Nc עם 72000 , לא עבר כיוון שסתומים, רציתי לשמוע קצת מאנשים שביצעו לבד, מה הסיכוי שיש תזוזה במרווחים והאם מומלץ לבצע בדיקה בכל מקרה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nc עם 72000 , לא עבר כיוון שסתומים, רציתי לשמוע קצת מאנשים שביצעו לבד, מה הסיכוי שיש תזוזה במרווחים והאם מומלץ לבצע בדיקה בכל מקרה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
כשיש הוראה בספר מומלץ לבצע בדיקה.
לא תמיד המרווח זז.
עם כל הכבוד למגיב מעליי הדברים שהוא רושם הם גנריים ולא מדויקים.
דבר ראשון זה לא וודאי שהם לא בכיוון.
שני - שסתומים סגורים לא מסכנים לך מאוד את הכיס.
ושלישי - שסתומים לא תמיד סגורים מידי לעיתים הם דווקא פתוחים מידי.
אני 90% שהם לא יהיו בכיוון.
עזרתי לחבר לעשות את הכיוון שסתומים בnc ולפני זה ראיתי כמה סרטונים ביוטיוב שרובם עשו באזור ה24K של הכלי ובכולם זה לא היה במרווח.
ככה שאם לא כיוונו מעולם... אז ב72000... סיכוי קלוש.
שסתומים סגורים מדי דווקא מאוד יסכנו לו את הכיס כי הם אתה רוכב ממספיק זמן עם שסתומים כאלה הם נוטים להישרף ויכולים לגרום נזק גדול למנוע.
ממה שאני מכיר ברוב הכלים השסתומים נוטים להיסגר ולהיות סגורים יותר ככל שעובר הזמן, אבל מניח שלא בכל הכלים זה ככה.
קשה להגיד. אני מניח שזה תלוי בכמה הם סגורים וגם במזל.
אני מניח שמקרים קיצוניים שהם מאוד מהודקים אז אפשר לגרום נזק אפילו בכמה נסיעות, אבל זה יהיה יותר נדיר כי כנראה שיהיו סימנים אחרים כמו מנוע שלא יחזיק סרק ויכבה ואולי גם שינוי בביצועים של האופנוע וכדומה.
המצב היותר סביר, זה שסתומים שמהודקים קצת יותר מדי ואז בנסיעה של אלפי ק"מ גורמים נזק מצטבר ופתאום "הלך מנוע", וזה הונדה איך זה יכול להיות?!?![]()
עזרתי לי להחליט לא להתלבט ולעשות, אחרי שצפיתי וקראתי מספר מדריכים יש לי שאלה כללית לגבי מד העלים, אני מבין שמכניסים פעם אחת עלה קטן יותר ולאחר מכן עלה גדול יותר , השאלה מה אחרך כך ... אמור להיות עלה בדיוק במידה של הגדרות היצרן ואותו מכניסים ומכוונים בהתאם? שאלה של מתחיל אני יודע....
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש מידות מדויקות בספר רכב. מתחילים מהעלה שבמרווח הנכון.
העלה הנכון צריך להיכנס עם שפשוף קל ודי חלק.
העלה שמעליו צריך לא להיכנס בכלל או להכנס רק בכוח.
אם פתוח מדי מהדקים, אם מהודק מדי משחררים - עד שמגיעים לתוצאה הרצויה.
אם זה פעם ראשונה אז שים לב שהפלאגים בחוץ, שהמנוע מכוון בדיוק לנקודה הנכונה ושאתה לא מתבלבל בין שסתומי פליטה\יניקה.
בקיצור תעשה 1:1 מה שרשום בספר רכב.
הפלאג יוצר וואקום\דחיסה שמקשה לסובב את המנוע.
הבהרה קטנה, כי יש פה בלבול.
שסתום סגור לא יכול להיות סגור מדי.
מה שסגור מדי הוא המרווח. כמתבקש מהפעולה ״כוון מרווח שסתומים״.
כאשר המנוע מתחמם והמרווח לשסתום קטן(סגור) ממה שהגדיר היצרן, יש סיכוי טוב שהשסתום דווקא יישאר פתוח ולא ייסגר כמו שצריך.
איזה סלט!
במנוע שעובד המגמה שהשסתומים יוצאים מהכיוון,זה חופש,נקישות,רווח גדול.
במצב הזה השס' נפתח פחות המרווח שס'.
שס' פתוח,שהמרווח קטן והשס' לא נסגר עד הסוף,הגזים "מחלחלים" דרך המרווח ושורפים שסתומים ותשובות שס'.
מנסה לעשות סדר בסלט... לפי מה שאני יודע.
נקישות שומעים כשהמרווח הנמדד גדול מהכתוב בספר. במצב כזה, השסתום נפתח לפרק זמן קצר מהמתוכנן, ונוקש על התושבת שלו בסגירה. מצב זה יחסית פחות מסוכן.
דווקא כשהמרווח הנמדד קטן מהכתוב, לא שומעים נקישות - אבל זה מצב מסוכן יותר. עקב המרווח הקטן בין הרוקר לשסתום, השסתום נשאר לחוץ (==פתוח) יותר זמן מהדרוש. מצב זהנ זה גורם לו להיחשף לחום גבוה מהמתוכנן (שכן במצבו הפתוח, הוא בולט לתוך תא השריפה). במקרים מסויימים, זה מוביל ל "שריפת שסתומים" - מצב שבו הגזים עקב החום/לחץ שורפים או אפילו "אוכלים" חתיכות קטנות בקצוות של צלחת השסתום.
מנסיוני - לרוב עם הבלאי, המרווח הנמדד קטן ולא גדל. למה?
גדילת המרווח היא לרוב תוצאה של הצטברות פיח על השסתום (לא אמורה להיות הצטברות משמעותית במנוע שמכוון היטב). ההצטברות מעבה את ראש השסתום, ומרחיקה אותו מראש המנוע ומהתושבת.
סיבה נוספת לגדילת המרווח - שחיקה של הזיז שלוחץ על השסתום. משום שהזיז עשוי מפלדה חזקה מאוד, שחיקה מסיבית שלו די נדירה וקוראת בקילומטראז' גבוה מאוד.
הקטנת המרווח העיקרית קוראת עקב שחיקה בצלחת השסתום ובתושבת שלו. לרוב זאת השחיקה המשמעתית שגורמת לשינוי המרווח, והיא מביאה להקטנת המרווח הנמדד.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual