נכתב במקור על ידי
א הזקן
stiker, בהרבה מובנים המתכון שלך דומה לשלי. מכיוון שלאורך השנים ניסיתי הרבה וריאציות, יש לי כמה עצות בשבילך - לא בשביל להתווכח. תרצה תיישם.
בצל ושום בבישול ישדרגו לך את הטעם של הגרגרים ברמות.
תן לגרגרים להתקרר בסיר הלחץ יום. זה יגרום לפחות התמצקות של החומוס לאחר שתכין אותו.
החומוס (וסלטים אחרים) מתקלקלים כתוצאה משמרים ופטריות (עובש). לאחר בישול של שעה וחצי בסיר לחץ לא נשאר שום דבר מאלו. הטחינה מכילה מעט מאוד (אם בכלל). רוב השמרים והפטריות מגיעים מהתבלינים. לכן, אם אתה רוצה להחזיק מנה יותר משלושה-ארבעה ימים, כדאי לך להשתמש במיץ לימון משומר. בנוסף, מעט (רבע כפית למנה שלך) של מלח לימון (במקום קצת מהמיץ לימון והמלח) נותן טעם שאי אפשר להגיע אליו בעזרת מיץ לימון ומלח וגם מאריך את החיים של החומוס.
הסיבה שהחומוס לא חלק זה לא הקליפות אלא שיטת הטחינה שלך. קודם כל, מקל אף פעם לא יכול להגיע לרמת טחינה של מעבד מזון או בלנדר (אני מכין לא מעט מרקים, וכשאני רוצה שהמרק יהיה ממש חלק אני חייב להשתמש בבלנדר כי מקל אל מצליח להגיע לזה). דבר שני - צריך לטחון את הגרגרים כשהם כמה שיותר יבשים - אז יש גם מעיכה לא רק חיתוך. נסה פעם לסנן, לטחון במעבד מזון ואחרי שזה חלק להוסיף מים לסמיכות (דלילות) רצוייה. תופתע מהתוצאות.
ואחרון - הוספה של מעט שמן (זית או אחר) - 3-4 כפות במנה בגודל שאתה מתאר - תעשה פלאות לטקסטורה.