עמוד 5 מתוך 10 ראשוןראשון ... 34567 ... אחרוןאחרון
תוצאות 61 עד 75 מ 138

אשכול: הרלב"ד מוציאה תכנית הכשרה חדשה לרוכבי דו-גלגלי

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי lygav צפיה בהודעה
    .
    ולכן אם אתה בכח מוציא ממני כסף כדי לנסות ללמד אחרים או את עצמך על חשבוני - זאת גניבה ואני לא יכול שלא להתנגד לזה.

.
    צר לי לאכזב אותך,
    אבל גונבים ממך כסף כל הזמן ובכל מקום. הרבה פעמים כדי לממן פעולות, שלא רק שלא שומרות עליך, אלא גם מנוגדות לחלוטין לכל מה שאתה מאמין בו. לפעמים (לפחות לםי תפיסת העולם שלי), הכסף הזה מושקע ובגדול במקומות שאפילו פוגעים בך.
    הדבר הזה נקרא מדינה.
    אם אתה לא מסכים עם זה,
    אתה יכול לנסות "להעלם מהגריד", עם כל המשמעויות של זה. או לחפש מקום בעולם שבו זה לא ככה (בהצלחה עם זה).

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    צר לי לאכזב אותך,
    אבל גונבים ממך כסף כל הזמן ובכל מקום. הרבה פעמים כדי לממן פעולות, שלא רק שלא שומרות עליך, אלא גם מנוגדות לחלוטין לכל מה שאתה מאמין בו. לפעמים (לפחות לםי תפיסת העולם שלי), הכסף הזה מושקע ובגדול במקומות שאפילו פוגעים בך.
    הדבר הזה נקרא מדינה.
    אם אתה לא מסכים עם זה,
    אתה יכול לנסות "להעלם מהגריד", עם כל המשמעויות של זה. או לחפש מקום בעולם שבו זה לא ככה (בהצלחה עם זה).
    מעניין - אז אתה מסכים שגונבים ממך, ובאותה נשימה ״מכשיר״ את זה!
    זה כבר נראה כמו בעיה.

איך אתה יכול לאכזב אותי אם בדיוק על זה אני מדבר.
    או שציפית שאני אפרסם פה ספר אודות כל אותן הרגולציות, המנגנונים, החוקים, והמיסים שעולים לכולנו כל כך הרבה?
    אם כן, אז דווקא צר לי לאכזב אותך.

ולא ״הדבר הזה״ לא נקרא מדינה - זה נקרא משטר.
    אנחנו לכאורה אמורים לחיות במשטר דמוקרטי. משטר דמוקרטי יכול להיות סוציאלסטי, ליברלי וכ׳
    אני אישית ליברל (במובן המקורי של המלה, לא כמו הליברלים של היום שבעיקר ליברלים עם כסף וזכויות של אחרים).
    שוב - למילים יש משמעות, ואתה לא מקפיד על המילים שלך.

ולשלוח אותי לחיות ביער זאת הוכחה לגישה הפטרנליסטית והמתנשאת הזאת שאתה יודע מה טוב בשביל אחרים. בעצם - my way or highway.
    כאשר אני אומר לך - תחייה את החיים שלך, ותן לי לחיות את החיים שלי.

תודה רבה.
    נערך לאחרונה על ידי lygav; 05-11-2020 בשעה 16:14.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    אתה מלא זעם, מה ההצעה שלך?
    לא זעם, אבל כמו שלא היית פוגש גנבים בלילה אצלך בסלון עם חיוך - גם אני לא יכול להישאר אדיש למה שעושים לי.

לגבי ההצעה:

אני מפרש את השאלה שלך בצורה הכי פשוטה בקונטסטס הצר יותר של השרשור הזה, כלומר: מה לעשות בנוגע לשיטת הרישוי.
    אז ככה, זהירות הרבה היגיון לפניך:

מראש שיטת הרישוי נועדה כדי להבטיח רמה *מינימאלית* כלשהיא של התמצאות בתנועה, וחוקי התנועה הבסיסיים.
    שווה לחזור על זה כי אנחנו כנראה שוכחים, תהליך הוצאת הרישיון נועד להבטיח רמה *מימימאלית* של מיומנות, לא רמה מקסימאלית (קיים דבר כזה בכלל?).

