תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: העברת מראות מהפיירינג לכידון

Senior Member

העברת מראות מהפיירינג לכידון

המראות באופנוע שלי מוברגות לחלק הקדמי של הפיירינג ליד מגן הרוח, כמו זוג מחושים. אם קורה שאני רוצה לכוון תו"כ נסיעה, צריך לרכון קדימה בצורה לא נוחה / בטוחה (הן גם טיפה מווברצות).

מה יכול להשתבש אם שמים זוג מראות גנריות על הכידון ומורידים את המקוריות?

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    המראות באופנוע שלי מוברגות לחלק הקדמי של הפיירינג ליד מגן הרוח, כמו זוג מחושים. אם קורה שאני רוצה לכוון תו"כ נסיעה, צריך לרכון קדימה בצורה לא נוחה / בטוחה (הן גם טיפה מווברצות).

מה יכול להשתבש אם שמים זוג מראות גנריות על הכידון ומורידים את המקוריות?
    על איזה כלי מדובר? (דגם ושנה)
    בגדול לא צריכה להיות בעיה מלבד נוחות ההסתכלות במראות + נוחות מעבר בין רכבים. בדוק קודם באם יש אפשרות להרכיב כלומר תבדוק האם יש חורי הרכבה למראות על הידיות מצמד\בלם. בחלק מהכלים ההברגה בצד ימין (שעל ידית הבלם הפוכה) - שים לב. במקרה שאין הברגה מתאימה יש מתאמי מראה לכידון שניתן לקנות ברשת\בחנויות.

לגבי הרעידות - תלוי בכלי אבל לרוב זה נובע מחופש כלשהו באחת מנק' החיבור או שהמראות כבר "עשו את שלהן"... לחילופין פיירינג שעבר תאונה יכול גם לגרום לוויברציות אבל לא מחייב.

Senior Member
    F800ST, שנת 2007. במראות מחושים באמת צריך פחות להזיז את המבט בשביל להסתכל בהן, זה דווקא נחמד.

לא ראיתי חורים בכידון. אתה מדבר על המתאמים האלה?
    www.aliexpress.com/item/4000089930761.html
    Hcd43710c5abf43aa902f0cad41e51d30h.jpg

יש מצב שהויברציות הן בגלל שהורדתי את הפיירינג התחתון שהיה מחובר לפיירינג העליון, וגם למנוע דרך פיסות מתכת ייעודיות, אז יכול להיות שעכשיו הפיירינג העליון רועד יותר ואיתו המראות. לא ממש רכבתי עם הפיירינג המלא אז זו סתם השערה.

כך או כך, אולי אפשר להדביק משקוליות על המראות כמו מה ששמים על הגלגלים בשביל לפתור את הויברוץ?

ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    F800ST, שנת 2007. במראות מחושים באמת צריך פחות להזיז את המבט בשביל להסתכל בהן, זה דווקא נחמד.

לא ראיתי חורים בכידון. אתה מדבר על המתאמים האלה?
    www.aliexpress.com/item/4000089930761.html
    Hcd43710c5abf43aa902f0cad41e51d30h.jpg

יש מצב שהויברציות הן בגלל שהורדתי את הפיירינג התחתון שהיה מחובר לפיירינג העליון, וגם למנוע דרך פיסות מתכת ייעודיות, אז יכול להיות שעכשיו הפיירינג העליון רועד יותר ואיתו המראות. לא ממש רכבתי עם הפיירינג המלא אז זו סתם השערה.

