לך לרפד, 300-600 שקל ויש לך מושב מפנק.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
קרע במושב שנראה כך -
DSC_0769.jpg
הבעלים הקודם סגר אותו עם סיבובי סלוטייפ שקוף.
הורדתי את זה והלכתי לסנדלר, והוא פינק אותי בטלאי כפול - שם בהתחלה טלאי קטן בגודל החור, ומעליו עוד טלאי. עכשיו זה גם נראה גטו וגם לא מכניס גשם -
IMG_20200930_090632.jpg
IMG_20200930_090637.jpg
עשיתי כמה רכיבות, הטלאי מחזיק סבבה.
העניין הוא שנראה שהחומר של המושב מגיע לסוף חייו (מה יכל לגרום לזה?), יש סדקים קטנים בכל מיני מקומות.
רציתי לקנות פיסת עור איפשהו, לייצר את ה-hump הזה באמצע ולהחליף.
השאלה היא - איך מייצרים את הבליטה הזאת, או לפחות מה המונח לגיגול?
+ אשמח להמלצות על מקומות שאפשר לקנות בהם פיסות עור, ואילו סוגי עור לחפש (או שעדיף חומר אחר?)
* אני יודע שיש רפדים שישמחו לקחת 400 ש"ח בשביל להדק פיסת עור למושב
לך לרפד, 300-600 שקל ויש לך מושב מפנק.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Grasshopper AT 2016
Vstrom 650 2011
CB250R 2011
מה לגבי השגת העור עצמו, יש חנויות שמוכרות פיסות עור, משהו לרהיטים אולי?
לא ברור מה הכוונה ב HUMP אבל תוספת חומר לספוג אתה יכול להשיג בכל מני מקומות שמתעסקים בסופגים\מזרנים לפי צפיפות, יש היום גם ג'לים מסויימים שהופכים את הישיבה ליותר נוחה.
אתה יכול להדביק ולעצב את הספוג של המושב כרצונך (לא חסרים סרטונים ביוטיוב), לגבי עור אתה יכול לקנות או מחנות עורות או מרפד, תעשה חיפוש ברשת איזה סוג\י עור עדיף להשתמש והזמן במידה הרצויה (בד"כ אותו אורך או קצת יותר ממה שהיה קיים על המושב). תוכל גם לשים ריפוד סנטטי, אין לי מושג מה המחירים\עדיף.
אם יש לך קצת תקציב ומזל אתה יכול לברר אם יש קיטים לאופנוע שלך, seat concepts למשל מוכרים קיטים להרכבה עצמית של מילוי + ריפוד, לרוב זה יהיה בערך כמו ללכת לרפד בארץ.
בכל מקרה לחיבור תצטרך אקדח סיכות גדולות, למרות שיש עוד שיטות.
נראה שאין אחידות דעות, עור נחשב נעים יותר אבל צריך לדאוג לגבי חדירת מים, ויש חומר בשם Marine Vinyl שאמור להיות עמיד, נמכר באמזון -
www.amazon.com/gp/product/B01MQVP6U4/
בדקתי את seat concepts, לא מוכרים לשלי אבל האמת שבכל מקרה נהיה לי חשק להכין לבד.
לגבי הדבשת, אני מתכוון לבליטה באמצע בין הרוכב למורכב (תמונה שמצאתי, לא המושב שלי) -
s-l1600.jpg
הבליטה כבר קיימת בספוג ובכיסוי הקיים, מה שאני מחפש זה איך לייצר אותה בכיסוי החדש. בעור נראה שזה נקרא leather molding-
אז כנראה צריך משהו קשיח בצורה של הבליטה ואז ללחוץ את העור עליו. לגבי ויניל לא יודע..
אוקיי, זה מובן יותר, על העור זה אכן בהבלטה - מעריך שכל עור והשיטה שלו כי שמעתי על כאלו שגם שילבו חימום אבל ייתכן ואני מתבלבל עם היישום איטום בפיניש.
תצטרך להכין כנראה טמפלט של המושב מחומר נוחן לעבודה עליו, הייתי ממליץ על עץ כך שתוכל לעצב אותו בקלות כמו המושב או כמו האיזור שאתה רוצה במושב.
