ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
עדיף עגלה שנראת כמו אופנוע ולא טוסטוס למי שרוצה בסופו של דבר אופנוע ולא טוסטוס.
הצחקת אותי.
לפני שבוע טיילתי עם חבר על Z300, בכל מרכז השמורון - מקדומים בצפון ועד מישור אדומים בדרום. באחד המקטעים החלפנו אופנועים, כך שהחוויה עוד טריה.
ה-Z300 הוא חתיכת אופנוע. איך שאומרים באנגלית, capable.
- שיוט 140 אחרי דוקאטי במקטעים ישרים? צ'ק. אם צריך, אפשר גם לעלות ל-160 - וזה עדיין לא "לפגוש את המנתק".
- עקיפות בכבישים הררים, כשצריך לסיים עקיפה על חור בתנועה הנגדית, בהאצה זריזה 80 ל-130? צ'ק.
- התנהגות בכבישי השומרון המפותלים, במהירויות "שפויות" (קרי על הטווח 80-110)? צ'ק, ואחד צ'ק. המתלים חרף פשטותם עושים עבודה טובה במהירויות האלה גם כשאיכות הסלילה לא מדהימה, הואפנוע יציב, סופג, מתקשר. ההיגוי קל ונוסך בטחון.
- בלמים? סבירים פלוס. לא אלימים, אבל יעילים. יש גיבוי של ABS, למי שזה מעניין אותו.
- הרכבה? בהזדמנות אחרת, הרכבתי על הבחור על ה-Z שלו. אמנם צפוף ומחוץ לאיזור הנוחות של הבולם האחורי, אבל ה-Z סחב את שנינו בלי להתלונן על 125-130 בכביש המהיר, עם רזרבות יפות של כוח.
וכל זה בא עם תפעול חלק כחמאה, משקל נוצה ומימדים שלא מאיימים גם על רוכבים נמוכים מהממוצע.
לבסוף - אותו Z300 שרכבתי עליו, הספיק לצבור 36 אלף ק"מ על השעון. האופנוע לא תקע את בעליו הנוכחי ולו פעם אחת, וברכיבה הוא מרגיש חדש - כמעט כמו אופנוע שיצא מהסוכנות לפני 1000 ק"מ. מהיוסאנגים למשל, זכור לי שזה ממש לא מובן מאליו. אני מסכים עם הטענות שלך לאיכות הגימור (בעיקר איכות הצביעה והקלות שבה האופנוע תופס חלודה) - אבל תסכים איתי, שבכלי מושמש - עדיף אופנוע שנוסע מעולה ובעל ליקויים קוסמטיים מאשר אופנוע שנראה פגז, אבל נוסע גרוע.

כך שה-Z300 הוא דוגמה מצויינת בעיני לאיך שמהנדס שיודע היטב את עבודתו יכול ליצור מכונה שלמה, מהנה ורב-שימושית מאוסף חלקים מיושנים ואף פרימיטיביים.

מה יש באינזומה שגורם לך לקרוא לו אופנוע, חוץ מזה שהוא שוקל כמו אופנוע 750? 24 סוסים אימתניים? בולמים איכותיים במיוחד? מכלולי שלדה ממדרגה ראשונה? מה כן טוב בו, חוץ מזה שהוא נראה גדול מנפחו האמיתי (עד שתסתכל על הפרונט הצנום, הצמיגים הדקים ועל המנוע שהולך לאיבוד בשלדה)?
אצלי אישית, דווקא האינזומה מעלה אסוציאציות של קטנוע. ג'וימקס עם הילוכים - גדול, כבד וחלש.