בקליפורניה הוחלט אל איסור מכירת כלי רכב כולל רכב שטח עם מנוע בעירה פנימי, מה שקרוי בפי העם מנוע בנזין.
זה עניין של זמן עד שזה ידביק את יתר העולם.
https://www.advpulse.com/adv-news/ca...bike-ban-2035/
אז מי שעוד לא רכש ומתכוון, כדי שימהר...
בקליפורניה הוחלט אל איסור מכירת כלי רכב כולל רכב שטח עם מנוע בעירה פנימי, מה שקרוי בפי העם מנוע בנזין.
זה עניין של זמן עד שזה ידביק את יתר העולם.
https://www.advpulse.com/adv-news/ca...bike-ban-2035/
אז מי שעוד לא רכש ומתכוון, כדי שימהר...
וכאן עולה השאלה שגם אזרחי קליפורניה שואלים, איך יסעו במכוניות חשמליות אם אין חשמל?
קצת היסטוריה, קליפורניה עדיין משתמשת בגריד חשמלי משנות ה40, המצב כלכך גרוע שעמודי החשמל מעץ גורמים לחלק משריפות היער במדינה ובשביל למנוע את זה יש היום בקליפורניה הפסקות חשמל יזומות.
עכשיו תבוא ותגיד שיש להם 15 שנה לעדכן את מערכת החשמל אבל קליפורניה הפכה לשיט הול עם הגירה שלילית וחוב ענק ככה שאני לא רואה את זה קורה.
מה שכן יקרה אם לא יציל אותם מושל רפובליקני שמבין קצת בניהול זה שהחוק יכנס לתוקף אבל חוץ מההומלסים בלוס אנג'לס לא הישארו אנשים, גם עמק הסיליקון מתפנה לאט לאט ועובר לטקסס או מדינות אחרות עם מדיניות ימנית.
אתה מוזמן לקנות כבר עכשיו יש הרבה מוצרי בושר לאנשים כמוך, אני יחכה שהעסק יבשיל בטכנולוגיה כזו או אחרת.
המושל של קליפורניה חי בכוכב אחר, האזרחים שלו כבר ככה חמים עליו מאד, למצוא איכן לרכב שטח בקליפורניה ממש לא דומה למדינות אחרות.
מה שמעניין הוא שיש לא מעט חידושים והתפתחויות למנוע ה 4 פעימות בעולם הרכב ה 4 גלגלי, שגורמים למנוע להפוך הרבה יותר יעיל, לדוגמא מנוע המזרטי החדש או מנוע מזדה CX5.
להכניס את החידושים האלה בתוך שילדת אופנוע יהיה מאתגר.
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51
נראה שהם בכוונה השאירו פתח לאופנועי כביש. מעניין.
הם ממש לא לבד
גם הרבה מדינות באירופה הכריזו על יעד דומה
אפילו שטייניץ הכריז על 2030 כיעד בישראל לא למכור רכבים עם מנוע בנזין
בנתיים ללא חוקים
אבל לא ירחק היום. לצערי.
Sent from...
תכנית שמכוונת ל-2035 היא לא תכנית. זו הצהרת כוונות עקרונית, מה שנקרא north star.
העולם יכול להתהפך פעמיים עד אז, כרגע אין מה להתרגש.
בנתיים הפגנות בברלין נגד המפעל של טסלה שמתוכנן לצרוך כמות מים יותר ממה שמי התהום יוכלו לספק מה שיגרום למפלס לרדת ולמים להזדהם.
דיון על פיזיקה, חוקי הטבע ויכולת קיבולת סוללה בעוד 3..2..1.
עניין של זמן עד שזה ידביק את שאר העולם כמו שהדיבור האירופי על הגבלת אופנועים עד 100 כ"ס הדביק? בהצלחה
מדובר בהצהרת כוונות ותו לא.
כדי להחיל החלטה שכזו צריך תשתיות ברמה מתאימה שכרגע נראה שאנחנו רחוקים ממנה שנות אור.
ספציפית בישראל, גם אם הייתה כוונה כזו - אחרי הקורונה אני מאמין שיהיה קיצוץ נרחב במשרדי הממשלה, לרבות משרד התחבורה, ככה שכסף אסטרה על תשתיות חשמל לא נראה לי שיהיה לשים בקרוב.
בעוד 15 שנה שנת 2035 ב-23/7 אהיה בדיוק בן 70 אם לא יקרה משהו בלתי צפוי.
אז תיאסר (אולי) מכירת רכב מנועי אני מניח שיתנו עוד זמן "זהב" להמשך תנועה של רכבי
מנועי בעירה פנימית עד שיגוועו לבד.
אני את שלי עשיתי, רכבתי על מנועי דו"פ עם ערבוב שמן ידני אח"כ אוטומטי. נסעתי על מגוון
רכבי בנזין/דיזל/גז.
רכבתי על 4-בשורה , מנוע V4 עם 16 שסתומים ומערכת VBOOST, מנועי דוקאטי/מוטוגוצי.
מנועים יפניים. נסעתי עם מנועים אנגליים גרמניים צרפתיים עם קרבורטורים, נסעתי עם הזרקת
דלק, טורבו, טורבו כפול. נסעתי עם מנועים מוזנים בדלקים אקזוטיים וגז לתוספת אווומפ.
מנועי V של הארלי, מנועי ברזל של BSA עשיתי גם סיבוב על מנוע קיטור (ברכבת הקיטור
האחרונה בעולם לתיירים).
את שלי עשיתי, אני רק מצטער על כך שהנכדים שלי יחוו כבר דברים אחרים.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!