זה מה שרפד עושה במקרים כאלה, מכין תבניות? הסנדלר שלי סגור בגלל הסגר אז לא יכול לשאול אותו :/
מה לגבי איטום, אם אני משתמש בעור צריך לשים שכבת ניילון/מפת שולחן מתחת כדי שמים שחודרים לא ירקיבו את הספוג?
אני לא רפד אבל מניח שזה תלוי עיצובית, שווה לבדוק על זה ברשת. יודע שיש כאלו שמרכיבים מ2 או יותר חלקים לפעמים אבל שוב, עינייני עיצוב וכישרון.
המלצתי על תבנית כי זה מה שהוא עשה בסרטון כדי לתת את הצורה, מעריך שאתה תצטרך או להדביק את העור או לתפור באיזור כידי ליצור הצמדה, תסתכל על דוגמאות ומה עשו, שתף ונשמח לעזור.
יש לי חבר שמתעסק גם עם עור אוכל לברר איתו.
לגבי איטום, אני יודע שיש צורך לבצע איטום ולחדש אבל זה תלוי בסוג עור\מוצר, ייתכן שיש עורות שעמידים יותר ולא תצטרך שכבת הפרדה בין העור לריפוד.
לגבי שיכבת הפרדה, אין לי מושג כי לא נתקלתי בשכבת הפרדה, סביר שהיום הטכנולוגיה טובה יותר והספוגי ריפוד החדשים עמידים יותר כנגד רטיבות, לצערי שוב - אין לי ממש ידע מעמיק בנושא. חיפוש בגוגל יעזור.
מה שכן נראה לי שתצטרך להצמיד\להדביק את השכבות כדי למנוע תזוזה שאחרי כמה זמן תשחק את אחד הרכיבים.
במושבים שאני חידשתי אצל רפד היתה שכבת ניילון מתחת לעור/סקאי. (גם במקורי, וגם אחרי הריפוד).
לעומת זאת, יצא לי לראות גם ריפודי קטנוע ללא ניילון.
אדוונצ'ר זה סוג של רוכב, לא של אופנוע.... (AsafA)
נראה לי שאתחיל מ-marine vinyl כדי לא להתעסק עם ניילונים מתחת, אם יצא שזה חומר חלק מקסימום אפשר להדביק כמה פיסות עור מחוספס מעל.
כדאי להזמין גם קצת ריפוד על הדרך?
חשבתי אולי לטקס -
www.aliexpress.com/item/4000408464187.html
או ג'ל כזה -
www.aliexpress.com/item/4000983962682.html
(אני חושב ג'ל למטה, לטקס למעלה? מנחש שהג'ל נהיה מושי בשמש)
אם הכל מגיע ובתקווה הסנדלר יחזור לעבוד, אוכל לקפוץ ולשאול אותו, שיהיה גיוון בעבודה![]()
בג'ל נתקלתי רק לאחרונה אצל רפד בשם מריו כשהבאנו לו מושב לריפוד, ממליץ לבדוק חברות (איכות) והבנתי ממנו שיש גם צפיפויות\דחיסויות של הג'ל. נסה לראות מה יהיה מתאים לך, כנ"ל לגבי המיקום, אני משער שהג'ל דווקא צריך להיות למעלה כדי שייקבל את הצורה של התחת אבל זו רק השערה, צריך לבדוק עוד מידע בנושא.
תוכל גם להרים טלפון למריו ולראות אם הוא יוכל לעזור לך ביעוץ בנושא, הבחור תותח.
שיחות עם ישראלים נחמדים.
המפעל של פולירון - לא מוכרים ספוג, נסה תעשיות פולימרים
תעשיות פולימרים - לא מוכרים ליחידים, נסה עמי מנדלבוים. הבנתי מהם גם שלא מייצרים לטקס בארץ
(נראה לי) אשתו על עמי מנדלבוים - פיסת ספוג כחול 50X50X5 עולה 30 ש"ח, הכחול זה הסוג הטוב (לא הלבן!1)
חיפשתי גם רפדי סירות ונתקלתי בבחור בשם טל, שתרם הרבה תובנות:
- marine vinyl זה סבבה, אפשר לקנות בשתי חנויות - אירוטקס (לא עונים), בדי עלית (לא עונים)
- צריך לשים לב שהסיכות הן אלחלד. שאלתי איפה, הציע לקנות בדרור כלי עבודה. שם סירבו למכור בלי השם של אקדח הסיכות, לא נורא, יש באמזון.
