תוצאות 1 עד 15 מ 31

אשכול: חדש בתחום,מבקש עזרה וייעוץ לקניה ראשונה

צפייה משולבת

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    הצחקת אותי.
    לפני שבוע טיילתי עם חבר על Z300, בכל מרכז השמורון - מקדומים בצפון ועד מישור אדומים בדרום. באחד המקטעים החלפנו אופנועים, כך שהחוויה עוד טריה.
    ה-Z300 הוא חתיכת אופנוע. איך שאומרים באנגלית, capable.
    - שיוט 140 אחרי דוקאטי במקטעים ישרים? צ'ק. אם צריך, אפשר גם לעלות ל-160 - וזה עדיין לא "לפגוש את המנתק".
    - עקיפות בכבישים הררים, כשצריך לסיים עקיפה על חור בתנועה הנגדית, בהאצה זריזה 80 ל-130? צ'ק.
    - התנהגות בכבישי השומרון המפותלים, במהירויות "שפויות" (קרי על הטווח 80-110)? צ'ק, ואחד צ'ק. המתלים חרף פשטותם עושים עבודה טובה במהירויות האלה גם כשאיכות הסלילה לא מדהימה, הואפנוע יציב, סופג, מתקשר. ההיגוי קל ונוסך בטחון.
    - בלמים? סבירים פלוס. לא אלימים, אבל יעילים. יש גיבוי של ABS, למי שזה מעניין אותו.
    - הרכבה? בהזדמנות אחרת, הרכבתי על הבחור על ה-Z שלו. אמנם צפוף ומחוץ לאיזור הנוחות של הבולם האחורי, אבל ה-Z סחב את שנינו בלי להתלונן על 125-130 בכביש המהיר, עם רזרבות יפות של כוח.
    וכל זה בא עם תפעול חלק כחמאה, משקל נוצה ומימדים שלא מאיימים גם על רוכבים נמוכים מהממוצע.
    לבסוף - אותו Z300 שרכבתי עליו, הספיק לצבור 36 אלף ק"מ על השעון. האופנוע לא תקע את בעליו הנוכחי ולו פעם אחת, וברכיבה הוא מרגיש חדש - כמעט כמו אופנוע שיצא מהסוכנות לפני 1000 ק"מ. מהיוסאנגים למשל, זכור לי שזה ממש לא מובן מאליו. אני מסכים עם הטענות שלך לאיכות הגימור (בעיקר איכות הצביעה והקלות שבה האופנוע תופס חלודה) - אבל תסכים איתי, שבכלי מושמש - עדיף אופנוע שנוסע מעולה ובעל ליקויים קוסמטיים מאשר אופנוע שנראה פגז, אבל נוסע גרוע.

כך שה-Z300 הוא דוגמה מצויינת בעיני לאיך שמהנדס שיודע היטב את עבודתו יכול ליצור מכונה שלמה, מהנה ורב-שימושית מאוסף חלקים מיושנים ואף פרימיטיביים.

מה יש באינזומה שגורם לך לקרוא לו אופנוע, חוץ מזה שהוא שוקל כמו אופנוע 750? 24 סוסים אימתניים? בולמים איכותיים במיוחד? מכלולי שלדה ממדרגה ראשונה? מה כן טוב בו, חוץ מזה שהוא נראה גדול מנפחו האמיתי (עד שתסתכל על הפרונט הצנום, הצמיגים הדקים ועל המנוע שהולך לאיבוד בשלדה)?
    אצלי אישית, דווקא האינזומה מעלה אסוציאציות של קטנוע. ג'וימקס עם הילוכים - גדול, כבד וחלש.
    אם יורשה לי בתור מישהו שעדיין מסתכל על המחירים למרות שכרגע מחפש איזה גוירייד 200,
    הZ300 בפער יותר יקר מהאינזומה לפי מה שראיתי כנראה שמה שהוא ניסה להגיד זה שלהתחלה כדי להשתפשף ולחסוך קצת עדיף את האינזומה.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי KliHadash צפיה בהודעה
    אם יורשה לי בתור מישהו שעדיין מסתכל על המחירים למרות שכרגע מחפש איזה גוירייד 200,
    הZ300 בפער יותר יקר מהאינזומה לפי מה שראיתי כנראה שמה שהוא ניסה להגיד זה שלהתחלה כדי להשתפשף ולחסוך קצת עדיף את האינזומה.
    לא נראה לי שזה מה שהוא ניסה להגיד...
    Z300 במצב טוב משאיר עודף מ-20, כך שמדובר כאן בפער של אלפי שקלים בודדים.
    אין מה "להשתפשף" על אינזומה לפני שעולים על "Z300 רוצעחת" או "דיוק 390 מפלצת".
    כל אלה - הם אופנועי מתחילים קטנים, קלים וחלשים. ההבדל הוא שאופנועי 300-400 - רובם יכולים לשייט בכביש 6 על 130-140 במידת הצורך. ב-250 השיוט הזה הוא מחוץ לאיזור הנוחות שלהם. במקרה של 250 לא חזק במיוחד (כמו האינזומה, CRF250 וכו') - זה הרחק מחוץ לאיזור הנוחות, שכן 140 זה כבר בתוך הקו האדום ובסביבת המנתק. לנסוע ככה לאורך זמן שווה ערך ללקצר את אורך חיי המנוע פי כמה.

כל עוד אתה נוסע רק בעיר ו/או בכבישים פרבריים/כבישים בינעירוניים עמוסים (כאלה שהתנועה בהם לא זורמת על יותר מ-110) אפשר בהחלט להסתפק ב-250.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual