז מה זה? ninja זה לא, למרות השם.
    האופנוע הזה בא משושלת ארוכה וותיקה של אופנועים משעממים ואמינים.
    תחילת הדרך איפהשהוא באמצע שנות ה90, עם הer5, האח הערום והממותן קלות של הgpz500 האגדי.
    באמצע שנות ה2000 הדגם שודרג והפך לer6 כשהוא מתחלק ל2 דגמים, er6f (פיירינג), er6n (נייקד).
    לאורך השנים ועם הזמן הדגמים עברו כל מיני שינויים והתאמות אולם הבסיס תמיד היה ונשאר אותו דבר:
    מנועי טווין מקבילי שנעים באיזור ה70 כ"ס, אופנועי כביש בסיסיים למדי, זולים, אמינים ודי משעממים שעושים עבודה טובה סה"כ.
    affordable bikes למעמד הביניים-.
    אגב, מסביב למנועים האלה, קוואסאקי בנתה את כל סדרת ה650 שלה, הוורסיס, הנינג'ה, הZ, והוולקן, כאשר כמובן לכל דגם ההתאמות ביחס לסגמנט שלו (מתלים ארוכי מהלך וחיזוקים לשלדה וכיול ליותר מומנט בוורסיס וכו'..).
    חשוב להזכיר שהייתה לקווואסקי פאדיחה רצינית ובשנים 2011-2014 מתוך ניסיון לחיסכון - החליפו את השסתומים לשסתומי המוות שהיה להם מנהג לעוף מתוך הבוכנות באמצע הנסיעות ולחרב מנועים שלמים. מ2015 העניין תוקן וברוב המוחלט של האופנועים בארץ מהשנים האלה החליפו את השסתומים ל"מחוזקים".

    בחזרה לנינג'ה, משנת 2017 הדגם עבר שינוי מהותי יחסית, העיצוב השתנה לגמרי ובהשראת האחים החתיכים והמבוקשים יותר (סופרספורט 600), האופנוע קיבל פול פיירינג ועיצוב חדש לכל הזרוע האחורית, השיל ממשקלו איזה 20 קילו, ואיבד כמה כ"ס בגלל תקנות היורו החדשות.
    והכי הכי חשוב, הוא זול. מאוד.
    האופנוע נמכר מהחברה ב45,000 וזה לפני הנחות, מה עוד שבשוק הוא נמכר הרבה מתחת למחירון שלו באופן קבוע.
    עקב כך, אפשר (עם קצת מיקוח) לרכוש אופנוע יד ראשונה שבקושי יצא מאחריות ועם כלום ק"מ, בפחות מ30,000 שקל. זה די חסר תחרות בארץ.
    את האופנוע איבדתי טוטל לוסט בתאונה והוא נמכר לחלקים (אחרי שהיה מפורסם למכירה כ3 חודשים, corona times).

    אודה שלא התחברתי לאופנוע הזה בכלל אבל הנה קצת רשמים שלי מהאופנוע - לטובה:

    מראה - 9.5\10. מושך מבטים בכל מקום שהוא חונה לטוב או לרע.

    צריכת דלק - 9.25\10. פנטסטית. 1:23.5 מדוד ב30 תדלוקים. 60% בין עירוני 130-160 קמ"ש בממוצע. 40% עירוני.

    תצוגה - 9\10. רואים ברור בכל תנאי מזג אוויר, יש שם כל מיני פיצ'רים חמודים כמו סימול מתי שאתה נוסע חסכוני, צריכת דלק כרגע וממוצעת, לפי ק"מ לליטר וכו'.

    ברקסים 9\10. פשוט מעולים אפשר לעצור עם אצבע אחת רוב הזמן, המון המון רגש, בלמים פשוטים שעובדים טוב. גם הABS עובד מצויין ומשתלב מצויין עם הבלימה בלי להיות מורגש יתר על המידה.

    גיר - 8.75\10. חלק ועובד מעולה. אני לא נותן 10 כי אפשר להוריד מ2 לN אם מורידים בעדינות חצי הילוך (לפחות באופנוע שלי) ולא נראה לי שזה מתוכנן (אם כי מאוד נוח).