לכן אני מציע:
    - לבטל מינימום שיעורי נהיגה
    - לבטל חובת לימוד אצל מורי נהיגה
    - לבטל דרגות רישיון באופנועים
    - לאפשר ללמוד עם הורה/אפוטרופוס, מסגרת פרטית
    - לפרסם קריטריונים ברורים לטסט
    - לאפשר לבוא לעשות תיאוריה וטסט בלי הוכחת לימוד, עברת עברת, לא עברת לא עברת
    - הפרטה מוחלטת של מנגנון הטסטים (קריטי שיהיה מפורסם ונגיש בדיוק הקריטריונים לטסט)

במילים פשוטות יותר - לשנות כיוון מהחמרה הולכת וגדלה - לשחרור והפרטה.

מעניין - אז אתה מסכים שגונבים ממך, ובאותה נשימה ״מכשיר״ את זה!
    זה כבר נראה כמו בעיה.

איך אתה יכול לאכזב אותי אם בדיוק על זה אני מדבר.
    .
    סליחה,
    שכחתי לשים מרכאות במילה גונבים. הנה: התכוונתי "גונבים". זה כנראה היה מסביר יותר טוב את הציניות שבדברים.
    צר לי (באמת) שלא מסתדר לך לחיות בעולם כפי שהוא (ברובו) מתנהל . אני בהחלט מבין איך זה יכול ליצור תחושת תסכול אצל בנאדם.

ולגבי ההצעה שלך,
    היא מאוד יפה (ונכונה) על הנייר. בפועל, בשוק החופשי שלנו, מה שיקרה הוא שיקומו בתי ספר פרטיים, שילמדו תמורת תשלום וילמדו אך ורק כדי לעבור את אותו טסט. בדיוק כמו שקורה במבחן הפסיכומטרי, וזהה לחלוטין למתכונת לימודי הנהיגה היום.
    אגב,
    אל תתפוס אותי במילה, כי עבר זמן מאז שביררתי על זה, אבל קיימת היום פרוצדורה של לימוד פרטי כמו שהצעת. אני מניח שזה צריך לכלול רכב עם דוושות כפולות או משהו ופה מתחילה קצת בעיה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אבל כמו במקרה של לוקי, *אצלם* זה היה מכורח הסיטואציה, פשוט אצל כל השאר זה כי *הם* בהמות.[/QUOTE]

בהחלט אצלם.

דמגוג אולי - ניתן לך להנות מהספק.

אבל כנראה אתה חי לך באיזו ספירה מרוחקת שם ישנן בחורות יפות מראה ענוגות וחביבות ובחורים עדינים שרוכבים על עלה מעופף ומפזזים להם לצלילי חליליי הפאן תוך שהם שותים טל טרי ומלטפים כנימות עלה חביבות המפרישות נוזל מתקתק.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Banned
    פייר? לא קראתי את החפירות שלכן
    בעיתות צוקה רכבתי בלי ביטוח
    אם אדחק לפינה ארכוב גם ללא רישיון
    כעת מדינה בואי - תתחברי לי לממצצה
    אבל רק עם מסיכה. חובה.

Senior Member
    ...
    ולכן אם אתה בכח מוציא ממני כסף כדי לנסות ללמד אחרים או את עצמך על חשבוני - זאת גניבה ואני לא יכול שלא להתנגד לזה.
    ...דמגוגיה.
    אחד הדרכים לזהות אותה זה למשל כאשר נעשית השלכת הפרט אל הכלל, או שימוש בעובדות בלתי קשורות.
    1. אני
    2. מוציא ממך כסף
    3. בכוח , בגניבה
    4. כדי ללמד את עצמי ואחרים

מה שכתבת הוא לא דמגוגיה אלא איש קש שמצפה גוש חריוני שוורים.
    בפעם השלישית בשרשור זה- בדיוק כמוך אני מביע כאן את עמדתי.
    אני לא שר התחבורה, נבחר ציבור, מקבל החלטות קובע גורלות ולא עושה בריתות בשעות הפנאי.
    לא הוצאתי ממך שקל ובטח שלא גנבתי
    - גם לא בכוח.

