אולי אתה שומע את המשאבה.
ברשותי איקס מקס 300.
שמתי לה שכאשר נדלקת נורת הדלק, יש מין רעש (נראה שזה מהמיכל דלק עצמו) קבוע.
הצליל נכבה אחרי שמתדלקים.
האם זה תקין?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הקטנוע עם 28,000 קמ.
הרעש מפסיק אחרי שמתדלקים.
תשדל למלא לפני. לא בריא. יש במיכלים וותיקים לכלוך ובוצה שיכול להיכנס למערכת.
ממש ממש לא בריא, המשאבה אמורה להיות בתוך הדלק, סוג של קירור. תמלא בזמן, שלא תישרף לך. אני לא יודע אם זה ככה בקטנוע שלך, זה פשוט קיים בכל מיני רכבים הקטע של קירור משאבת הדלק בתוך הדלק. לכן בכל מקרה לא מומלץ למשוך מילוי דלק עד סוף המיכל. מה גם שכמו שאמר זה שלפני, זה יכול גם לגרום לסתימה עקב הצטברות של לכלוך בריכוז גבוה.
רק מרחיב קצת את הדיון.
הלכלוך קיים במיכל. נמצא בתחתית.
המשאבה שואבת מהתחתית במילא.
אז מאין הגישה שעבודה על מיכל ריק מכניסה יותר לכלוך?
נראה לי שהגישה הגיעה מעינייני יחסים: יותר דלק = פחות אחוז "ליכלוך" ביחס לדלק, מיכל ריק = יותר ליכלוך מדלק. בפועל לא אמור להידחף ליכלוך לתוך המשאבה אלא אם כן הפילטר ניזוק. מה שכן תהיה זו יותר חסימה\ חוסר יכולת שאיבה טובה שתוביל לעבודה מאומצת עקב חוסר יכולת קירור מתאימה = יותר חום = סיכוי לכשל.
אתמול דיברתי עם חבר עם מקסים 400, עשה בסופש טיול והקטנוע נכבה לו כמה פעמים במהלך + כבר תקופה במהלך נסיעות ארוכות\ עומס חום, הוא היה מכבה ומדליק באמצע רכיבה והיה חוזר סבבה עד ששוב נכבה או עושה עצירה ואז ממשיך רגיל (עד שקורה שוב). החשודה העיקרית היתה המשאבה...היום שלח לי הודעה מהמוסך שהיא מתה.
נערך לאחרונה על ידי zx2r; 27-10-2020 בשעה 09:38.
^
וזה לא הסאן יאנג היחיד שהמשאבה שלו רגישה לחום.
כשמפלס הדלק נמוך הלכלוך מתרכז בפתח היניקה של המשאבה כי הוא נמצא בנק' הכי נמוכה במיכל.
כשמפלס גבוהה הלכלוך מפוזר בתחתית.
בקטנוע חדש לא סביר שהספיק להצטבר הרבה לכלוך.
משאבה שזורם דרכה דלק כבר מקבלת את הקירור שהיא צריכה.
המשאבה חשופה כבר באזור הרבע מיכל ואני חושב שזה לא יותר משמועות שמשאבה צריכה להיות טבולה.
זה גם מה שידוע לי, משאבות שמקוררות כתוצאה מהנוזל שהן מעבירות צריכות בעיקר תפוקה מספקת של נוזל. חושב שהישנות יותר - ללא קירור מהנוזל שהן מעבירות - היו חייבות להיות טבולות.
אני משער שיש "תוספת קירור" (בערך מסויים) ברגע שהיא טבולה ואני גם משער שהאורך חיים שלה יתקצר יותר אם נגיד יתדלקו רק רבע מיכל כל הזמן. סביר גם שכל זה משוקלל פחות או יותר אצל היצרניות הגדולות ומעניין אם יש אזהרות לגבי "מינימום דלק במיכל" שעלול לגרום למשאבה לגמור את החיים.
החבר עידכן מהמוסך שאחרי בירורים אמרו לו שהמשאבה הלכה עקב התחממות בגלל חוסר קירור עקב נסיעות על מיכל יחסית ריק (או "ניצול" של הקו האדום), בנוסף מסתבר שצריך להחליף את המסנן כל 20K (ולא החליפו) וכנראה שגם זה תרם ( + היתה יד שניה).
נשמע לי כמו מריחה קלאסית.
השנה כשהגיע האביב הייתה התפגרות המונית של משאבות דלק במספר דגמי סאן יאנג.
כל יצרן משאבות דלק ייקח בחשבון שהלקוח לא ייסע לתדלק בכל פעם שהמחוג יגיע לחצי מיכל.
ייתכן שמרחו אותו, מסקרן נורא למה הולכת "קבוצה" של משאבות יחסית באותו הזמן... אני מתלבט בין איכות המשאבה לבין טעות בחישוב יכולת הקירור של האיזור בו המיכל מותקן (או שניהם).
באותו הקשר - WR250Rים סבלו בדגמים הראשונים ממשאבות דלק שכשלו עקב התחממות והוחלפו לדגם אחר. מישהו בפורום בחו"ל ציין (לטענתו) את הסיבה:Older pumps, and pumps that have set up for periods of time develop a coating of varnish inside the tightly toleranced pump body. At high heat levels, the pump swells up and starts locking up, only flowing, cooling gas or extended cool down will allow it to work. I have tried cycling a varnished up pump in a bath of fuel injector cleaner and it could not get the varnish out. Pump must be replaced when exhibiting this behavior. This 30mm pump works with the WR250
המשאבה נראה לי שכשלה ללא קשר לכמות/התחחמות עקב מפלס דלק נמוך. מנסיון זו לא הסיבה ועברנו לא מעט קלומטרים.. (חמסה,חמסה..שלא תגמר לי עכשיו).
מנסיון של X-MAX 250 (לא נראה לי שיש שינוי) אין מסנן להחלפה.
מסנן חיצוני למערכת הזרקה מאוד יקר ולא מורכב ע"י יצרנים (לפחות של טוסטוסים).
קיים מסנן לפני המשאבה בתוך מיכל הדלק ואין כל הגדרת זמן טיפול בספרות.
וגם מנסיון.. זה סיוט לפרק את מיכל הדלק ולהגיע למסנן הנ"ל.
IF IT HAS WHEELS OR TITS - YOU'RE GONNA HAVE PROBLEMS