אני לא נוסע הרבה, קצת בתוך העיר כל יום, אין על הכלי מערכות הגנה שלוקחות חשמל. אחרי שנה וקצת הAK התחיל לא להניע לי לפעמים (כמה חודשים לפני היתי נוסע הרבה יותר כל יום). החליפו לי מצבר לVOLTA (דגם VTZ12S, 11.2AH\130CCA), ואחרי 3 שבועות שוב התחילה הבעיה (זה היה מרץ). טעינה של המצבר עם מטען מצברים עזרה, בהתחלה החזיק חודש, אחרי זה שבועיים, אחרי זה שבוע, ואז רק כמה ימים. מה שמוזר זה שלפעמים הוא כן מניע, או אחרי הרבה נסיונות, והוא יכול לא להניע גם על 12.1 12.3 או כן להניע על 12.1. מוזר, כבר התייאשתי.
אצל עופר אבניר היתי כמה פעמים, הם בדקו ואמרו שאין זליגה והיא תקינה (0.05) ושגם עם בודק מצברים הוא מראה נתונים של תקין. כל פעם פשוט הטעינו לי את המצבר, בהתחלה החזיק 3-4 שבועות, בהמשך רק שבוע). יש איזו צמת חשמל שהיצרן הוציא ב2019 שדואגת שהאורות ידלקו רק אחרי הנעה אבל הם אומרים שאין להם יותר כזה ושזה לא משמעותי, גם אומרים שנראה שמצבר חדש לא יעזור גם לא ליטיום, זה מייאש ובחיים לא קרה לי.
מה אתר חושבים על על העסק? ומה אתם אומרים על לשים מצבר ליטיום, זה ישפר? זה יפתור את הבעיה? מישהו ניסה על כלי כזה?
הבנתי שהפריקה העצמית שלהם הרבה יותר נמוכה, רק שאני לא יודע אם זה קשור לבעיה שלי.
מה יש בארץ מומלץ במחיר טוב? מצאתי כאן רק את:
https://www.motopower.co.il/
לפי ההמצלה שלהם מתאים משהו שעולה 790 ש"ח

(המטען שלי זה NOCO GENIUS1 שיש לו מצב ליטיום).
(אגב, שמתי לב שהמצבר המקורי, שהוא כנראה יואסה לפי החוברת, הוא 11.6 210CCA, הוולטה הסיני הוא 11.2 130CCA, אולי פשוט הוא לא מספיק חזק).