הכלב לא ילמד לדבר, כי הוא כלב ולא בן אדם.
ואם הבן שלי בגיל 8 ימים היה יודע לדבר, אני מאמין שהוא לא היה רוצה לעשות ברית מילה, כי כנראה שזאת חוייה פחות כיפית מלמצוץ ציצי.
זכותי כהורה להחליט בשבילו בשלב הזה של החיים, וכשהוא יהיה בוגר - הוא יסכים איתי... או שלא.
בעלי חיים הם לא שווי ערך לבני אדם. אתה יכול לטעון את זה עד מחרתיים כאילו שזאת עובדה מוגמרת, ולא תצליח לשכנע אותי.
אם אתה טוען שקיצוץ אוזניים מקצועי בדוברמנים פוגע בתפקוד - אתה מוזמן להוכיח את זה ע"י מקורות מהימנים. כנ"ל לגבי הזנב. ממה שקראתי - הזנב דווקא עלול לייצר בעיה, וקרו מקרים שהכלבים בנ"ל שברו אותו במקרה שהוא לא קוצץ. זה שאני לא מתימר לדר על כלבים באותה רמת בטחון שבה אני מדבר על אופנועים - זה לא אומר שלא קראתי ולא התעניינתי, זה רק אומר שאני מודע לזה שרמת הידע המקצועי שלי בנושא לא מספיק גבוהה, ואני לא אוהב לדבר שטויות.
בנימה אישית, מדהים אותי איך למרות שקיימת היכרות בינינו לרמה כלשהי, וההבנה שאתה לא מדבר עם מטומטם - אתה (ורבים אחרים) לא מסוגלים להתמודד עם זה שראיית העולם שלי מתנגשת עם ראיית העולם שלכם. אתם מנסים פשוט לבטל את ראיית העולם שלי כאחת שאין לה זכות קיום, למרות שלא שמעתי עדיין כמעט אף טיעון רציני כנגד הטיעונים שלי. ולא, טיעון של "אם הכלב היה מדבר" הוא לא טיעון רציני מבחינתי. גם השוואות לבני אדם זה לא טיעון מבחינתי, סורי.
בקיצור, פלורליזם מערבי נאור במיטבו. מותר להציג כל דעה, כל עוד היא נמצאת בטווח ה"מקובל". אם היא לא בטווח הזה - אתה פאשיסט, חשוך ופרימיטיבי.