    עירוני - 8.75\10. מפתיע מאוד. למרות הפול פיירינג האופנוע סופר צר. אפשר לעבור אתו בכל חור והמומנט שלו מייצר את האופציה לצאת לעקיפות סופר מהירות בקלי קלות. הדבר היחיד שמקלקל את החגיגה זה הזווית היגוי שלו שקצת צרה ודורשת חזרה אחורה בפקקים סופר צפופים. אבל מדובר במקרים נדירים. אולי 1 לשבוע בשבילי כשאני נוסע כל יום בפקקים. לצורך העניין יש לי גם xevo250, והנינג'ה מפרק אותו בתוך העיר בכל מצב ובכל פקק.

    טיפולים - 7.75\10. סבירים ואפילו קצת זולים לסגמנט, פעם ב12K כ1600 שקל בממוצע, צמיגים רפידות שרשרת גגשים כרגיל.
    אני טיפלתי הכל לבד, סדר גודל של כמה מאות שקלים ליישור קו והחלפה של כל המתכלים.
    הטיפולים יחסית ארוכים וקצת מעצבנים, אין משהו ייחודי, אבל הרבה דברים קטנים ומעצבנים שגורמים לטיפולים להתארך, במיוחד בהתחלה.
    (גם במוסך לוקח חצי יום לטיפול לפי מה שהמוסכניק אמר לי).

    לרעה:
    נוחות - 6.5\10. מיגון רוח מקורי, קטסטרופה. לאחר החלפה לחלופי גבוה - מעולה. תנוחת ישיבה - נוחה למדי לנסיעות של עד 45 דקות. יש לחץ של הרגליים כלפי הרגליות שיוצר כאב בנסיעות ארוכות, כמו כן נמלולים בידיים וברגליים לאחר נסיעות של יותר משעה (בעיקר בסל"ד נמוך יחסית, נסיעות באיזור 80-100 קמ"ש הכי גרוע) + כאב תחת. אבל נסיעות קצרות יחסית כמו ירושלים - ת"א שהייתי עושה הרבה, עוברות די בסבבה, לפעמים אם יש הרבה פקקים אז גם היה מתחיל לבאס קצת. עוד עניין, בולם אחורי בינוני מינוס, שלא עומד בקו אחד עם כל האופנוע, כניסה לבורות רציניים בבין עירוני תעביר חבטה לגב וזה מבאס את הנסיעה, אם כי זה לא קורה כל הזמן, אולי פעם בנסיעה כזאת, עדיין.

    מנוע - 6\10. הוא פשוט משעמם ואין לו שום צליל שאפילו מתחיל לגרות. כולל עם האגזוז arrow שהיה לי על הכלי. על הצד החיובי זה מנוע חזק עם הרבה מומנט ולא חסר כוח כמעט בשום זמן. בבין עירוני אפשר לנסוע על שישי בלי לגעת בהילוכים כמעט. 60-200 והוא די בסבבה, כולל בעליות.

    ספורטיביות - 6\10. סביר. אפשר להתחרע אתו אחו שילינג, כמו עם כל אופנוע שיש לו קצת כח ומתלים סבירים... אלא שהוא פשוט לא מגרה אותך כל כך לעשות את זה... לקחתי אותו כמה פעמים לנס הרים. לא נהנתי יותר מדי. האופנוע טיפה כבד בהפלקות, ואופי המנוע שגורם לך לרכוב על המומנט בסל"ד בינוני פשוט לא מעניין. נזכיר גם לרעה שיש לאופנוע בעיה במעבר ממצערת סגורה לגמרי למצערת פתוחה. האופנוע מקבל טלטול שמוריד מאוד מהביטחון ומפתיחת הגז בפניות.


    זהו, סה"כ האופנוע מקבל ממני 9 במדד עלות\תועלת \ שקל\אופנוע, ו6 במדד mudale (כי הוא פשוט לא מהנה במיוחד).
    אני חושב שבגלל המחיר הזול שלו יש לו מקום חשוב בשוק. סה"כ מדובר באופנוע בינוני אבל די טוב. שהשילוב של הגיר-קלאץ-ברקס שלו נותן תפעול נעים למדי (שכחתי לציין שיש לו קלא'ץ asist וקלא'ץ מחליק).
    יהנו ממנו במיוחד מי שצריכים אותו לנסיעות עירוניות ונסיעות בין עירוניות קצרות או מי שאין לו תקציב גבוה לאופנוע. למי שמתכוון לטחון בין עירוני ארוך\טיולים, עדיף למצוא משהו יותר נוח או יותר מעניין.