עכשיו תנשום ותנסה להבין מה כתבתי.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    פייר? לא קראתי את החפירות שלכן
    בעיתות צוקה רכבתי בלי ביטוח
    אם אדחק לפינה ארכוב גם ללא רישיון
    כעת מדינה בואי - תתחברי לי לממצצה
    אבל רק עם מסיכה. חובה.
    אבל לא מדובר על אנשי פינה או פסגה אלא על ציבור שמכיל ג'ונגל של אנשים שונים, רעיונות, גישות ואמונות וכולם רוכבים על דו גלגלי ועל כולם אתה באופן *אישי* אחראי.
    עכשיו אחרי שהומלכת בהליך מהיר, אתה צריך להחליט מה רמת הרכיבה הנדרשת לרישיון ואיך גורמים למערכת לפלוט לרחוב את הציבור הדו גלגלי המתקדם שיצרת.
    שניה, מכין קפה.
    *סתם בא לי לבדוק איך זה מרגיש.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    אבל לא מדובר על אנשי פינה או פסגה אלא על ציבור שמכיל ג'ונגל של אנשים שונים, רעיונות, גישות ואמונות וכולם רוכבים על דו גלגלי ועל כולם אתה באופן *אישי* אחראי.
    עכשיו אחרי שהומלכת בהליך מהיר, אתה צריך להחליט מה רמת הרכיבה הנדרשת לרישיון ואיך גורמים למערכת לפלוט לרחוב את הציבור הדו גלגלי המתקדם שיצרת.
    שניה, מכין קפה.
    *סתם בא לי לבדוק איך זה מרגיש.
    כל הקונספט הזה שגוי מיסודו! (בוא. ברוך הבא ל להלהלנד שלי)
    אני אחראי (וריבון!) למעשיי ולגופי בלבד. אם זה היה תלוי בי לא היה רישיון בכלל. לא חובת קסדה. לא בדיחת האפוד הזוהר (אתה בטח מכיר את הדיון) ולא תעודת זהות (שטר בעלות של המדינה עליך) ובטח לא מאגר ביומטרי.
    לאן שלא תפנה. מה שלא תעשה. ברגע שתשליך את האחריות על מישהו אחר (קרי רשויות/מדינה) המדינה תחרבן את זה.
    ע"ע המוסד לקיפוח לאומי. ע"ע גונזו לרעה.

אנקדוטה משעשעת.
    בבחרותי גרתי ליד הים וקיץ חורף הייתי נכנס.
    המצילים? (עד היום. כן?) רק מפריעים! מבחינתם כל יום הוא דגל שחור/אדום ואל תכנס למים. אל תעשה להם עבודה.
    (הייתי קופץ מהסלעים של חוף התופים לצד השני כדי לברוח מהצקות של הג'וקרים הרופסים הללו על החסקה)

לדאבוני יש באמתחתי אנקדוטות אישיות מסמרות שיער לגבי הישות הציונית.
    ושירתתי בצבא (רובאי7 פלס8). עשיתי מילואים ושילמתי ומשלם מיסים אפילו מעל ומעבר.
    לגבי הצורך בשירותי המדינה בנושא האויבים סביבנו - אני בטוח שאם רוצים ניתן לפתור את זה בקלות.

אז לענייננו.
    קודם כל זה אופנוע. לא משאית.
    אז מבחינתי מה שקורה עכשיו שזה - סיבוב במגרש ורנד דה וו בכיכר, ומסחרה ושחיתות במתן הרישיון - כל זה הרבי מיעוטו.
    כמה שפחות מגע עם היצור הדמוני הזה כך יותר טוב.
    מבחינת קשקשת של "אם תעשה תאונה תהיה נטל על החברה" סבבה תבטלו את הביטוח חובה. (אם היו לי ילדים הייתי זועק לבטל את החינוך חובה. ובמיוחד במצב היום. בתקווה שאתם מודעים וערים למעמד של ילדיכם בבצפר מבחינת החוק והמדינה)

ברח לי הבובקט. מחילה.

