עמוד 4 מתוך 4 ראשוןראשון ... 234
תוצאות 46 עד 57 מ 57

אשכול: מסתבר שבישראל צריך רישיון כדי להחזיק כלב...

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    אני לא יודע כמה אתה מבין בכלבים, אבל כן, יש כזה דבר "גזעים מסוכנים". וכן, הם אכן מסוכנים.
    כן יש חוק כזה. ולא הם לא מסוכנים,
    אין כלבים רעים רק בעלים רעים

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי dice צפיה בהודעה
    כן יש חוק כזה. ולא הם לא מסוכנים,
    אין כלבים רעים רק בעלים רעים

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
    הם לא רעים. הם מסוכנים. נשק לא רע, נשק מסוכן. וכן, יש בעלים רעים - שמחזיקים כלבים מסוכנים. נגדם החוק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    הם לא רעים. הם מסוכנים. נשק לא רע, נשק מסוכן. וכן, יש בעלים רעים - שמחזיקים כלבים מסוכנים. נגדם החוק.

עוד שטויות במיץ.
    ההגדרה של כלב מסוכן הייתה (ועדיין) שרירותית.
    העובדה שכלב הוא יותר שרירי או בעל עוצמת נשיכה חזקה יותר לא הופכת אותו למסוכן.
    קח לדוגמה פיטבולים, בחינוך נכון הם הכלבים הכי אוהבים ומתמסרים שיש.
    העובדה שמחנכים אותם להיות תוקפניים לא הופכת אותם למסוכנים,אלא את הבעלים שלהם.
    לצורך העניין אני יכול ללמד צ'יוואווה להיות תוקפני אבל גם אם הוא יתקוף לא ייגמר הרבה נזק.
    שאתה משלב תוקפנות עם מסת שריר גדולה ועוצמת נשיכה חזקה אז כן הכלב "מסוכן'.
    מוזמן לחפש מידע על יובל מנדלוביץ, יש לו חווה שיקומית לכלבים "מסוכנים".

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    ההגדרה של כלב מסוכן הייתה (ועדיין) שרירותית.
    העובדה שכלב הוא יותר שרירי או בעל עוצמת נשיכה חזקה יותר לא הופכת אותו למסוכן..
    הגדרה נכונה. זה בעצם הגדרה של ״מסוכן״ לפי מילון. מעבר לזה - אם אי פעם היה לך כלב, היית יודע שלגזעים שונים יש אופי שונה. אופי של פיטבול שונה מרוע, לטוב ולרע.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כרגע תארת לחץ חברתי.

אני יודע שזה פורום פתוח והכל,
    אבל אני ממש מבקש שאם אין לך משהו אינפורמטיבי לכתוב, לא תענה על פוסטים שלי.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ^
    אני כותב בפורום איי שם מ 2009 (וגם הוא או לפני) וזו הפעם ה 1 שראיתי אותו מתעצבן.

Senior Member
    אני מניח שתמיד יש פעם ראשונה. אבל אתה יודע - לכתוב לפורום פתוח ולהתעצבן על תגובה? לא מבין. לא רוצה תגובות - תכתוב לקבוצה שלך בפייסבוק. או ווטסאפ. או פשוט דבר עם חברים.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אני יודע שזה פורום פתוח והכל,
    אבל אני ממש מבקש שאם אין לך משהו אינפורמטיבי לכתוב, לא תענה על פוסטים שלי.
    אני מגיש בזאת בקשה רשמית להצטרף לקבוצה שאייל פתח כרגע.
    תודה.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    חבר'ה...
    נתחיל בשאלה פשוטה: למה אין "כלבי בר" בטבע? יש תנים, יש זאבים - אבל "כלב בר" זה רק דינגו - שככל הידוע לי אלה כלבי בית שננטשו.
    התשובה היא, שכלב הוא חיה שהאדם יצר... ומשורש "יצר", התוצאה היא "מוצר".
    האדם הקדמון הרביע תנים מבוייתים, כשהוא משאיר בחיים ומאפשר להתרבות לאלה שענו לדרישות - והמית את אלה שלא. נורא אכזרי, נכון?
    אחרי זה, האדם הלך רחוק יותר. הוא הרביע זנים שונים (בניגוד לרצונם!) כדי לקבל את התכונות שנדרשות לתפקיד מסויים.
    בזכות ה"אכזריות" בת עשרות אלפי שנים, היום הכלב הוא מה שהוא - חבר צייתן ונאמן, עובד חרוץ, שומר ועוזר. זה ה"מוצר" שהאנשות יצרה בתהליך ארוך ומייגע, שנמשך דורות על פני דורות, וניסיון להסתכל על כלבים כאינדיווידואלים שווי ערך לבני אדם, שיכולים "להחליט" עבור עצמם מה טוב להם - יביא לרגרסייה, איבוד התכונות הטובות שנוצרו בעמל רב וחזרתם ההדרגתית לרמה של תן מבויית.
    כלבי עבודה גזעיים - הם פאר היצירה של האנושות. וכן, כלב הוא מוצר - ואין בזה שום דבר רע. נהפוך הוא, ראיה של כלב כמוצר יקר ואיכותי שבעליו צריך לדאוג לו ולתפעל אותו כראוי - היא הראיה המפוכחת והנכונה בעיניי.