- שאלתי לגבי הדבשת. אמר שאפשר לחמם עם אקדח חום, בעדינות ולא על אותה נקודה, אם מתחמם יותר מדי המרקם משתנה. קצת ריח זה בסדר. הציע לקחת חתיכה קטנה בצד ולהתאמן עליה.
לגבי לטקס וג'ל לא מצאתי מידע מקומי, נראה שבארץ לא מתעסקים (חוץ מאולי מריו שלא ניסיתי). כן מצאתי שאת הג'ל עדיף בצורה של וופל / כוורת ולא רציף.
לגבי הויניל אני מניח שאגלה שבוע הבא שעלי / אמזון + משלוח יותר זולים מלקנות מקומית.
אקדח סיכות של Arrow (חשבתי שיעלה יותר) -
https://www.amazon.com/gp/product/B0002JSZCO/
סיכות אלחלד של Arrow -
https://www.amazon.com/gp/product/B0002JSZCO/
(יש לחברה הזאת גם סיכות marine grade יותר יקרות)
Marine Vinyl מעלי, לא יודע אם החתיכה הזאת תספיק לי -
https://www.aliexpress.com/item/1005001507890091.html
אני מקווה שלא תיקח את זה בתור אנטי. מהנסיון שלי עם כמה וכמה מושבים, קשה מאוד מאוד להגיע לתוצאה וגימור כמו שיתן לך רפד מקצועי. גם אם אתה רק מכסה את הכיסא הקיים. עם אקדח סיכות ידני אני לא חושב שיש לך סיכוי בכלל - צריך פניאומטי או חשמלי לכל הפחות. במקום להכנס להרפתקה הזו ולקבל תוצאה בינונית במקרה הטוב, אני הייתי נושך שפתיים ומדבר עם מריו באום או ששון הרפד. מה שאני עשיתי באופן אישי היה לחפש ולמצוא כיסא Corbin לאופנוע שלי ביד שניה באיביי, יצאתי עם עודף מ600
Sent from my GM1913 using Tapatalk
להזמין מושב זו האופציה המועדפת עליי (<600 כולל רישלוח זה אחלה מחיר), זה מה שעשיתי פעמיים.
פעם ראשונה חברת הרישלוח התחילה לבקש הוכחות מחיר ועוד תשלומים אחרי שהמושב כבר הגיע, ניתקתי איתם קשר.
פעם שניה הזמנתי מושב ל-F800S והתברר שהוא לא מתאים ל-ST (אשמתי, לא הסתכלתי על התמונה של הצד התחתון של המושב). אחרי חיפוש, יש מצב שזה בכלל מושב של R1200, האמת שאין לי מושג -
seat.jpg
s-l1600 (1).jpg
כרגע בטווח הקצר אני רוצה למנוע ממים לחדור ולייצר לחות ואולי להרוס משהו באופנוע. המושב לא נראה משהו גם ככה, אם ייראה לא משהו + לא יכניס מים החורף זה אחלה שידרוג
לא חושב שיש לרפדים marine vinyl או לטקס או כל דבר כזה, התפלאתי בכלל לשמוע שלמריו יש ג'ל, רובם נראה עושים אותו שטיק 40 שנה.. ויניל אקראי, ספוג צהבהב כמו במזרן הצבאי הקרוב לביתך -> גם אם בסוף אני בא לרפד, נראה שאני צריך לוודא שיש בנמצא או להביא את החומרים / סיכות הנכונים..
לגבי האקדח החשמלי לא ידעתי, חשבתי שזה עניין של נוחות. עדיין, 57$ אחרי משלוח -
www.amazon.de/-/en/gp/product/B06Y6JR88L/
זה חצי ממה שרפד רוצה
משער שהכוונה של מאירסון זה לאקדח סיכות הפשוט שיש בד"כ בועדת קישוט, החשמלי נראה סבבה למרות שהחברה נראת גנרית אבל לחובב נראה שיעשה את העבודה.
מריו סיפר לי שהוא עבד באיטליה כמה שנים, מניח שמשם הידע והנסיון.
נסה את בוסקילה עורות לגבי העור - אולי יהיה להם משהו http://bouskila.zapages.co.il/%D7%9E...A8%D7%99%D7%9D