נשמע ונראה מעולה, במציאות הוא פצפון, בעיקר ברוחב שלו ונראה סופר קליל
הרכיבה על הק.ט.מ 890 דיוק R בהשקה המקומית במסלול פצאל פתחה לנו את התיאבון, אז לקחנו את הביצועיסט הספורטיבי הזה למבחן מקיף על כבישי ישראל; המבחן המקיף, הווידאו המלא וגלריית התמונות של אופק דנון - בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%a8%d7%9b%d7...8%d7%90%d7%9c/
נשמע ונראה מעולה, במציאות הוא פצפון, בעיקר ברוחב שלו ונראה סופר קליל
Tracer 900
רק דבר אחד אני לא מבין (וגם לא התייחסו אליו) מיכל דלק של 14 ליטר?! לאופנוע של כמעט 900 סמ"ק? מעצבן ברמות, ולפחות לי - פוסל לגמרי אופנוע כזה.
זה לא אופנוע אדוונצ'ר שנועד לנסוע כל היום וכל הלילה איירון בטים.
עם צריכה ממוצעת של נגיד 1:20 בבין עירוני, זה יביא אותך לכ280 ק"מ למיכל.. לא הבדל גדול ממיכל ממוצע של 17 ליטר.
נתקלתי לא פעם ברוכבים שלא ממלאים פול טנק רק כי זה "יותר קל בווילי"... אז.
מנהל מכירות ב-ד.ל.ב מוטוספורט (KTM & peugeot)
שוקן 16 תל אביב
אולי יש כאן גם אלמנט מסויים של משחק מספרים בקשר למשקל.
בכל אופן לדעתי מיכל קטן לאופנוע נייקד לא אמור להיות בעיה שכן אלו אופנועים ״עירוניים״.
אני כרגע רוכב על גוצי v7 עם מיכל של 21 ליטר וחושב אולי פעם כשכל אופנוע היה כלבויניק מצד אחד,
והיה פחות יעיל בצריכת דלק מצד שני, היה הרבה יותר חשוב מיכל גדול.
מה הקשר לאיירון בט? אנחנו מדברים על טווח אפקטיבי של פחות מ 200 ק"מ, כל רכיבת טיול היא מסע בין תחנות דלק, שימוש בכלי ביום יום מחייב היכרות משמעותית עם התחנות באזור.
הסיכוי ל 20 ק"מ לליטר הוא נמוך אבל יאללה, ההבדל הוא של 60 ק"מ או אם תרצה (ולא משנה מה הצריכה) פאקינג מעל 20%.
ומה שבאמת מעצבן זה שאין כמעט התייחסות של עיתונאי האופנועים לנושא. הם מקבלים לסיבוב - וזה כנראה מספיק, או שממילא עוצרים לתדלוק ורשמים. תלונות מקבלים רק מכלים שנמסרים למבחן ארוך טווח, וגם זה בדרך כלל באיזו הערת שוליים.
אבל בחיי היום יום - זה לא ממש נסבל. וזו בעייה שאי אפשר לפתור אח"כ ע"י אפטר מרקט.
ובמקרה הזה מדובר באופנוע שבהחלט אמור לשרת אותך גם ביום יום וטיולים, לא רפליקת מסלול קיצונית.
מבחינתי - אופנוע כביש (לא מסלול טהור) של קרוב לליטר עם פחות מ- 17 ליטר מיכל לא צריך להיות מיוצר. אופנעי ספורט תיור 21 ליטר ומעלה ואדוונצ'רים מוזמנים לסחוב 25 ליטר. פעם כל האופנועים היו ככה. וצריכת הדלק של האופנועים לא השתנתה כל כך ב 20 השנים האחרונות (בניגוד למכוניות עם הטורבו וההיברידיות)
מה קרה? היצרנים עושים את זה כי:
א. אף כתב כמעט לא מתייחס
ב. האופנוע יוצא קליל יותר וזריז יותר בכתבה כי הוא שוקל פחות ומרכז הכובד נמוך יותר. קלישאות של איזמל מרקיע לשחקים וכ'
ג. צריכת הדלק יוצאת טיפה נמוכה יותר (כי סוחב קצת פחות)
ד. קל יותר לעצב ולמקם את מיכל הדלק (ראה את הפתרון שKTM מצאו ל אחרונה לאדוונצרים הבינוניים)
בטיולים בדרך כלל עוצר אחרי שעה וגג שעתיים שזה בערך מהמרכז עד קצרין בקצב רגוע. זה אומר שצריך לתכנן מסלול קצת יותר טוב ואולי עצירת תדלוק נוספת. דווקא ליום יום נםפח המיכל אמור להפריע יותר בגלל תדלוקים תכופים. באסת התדלוקים צריכה להיות שקלול של המיכל וצריכת הדלק במצב רגוע וקרבי. ה NC לגם כ 1-10 בקצה הגבוה וגם עם מיכל של 23 ל' תדלקתי בטיול ארוך אחד 4 פעמים (יצאתי מלא). האמת ש 890 נורא הרשים אותי במדד הפאן ואני עדיין משתעשע ברעיון. תחושת חיבור מיידי. לא שוכחים דברים כאלה.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021