כך או כך, אולי אפשר להדביק משקוליות על המראות כמו מה ששמים על הגלגלים בשביל לפתור את הויברוץ?
    אכן מתאמים כאלו, שים לב לחורי ההברגות, קנה בהתאמה למראות שאתה קונה.
    בהחלט יש מצב שהסרת התחתון גרמה אבל לא מחייב, השאלה להיכן מתעגנות המראות? בד"כ יש תת שילדה שמגנת את המראות, לוח השעונים, פנס והפיירינג העליון (משקף רוח אם יש). אם היא מעוגנת חזק וגם המראות אליה (עם הספייסרים\המתאמים המקוריים) אז לא אמורות להיות רעידות כתוצאה מעיגון אלא רק מהמראה עצמה או אם יש איתה בעיה. המראות בטוח מקוריות?
    לגבי משקולות אין לי מושג, נסה . או מצא מראות כבדות יותר. בדוק בפורומים אם מישהו נתקל בתופעה ומה פתר אותה...
    שמתי לב שיש דגם R שנראה שחולק את אותם הרכיבים, בדוק ואולי תמצא התאמות מקוריות למה שאתה מחפש.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    וגם,
    יש מראות שהן עם הברגה הפוכה באחת מהן. שווה אולי לקנות סט של מראה+תושבת לכידון.

Senior Member
    המראות מקוריות, לא תפוסות על הפיירינג עצמו להבנתי אלא דרכו. אני באמת אפרק ואבדוק שהתושבות לא שחוקות.

ayalzo, מה נותנת הברגה הפוכה?

מי מבין אילו הכי מוצלח לדעתכם?
    www.aliexpress.com/item/33019456687.html
    www.aliexpress.com/item/4001093478937.html
    www.aliexpress.com/item/32880400818.html

אגב, מה אם אני אקנה מתאם 10מ"מ (אני חושב ש-8 זה התקני) ואלפף על הכידון מתחתיו גומי של פנימיות אופניים בשביל לוודא שלא מווברץ?
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות

Senior Member
    אני רואה שיש גם מראות לכידון של אופניים:
    https://www.aliexpress.com/item/4001095196986.html

אולי עדיף כי אי אפשר להבריג אותן החוצה עם היד

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מנסיון שלי.
    מראות זולות הן חרא. טובות רק בשביל לעבור טסט.
    רועדות, ועם שדה ראיה אפסי (מראות אמיתיות הן מעט קמורות).

Senior Member
    הכידון שלי קצת צפוף בשביל מתאמים, הגיעו לי כאלה -
    www.aliexpress.com/item/33035663928.html
    clamp.jpg

זה לכאורה יכול להחליף את החלק העליון של ה-"סוגרים" שאחרי הקצה הפנימי של הידית, ואז אפשר להבריג לשם מראות.

אותו חומר דמוי-בדיל זול כמו המתאמים הייעודיים. ל-F800R יש סוגרים כאלה עם יציאה למראה, אבל עולים 40$..

השאלה זה אילו מראות לשים? לאילו אופנועים יש מראות מוצלחות שאפשר לחפש משומש באיביי?

באפטרמרקט אהבתי את הקונספט של מראות DoubleTake -
    https://www.solomotoparts.com/Double...-KLR650-87-18/
    dt.JPG

אלו פשוט מראות עם כדור RAM בקצה, ואז הצוואר ומחבר הכידון זה אותם חלקים כמו על מחזיקי פלאפון, כל מיני כאלה -
    https://www.aliexpress.com/item/1005001436501119.html
    ram_extender.JPG

הדאבלטייק זה 30$ למראה, ~45$ אחרי שמוסיפים את שאר החלקים מאלי, 60$ אם קונים הכל מהם (מראה + זרוע + כדורון לכידון).
    מראה משומשת זה 30$~ , אבל לא מתכווננת כמו הדאבלטייק.

מה דעתכם? יכול להיות שגם במראה רגילה יש כדור RAM בקצה, רק שצריך לתלוש / להרוס את הזרוע כדי לשלוף אותה?

KAZ - לרוב המראות יש "גולה" בקצה חיבור המראה לידית לצורך כיוון, הפשוטות מגיעות ללא אופציית הידוק ונהרסות עם הזמן עקב שחיקה, רמה מעל יהיו ברגי הידוק על המראה, רמה מעל זה - RAM.

וכן, צריך להרוס כדי לשלוף את המראה ולרוב ה"גולה" לא באותו הקוטר כמו ב RAM(אם אתה תוהה אם אפשר להשאיר את הזרועות ולהחליף רק מראה).