בברכת וְאַל תִּתְוַדַּע לָרָשׁוּת
    נערך לאחרונה על ידי NAOR2207; 06-11-2020 בשעה 07:24.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ההצעה החדשה היא הצעה פופוליסטית לחלוטין שבאה להראות אכפתיות אבל מדובר במקסם שווא.

אם עמדתי בכל מבחני המדינה ואני זכאי לרישיון נהיגה ישראלי, היינו שעמדתי בחובתי הבסיסית, אף
    אחד לא הכריח אותי להוציא רישיון נהיגה, אני משלם עליו אגרות, מיסים, וכסף עבור הזכות הבסיסית
    שלי לתנועה. אז אם המדינה רוצה עכשיו לאחר שעמדתי בכל החובות שלי להוסיף רטרואקטיבית הוצאה
    נוספת על מנת לכסות על חוסר ההצלחה שלה במניעת נפגעים בתאונות דרכים, שתעשה את זה מהכסף
    שלה. כל עוד לא עברתי על החוק, לא הוטל עלי עונש/קנס באיזה זכות יש לה את החוצפה לדרוש ממני
    אחרי שעמדתי בכל חובתי ואני רוכב כבר 40 שנה לדרוש ממני עוד?

אני לא אומר שהקורס לא חיוני, הטענה שלי שהמדינה אחראית על טיב ההכשרה שמקבל הרוכב בין אם
    בעצמה ובין אם ע"י "שליח". אז התיקון צריך לבוא מיד בהתחלה בזמן לימוד הרכיבה הראשוני.

אם המדינה אחראית על החינוך עד גיל מסוים, המדינה אחראית על הביטחון האישי, ביטחון המדינה,
    הניקיון והמרחב האישי באמצעות העירייה והחלטות נוספות המשפיעות על חיי ומותי, ואני משלם מיסים
    עבור השירותים האלה. המדינה צריכה להיות זאת שתתקן את הליקוי.

אכיפה על מגזר מסוים (אופנועים במקרה שלנו) היא אכיפה בררנית ולא צודקת, אם הייתה החלטה להוסיף
    קורס נהיגה רק לנשים, ערבים, דתיים, או בעלי עור כהה כי האחוז שלהם בתאונות הדרכים גבוה הייתה קמה
    צעקה גדולה וגזענות ואי צדק היו מילות המפתח שם.

חינוך עד גיל תיכון הוא "בחינם", הוא בסיסי לא מספק אבל הוא מגיע לכל הצרכנים, משם מי שרוצה להתפתח
    ממשיך בלימוד עצמאי. עכשיו נניח שאנחנו באחת ממדינות המפרץ, שם החינוך חינם עד הוצאת התואר עד בכלל
    הלימודים מסופקים ע"י המדינה ברמה מעוררת קינאה, שם סטודנטים לא צריכים לקרוע את התחת בעבודות
    מזדמנות בשביל לרכוש השכלה. זאת האחריות של המדינה.

ככה צריך להיות בכל נושא לימוד הנהיגה ברכב ובאופנוע בארץ מי שיוצא לכביש צריך להיות מיומן מספיק וממושמע
    בכדאי לא לגרום תאונה. עכשיו אחרי שלכולם יש להם את המיומנות הנדרשת שעברה מבחן את החריגים תאתר
    ומהם תדרוש קנסות/לימוד נוסף/ הכשרה וכד'. הכשרה-אכיפה-תיקון.

הכשרה-המדינה מפקחת מקצועית, התלמיד משלם את חלקו, יוצא לכביש מוכשר ומקצועי.
    אכיפה- המדינה מבצעת אכיפה משמעותית, מאתרת חריגים, מחנכת מחדש.
    תיקון-המוכשרים ממשיכים כרגיל, החריגים משפרים מיומנות, כלל משתמשי הכביש נהנים.

דבר אחרון תרבות נהיגה מתחילה מתרבות המצחיק הוא שמי שהייתה ממונה על התרבות ממונה כרגע על הנהיגה.