    תמונת או שזה לא קרה:



    נערך לאחרונה על ידי mudale222; 09-09-2020 בשעה 17:13.

  2. #2
    Member
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    ירושלים
    הודעות
    232
    כתבת דיי מה שניחשתי בקשר לאופנוע, רק ציפיתי שהוא קצת יותר נוח ממה שאתה מתאר.
    אבל העיצוב שלו, איזה יפיוף
    Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650

  3. #3
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Sep 2018
    הודעות
    2,066
    מבינים יפה את החיה. אחלה סקירה.
    תודה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021


  4. #4
    Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    JLM
    הודעות
    2,840
    כן, האופנוע נראה רוצחת אמיתית.

    מוסיף עוד כמה סעיפים ששכחתי:
    ביצועים - אני 80 וקצת עם ציוד, אזור ה4 שניות 0-100. מאיץ חזק עד 160 משם מתחיל להיחלש, ומ180 עד סגירה צריך סבלנות.
    סגירות - 180+- בעלייה, 202 במישור. 218 בירידה ואז המנתק נכנס.
    אמינות - אפשר להגיד 0 תקלות למרות שהיו לי 2.
    הראשונה - פעם אחת בלבד לא הניע, אבל זה כנראה באשמתי כי השארתי הרבה דברים מתחת לכסא ונוצר פתח שאליו התנקזו בדיוק כל המים מהעץ שלידו חניתי וכנראה נרטב משהו בפנים.
    תקלה שנייה, מפתח מסתובב קשה - תוקן עם קצת לחץ אוויר וספריי קרבורטורים לתוך הסוויץ.

  5. #5
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    4,223
    להוריד מ2 לn אפשר בכל גיר של אופנוע נורמאלי.
    דווקא אלו שצריך לחפש בהם את הn, הם הלא בסדר (מי אמר לחפש שעה את הN בdr350 בדיוק באמצע הטסט, ולא קיבל...).

  6. #6
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    799
    יכול לפרט על הדברים הקטנים שמעכבים טיפולים שוטפים?

  7. #7
    Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    JLM
    הודעות
    2,840
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    להוריד מ2 לn אפשר בכל גיר של אופנוע נורמאלי.
    דווקא אלו שצריך לחפש בהם את הn, הם הלא בסדר (מי אמר לחפש שעה את הN בdr350 בדיוק באמצע הטסט, ולא קיבל...).
    טוב לדעת. אפשר להעלות את הציון על הגיר ל10 גם

    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    יכול לפרט על הדברים הקטנים שמעכבים טיפולים שוטפים?
    בתור התחלה, כמעט כל דבר כמעט דורש פירוק של פלסטיקה, הברגים של הפלסטיקה לא אחידים לא בקוטר ולא באורך, זה אומר שיש ברגים באותו קוטר אבל בהבדל של מילימטרים ומאוד קל להתבלבל. ויש מלא אבל מלא ברגים לפרק בטיפול גדול.
    פלאגים ופילטר אוויר דורשים (כמובן) פירוק של מיכל דלק, פילטר דלק יושב בתוך המשאבת דלק בתוך המיכל (מה היה רע בפילטרים inline על הצינור דלק כמו שהיו עושים פעם??), גישה קשה לפלאגים - בשביל לחבר ידית מומנט כמו שאני אוהב נדרש איזה קומבינציה של כמה מאריכים - מעצבן, אפשר כמובן עם היד עם ידית עם ראש גמיש אבל אני מעדיף עם ידית מומנט.
    פילטר שמן נסגר בוואקום ממש ממש חזק, קשה מאוד לפתיחה ונמצא מילימטרים מהסעפת, אי אפשר להכניס מפתח שרשרת, רק מפתח סרט הצלחתי להכניס וגם עד שנפתח היה סרט.
    בלידינג לברקסים מן הסתם יותר ארוך כי יש 2 קליפרים מקדימה.
    הספר רכב גם קצת איכזב אותי, היו כמה דברים שהיו לא ממש ברורים בו, ומשהו מוזר, הנוזל קירור היה רשום 1.2L, ונכנס לי הרבה הרבה יותר.
    יש מצב שיש עוד כמה דברים שאני כבר לא זוכר.
    בכל מקרה, שום דבר ייחודי שדורש איזה כלים מיוחדים או מאוד מסובך, פשוט דברים קטנים ומעצבנים שמצטברים.

