ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
.
מה באמת צריך לעשות?
..
לימוד רכיבה דומה לחו"ל בגרמניה/צרפת. מבחני שליטה מחמירים, נהיגה מונעת בתום השנה הראשונה לרישיון. המעבר לליגה של A1 תחייב קורס רכיבה
בסיסי נוסף והמעבר לרישיון A קורס רכיבה מתקדם.

את שאר התקציב להתחיל להשקיע בחינוך לתרבות נהיגה החל מהכיתות הנמוכות והרבה בשנה שלפני הוצאת רישיון הנהיגה. תהליך ארוך!

נושא רישיון נהיגה ישראלי צריך להיות לפחות ברמה של נושא רישיון נהיגה אירופאי. וגם זה לא ימנע לחלוטין תאונות.
אז גם אתה רוצה לכפות שיעור \ קורס \ העשרת ידע \ תרגול שיהיה יקר יותר רק שלא יקראו לו קורס אלא רישיון.
וזה מוסכם ובסדר גמור מבחינתי -כי לי מה שמשנה, שיותר רוכבים יהיו בטוחים יותר לעם ולסובבים - וגם ישפרו קצת את המוניטין של הרוכבים.

ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
הנה עוד אחד:
https://www.facebook.com/Bezazelsmot...91586234329079

להזכירכם רצו גם בעבר להגביל את האופנועים בארץ ל100 כ"ס ולחייב את כולם לרכב עם אפודה זוהרת ופסים זוהרים על הקסדה. כן, אמיתי לגמרי.
פשוט אין גבולות. כל מחוקק רוצה שיישארו על שמו חוקים להראות שהוא עשה "עשייה". התוצאה זה זרם בלתי נגמר של חוקים תקנות ובריוקרטיה שהפכו כבר את מדינת ישראל למדינת משפטזציה אחת גדולה.
יש משהו בטענה שרימו אותנו והמוטיבציה לעיתים קרובות לא מרוכזת בציבור אלא בהון פוליטי. זה לא אומר הרבה על תוכן ההצעה או השפעותיה. היו החלטות פוליטיות ממניעים אישיים שצמחו לדברים מועילים ומצויינים. לגבי המהירות- גם היצרנים המחוקק שמו הגבלות מהירות וכוח וצורה ותקינה. תרצה שיסתובבו ברחובות אנשים עם מכוניות F1 וידע בנהיגה של ילד בן 13 שגנב לאבא את הרכב? אני מסכים לגמרי שהמדינה סובלת מעודף רגולציה אבל זה לא העניין כאן.

ציטוט נכתב במקור על ידי lygav צפיה בהודעה
למוסדות השלטון במדינה חופשית שרואה כיחידה הבסיסית ביותר שלה את האינדיבידואל שני תפקידים, ושני תפקידים בלבד:
1) לשמור על גבולות מפולשים חיצוניים (בגדול צבא)
2) לשמור על האינדיבידואל מאחרים

אין שום סיבה לפקידים (כי אין באמת ״מדינה״ שמדברים עליה, אלו הפקידים) הם לא אחראיים לשמור על אף אחד מעצמו.
וכן זה אומר בין היתר שאין להם, ולאף אחד אחר זכות:
- לחייב אותך ללבוש קסדה
- לאסור שימוש בסמים
- לחייב חגורת בטיחות
- לאסור עליך להתאבד
- לחייב אותך לעזור למישהוא במצוקה/שרוצה להתאבד
וכן האלה..

זה אבסורד שהעדפות ה*אישיות שלך* קיזודו יחייבו ש*אני* אעשה משהוא שלא עומד בקנה אחד עם מערכת הערכים שלי.
נו, אדם נוסף טוען שהעדפות שלי *האישיות* יחייבו אותו לנהוג כמוני.
אני אמור להיות מוחמא מזה או שאתם מדמיינים שאני שר בממשלה או מלאך רב השפעה.
-
עכשיו בוא נדבר על ערכים כי אתה העלית את העניין.
תן את סולם הערכים שלך מהחשוב ביותר לשולי והזניח ונראה את ההגיון וסיבות.
אתן לך את השלב העליון שלי כמקדמה - שמירה על החיים.

ימשיך כבודו.