תרבות נהיגה היא: להסתכל על המכלול השלם ולא על המטר הקרוב, אדיבות, נימוס וציות לחוק. בדיוק מהמאפיינים
    הישראלים הקלאסיים.
    נערך לאחרונה על ידי השושנים; 06-11-2020 בשעה 07:56.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    1. אני
    2. מוציא ממך כסף
    3. בכוח , בגניבה
    4. כדי ללמד את עצמי ואחרים

מה שכתבת הוא לא דמגוגיה אלא איש קש שמצפה גוש חריוני שוורים.
    בפעם השלישית בשרשור זה- בדיוק כמוך אני מביע כאן את עמדתי.
    אני לא שר התחבורה, נבחר ציבור, מקבל החלטות קובע גורלות ולא עושה בריתות בשעות הפנאי.
    לא הוצאתי ממך שקל ובטח שלא גנבתי
    - גם לא בכוח.

עכשיו תנשום ותנסה להבין מה כתבתי.
    אתה תומך במדיניות שבגללה אני צריך לשלם מיסים על יותר מחצי ההכנסה שלי באופן ישיר, ומחירים מוגדלים על כמעט כל דבר אחר בעקיפין (יוקר המחיה).

אז כן:
    - אתה
    - מוציא
    - ממני
    - כסף
    - בכוח
    = גניבה

לא צריך ללחוץ על ההדק כדי שזה ״ייחשב״, מי שמזמין פשע הוא אשם בפשע בדיוק כמו היד שמבצעת אותו בסוף.

Member
    איכשהוא נראה כאן ש NAOR מגיב הכי בהיגיון.
    אולי כי לא אכפת לו מספיק מלסמן לכולם איזה צדיק הוא, ולכן פשוט אומר אמת (של הרוב).

Banned
    אנחנו לכאורה אמורים לחיות במשטר דמוקרטי. משטר דמוקרטי יכול להיות סוציאלסטי, ליברלי וכ׳
    אני אישית ליברל (במובן המקורי של המלה, לא כמו הליברלים של היום שבעיקר ליברלים עם כסף וזכויות של אחרים).
    שוב - למילים יש משמעות, ואתה לא מקפיד על המילים שלך.
    אתה לא ליברל. אתה ליברטן. גגל. נעים מאד.

איכשהוא נראה כאן ש NAOR מגיב הכי בהיגיון.
    אולי כי לא אכפת לו מספיק מלסמן לכולם איזה צדיק הוא, ולכן פשוט אומר אמת (של הרוב).
    צדיק וטוב לי
    לא צדיק ולא בטיח. בעיקר מגרד את הפדחת בהשתאות והשתוממות לגבי ה"מציאות" שמתרחשת לי מול העייניים.
    הקורס קקמיקה הזה הוא בין האחרונות ב"צרות" שהבורא מעריף עלי באהבה .
    (נגיד בגלל הסגרים והמצב לא חידשתי ביטוח. האופנוע לא הונע שבועות והדיסקים מעלים חלודה)

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    אתה לא ליברל. אתה ליברטן. גגל. נעים מאד.

צדיק וטוב לי
    לא צדיק ולא בטיח. בעיקר מגרד את הפדחת בהשתאות והשתוממות לגבי ה"מציאות" שמתרחשת לי מול העייניים.
    הקורס קקמיקה הזה הוא בין האחרונות ב"צרות" שהבורא מעריף עלי באהבה .
    (נגיד בגלל הסגרים והמצב לא חידשתי ביטוח. האופנוע לא הונע שבועות והדיסקים מעלים חלודה)
    לא, אני מקפיד על המילים שלי.
    אל תשייך אותי למה שאני לא.
    בשונה מהרוב אני לא צריך גוגל כדי להבין על המושגים האלה.
    אבל מי שיקרא על זה בויקיפדיה ברור שזה בקלות מבלבל.

להיפך אתה לא צדיק, כמו כולנו, אבל גם לא מנסה (לפי ההודעות האחרונות) גם להתצטייר ככזה (בשונה מהרוב פה).