  8. #8
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    עיר הקודש
    הודעות
    4,167
    רק אומר
    הGTR היה עם אותן בעיות
    כל מני גדלים של מפתחות חלק טורק אחרים אלן .

    להגיע למנוע זו עבודה של שעה
    לפלאגים צריך להטות את המנוע
    פילטר אוויר צריך לפרק חצי אופנוע.

    בקיצור סיטרואן

    מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

  9. #9
    Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    JLM
    הודעות
    2,840
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    רק אומר
    הGTR היה עם אותן בעיות
    כל מני גדלים של מפתחות חלק טורק אחרים אלן .

    להגיע למנוע זו עבודה של שעה
    לפלאגים צריך להטות את המנוע
    פילטר אוויר צריך לפרק חצי אופנוע.

    בקיצור סיטרואן
    שמע, להטות את המנוע זה כבר בגדר תקלה
    באופן כללי אני מתרשם שקוואסאקי לא ממש מתעניינים בידידותיות למכונאי.
    הננסי שעליה אתה רוכב היום, מהתרשמות כללית (לא נגעתי בפועל, סרטונים וכאלה), נראה הכלי הכי ידידותי וקל לטיפולים שראיתי עד עכשיו.

  10. #10
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    עיר הקודש
    הודעות
    4,167
    בגדול כן.
    הפילטר אוויר מתחבא לו מתחת לאין מיכל דלק ומצריך פירוק לא מועט.
    להבדיל מהבאנדיט (לצורך העניין) ששם היה בורג אחד אם זוכר נכון וצינור דלק לא היה יותר מדי בעייה.


    Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

    מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

  11. #11
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    799
    גם קטקוב אמר שלא נוח לטפל בקאווים, נראה שהם מניאקים.

    (אגב, פילטר דלק שיושב במשאבה שיושבת במיכל יש גם בבימר, לא יודע איפה הוא ב-NC)

  12. #12
    Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    JLM
    הודעות
    2,840
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    גם קטקוב אמר שלא נוח לטפל בקאווים, נראה שהם מניאקים.

    (אגב, פילטר דלק שיושב במשאבה שיושבת במיכל יש גם בבימר, לא יודע איפה הוא ב-NC)
    לדעתי בnc זה בכלל לא בschedule maintenance, ככה שהם לא צריכים להיות מוטרדים יותר מדי איפה זה באופנוע
    בקאווסאקי חייב החלפה כל 24K, ורק למקורי, כי המשאבות דלק רגישות ונוטות להיהרס בקלות.

  13. #13
    Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    גרמניה
    הודעות
    4,887
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    גם קטקוב אמר שלא נוח לטפל בקאווים, נראה שהם מניאקים.

    (אגב, פילטר דלק שיושב במשאבה שיושבת במיכל יש גם בבימר, לא יודע איפה הוא ב-NC)
    כמעט בכל האופנועים המוזרקים הפילטר יושב בתוך מיכל הדלק ובעצם יש שניים, לחץ גבוה ולחץ נמוך, לחץ נמוך זה בעצם רשת.

  14. #14
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    799
    לא ידעתי, מעניין. באילו מוזרקים הפילטר יושב במקום יותר נוח?

  15. #15
    Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    גרמניה
    הודעות
    4,887
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    לא ידעתי, מעניין. באילו מוזרקים הפילטר יושב במקום יותר נוח?
    שאלה טובה, לא יודע אם בכלל קיים, כל האופנועים שהיו לי שיוצרו אחרי שנת 2002 היו מוזרקים עם פילטר בתוך המשאבה.
    זה חוסך הרבה מקום במיוחד שיש משאבת ABS שצריך לחשוב איפה לתקוע אותה.

אשכולות דומים

  1. הבדל בין הגדרת אופניים לאופנוע
    על ידי oradul בפורום כללי
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 01-07-2019, 11:18
  2. אופנוע ראשון - Z300/Ninja 250/Ninja 300 רוכב מטר 90
    על ידי רפאל בפורום לרוכב המתחיל
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 02-04-2019, 16:33
  3. הגדרת טיפולים
    על ידי noamkepf בפורום כללי
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 13-05-2017, 16:17
  4. תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 19-02-2017, 15:43
  5. הגברת טורים בשחרור מצמד
    על ידי chase בפורום פורום טכני
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 21-06-2015, 21:29

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO