ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
חצי נכון

ה-ABS עושה מה שהרוכב/נהג היה אמור לעשות במקרה חירום אבל טוב יותר מדויק יותר ובלי קשר לאינסטינקט או פסיכולוגיה ברגע
שאתה צריך הוא שם, באחד הטיולים האחרונים לפנות בוקר בכביש אלון איבדתי את האחורי בסיבוב לא משהוא דרמטי אבל מספיק
להפעיל את הגוש בבטן, עשיתי מה שאני יודע לעשות במקרה כזה מבט רחוק תוספת גז ברגע האחיזה ותיקון, הקטע שמיד אחרי זה היה
סיבוב חד נוסף (כביש אלון מיד בהתחלה זה לא כביש למתחילים) וכל ההתעסקות וצינון ההפתעה מנעו ממני להגיע במהירות שלא לומר
האטיות הדרושה לסיבוב, עכשיו כשאני מפקפק באחיזת הכביש, ולא בטוח באיזה עצמה לבלום לא היה לי זמן לחשוב ופשוט בלמתי המערכת נכנסה
לפעולה אני הייתי דרוך והכל היה בסדר, להגיד לך שעם הוי מקס זה היה נגמר אותו הדבר...אני לא בטוח...וקשה להגיד עלי שאין לי ניסיון
רכיבה עם כלים עתיקים. רכבתי גם על אופנוע שקידום ההצתה בו הוא ידני...

המערכות האלה נועדו בדיוק למקרים האלה, טייסים היום נמצאים בקוקפיט רק בשביל להרגיע את הנוסעים בגדול הם רק המבוגר האחראי
על המערכות שמטיסות את המטוס.

אני מסכים שרוב רוכבי האופנועים לא לא לומדים רכיבה נכונה בשיעורים הנהיגה. אני מסכים שצריך לדעת ולהכיר את הכלי לפני ולפנים. אני
מסכים שצריך לדעת לרכוב מעבר למינימום הנדרש, אבל הבקרות כולם נמצאות שם להציל את הרוכב מעצמו ומיכולות המכונה הגבוהות.
שוב...
אתה יוצא דופן. גם אני, וגם עוד כמה פה בפורום.
אנשים שבאמת רואים במערכות את מה שהם נועדו לעשות (קרי - להגן על רוכב שקול ואחראי כשהוא טועה) ומחלטים האם הם מוכנים לשלם על "תעודת הביטוח" הזאת (אני לא, אתה כן, שניהם לגיטימיים).
הרוב המוחלט מסתכל בצורה שונה, ומאמין שהמערכות האלה פוטרות אותו מלקחת אחריות - הרי "לא יכול" להינעל לו גלגל בבלימה כי יש ABS, והאופנוע "לא יכול" להחליק כי יש טראקשן.
זה נותן לאנשים לגיטימציה להעלות קצב בלי שיש להם את הניסיון והקישורים הנדרשים - כי הפחד מהמכונה יורד.
סטטיסטית, זה נגמר רע - ראה את השנה האחרונה.