עריכה - ל-600 ירושלמי:
    לא, אני לא הולך לאמץ כלב כנראה.
    כי אני רוצה כלב גזעי, ולדעת מי האבא והאימא שלו - כדי להאמין שהוא יירש את התכונות הטובות של אותם כלבים ספציפיים.
    כי כלבים בעולם יש המון, ואני לא מתכוון לדאוג לכולם, אין לי משאבים לזה. אני רוצה לדאוג לאחד שבאמת "עושה לי את זה".
    כי אני לא מתכוון להתמודד עם נזקים שאחרים עשו. באופנועים אני יודע לתקן, אז אני קונה משומש. בכלבים אני לא יודע, אז אני רוצה "לקנות חדש".
    כי עם כל החמלה שיש לי כלפי כלבים שעברו התעללות, מחוסרי בית וכיוצ"ב - אני לא מאמין שהעולם יהיה מקום טוב יותר אם אתחיל להושיע את הכלבים האלה. אני כן מאמין שהעולם יהיה מקום טוב יותר אם אתרום את מנתי הקטנה לשימור ושיפור אותם גזעים מדהימים שהאנושות יצרה בעמל רב.
    כמי שמתמצא בתחום הכלבני, ואשתי מרצה וראש תחום כלבנות טיפולית שאחריה כ20 שנות ניסיון בתחום הכולל וכאחד שגידל עשרות כלבים
    במשך השנים כמה הבהרות:
    כלב גזעי (הכוונה ככל הנראה מתועד) לא מבטיח דבר פרט לרצף גנטי מסודר וברור (בהנחה שלא בוצעו זיופים ורמאיות נפוצות).
    כשאתה קונה כלב גזעי בהנחה שאתה מכיר את תכונות הגזע הצרכים והתנאים שלו לגידול, אתה מקבל קו דם ותכונות גזע על תנאי.
    לגידול הכלב עד למסירה ובהמשך לאופי גידולו יש משמעות אדירה על טיב הכלב התנהגותו וסגננו.
    קניית כלב גזעי לא מבטיחה "כלב טוב".
    גם בשגר אחיד מתועד ושגדל אצל אותו מגדל יהיו הבדלי אופי בין הגורים האחים, היינו אותו אבא ואימא אותו מגדל אבל הבדלים בין הגורים.
    לשנה הראשונה בחייהם משמעות אדירה על כל חייהם ולאילוף וההכשרה של הכלב יש יותר משמעות מגזעיות הכלב.
    עכשיו אם רוצים לנהוג באופן מקצועי יש בחור את התכונות שאתה מחפש בכלב, להבין מה יהיו תנאי גידולו, ואז לבחור את הגזע מתוך הגזע
    יהיה צורך לבצע מבחן גורים (ככל שהמספר הגורים הנבחן גדול יותר והבוחן מקצועי יותר יהיה ניתן לאתר את התכונות הנדרשות) ורק אז
    לקחת את הגור ובאילוף מקצועי להתאים אותו לרצון הבעלים.
    אין דין כלב בית לשעשוע כדין כלב מקצועי, או כלב טיפולי אולם הבחירה של גור נכונה תמיד.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member
    האדם הקדמון הרביע תנים מבוייתים, כשהוא משאיר בחיים ומאפשר להתרבות לאלה שענו לדרישות - והמית את אלה שלא. נורא אכזרי, נכון?
    האמת שפספסתי את המשפט הזה בדיון.
    והוא שוב מוכיח כמה הידע שלך בתחום שגוי.
    האדם הקדמון לא הרביע תנים (אם כבר אפשר לקרוא להם זאבים קדומים, בטח לא תנים).
    הפיכת זאבים קדומים/כלבי בר קדומים לכלבי בית הוא ארוך מאוד, וכלל מעט מאוד התערבות של האדם הקדמון (שכנראה לא ידע הרבה על הרבעה).
    גזעים כמו שאתה רואה היום הם תוצר של התערבות שבוצעה אולי ב-200-300 שנה האחרונות לעומת עדויות של כלבים קדומים שנמצאים בסביבת בני האדם כבר קרוב ל30 אלף שנה.
    הייתי מפנה אותך למקורות הרלוונטיים אבל לא נראה לי שזה יישנה הרבה.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    האמת שפספסתי את המשפט הזה בדיון.
    והוא שוב מוכיח כמה הידע שלך בתחום שגוי.
    האדם הקדמון לא הרביע תנים (אם כבר אפשר לקרוא להם זאבים קדומים, בטח לא תנים).
    הפיכת זאבים קדומים/כלבי בר קדומים לכלבי בית הוא ארוך מאוד, וכלל מעט מאוד התערבות של האדם הקדמון (שכנראה לא ידע הרבה על הרבעה).
    גזעים כמו שאתה רואה היום הם תוצר של התערבות שבוצעה אולי ב-200-300 שנה האחרונות לעומת עדויות של כלבים קדומים שנמצאים בסביבת בני האדם כבר קרוב ל30 אלף שנה.
    הייתי מפנה אותך למקורות הרלוונטיים אבל לא נראה לי שזה יישנה הרבה.
    לגבי התנים - נאלץ להסכים.
    האמירה שלי התבססה על ספר של קונראד לורנץ, שקראתי בנעוריי. המדע המודרני סותר את הטענה שלו שרוב זני הכלבים מקורם בתנים.
    הנה לינק:
    https://watermark.silverchair.com/47...JmQInQfcZ3Ip-R

לגבי זה שתהליך הביות כלל מעט מאוד התערבות - לא נשמע לי הגיוני בכלל, ומעניין כיצד אתה מתכוון לתמוך בטענה הזאת.
    כמו כן, גזעים רבים קיימים במשך הרבה יותר מכמה מאות שנים, ולאורך כל ההסטוריה שלהם עברו הרבעה מבוקרת.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual