בסוף התהליך מילאתי מבקבוק 4 ליטר של קסטרול, עד שנשאר טיפה מעל ליטר עפ"י השנתות מקדימה (המנוע צריך 2.75 - 3 לפי מקורות שונים, הייתי צריך להיות יותר זהיר).
- כשאני מכניס ומוציא את המדיד, נראה שאני ~1.5 ס"מ מעל max. לא הנעתי כדי לא להפריע לשכנים, אני תוהה אם אפשר להניע / לקחת לסיבוב מחר כשיש עודף שמן או שצריך לרוקן קודם? אפשר להוציא עודף עם מגבות נייר על המדיד?
- סגרתי את בורג הריקון עם מפתח מומנט חצי. הוא היה טיפה רופף בתוך הבוקסה, הידקתי קצת אבל לא ברבאק. אם אחרי כמה נסיעות לא שומני שם, אפשר להשאיר ככה? המומנט הרשמי הוא 40Nm.
- על הפילטר (KN-164) היה צלופן סביב הפיה, וראיתי שהפיה כבר משומנת במשהו. אתם מורחים שמן מנוע על הפיה בכל מקרה?
-השייבה של בורג הריקון נראתה בסדר, אם כי קשיחה קצת. ראיתי שמוכרים שייבות נחושת גנריות במידה באיביי / אמזון -
https://www.ebay.com/itm/20Pcs-24mmx...r/254229802109
https://www.amazon.com/gp/product/B00W978HOS/
שייבה זה שייבה, או שצריך את המקורי? אני מבין שאם השייבה יותר "פריכה" אז אפשר לסגור פחות חזק? (בורג ריקון עולה מחיר הזוי כלשהו)
השתמשתי במשפך בשביל השמן הנקי, ואז באותו משפך כדי להעביר את השמן הדרעק (היה שחור, התבאסתי) מהאגן שהיה לי למיכלי יוגורט של 1.5L. עכשיו המאריך שלו מלא בדרעק -
https://www.aliexpress.com/item/32956417364.html
אני תוהה אם אפשר לרוקן את השמן ישירות למיכלים. ראיתי שיש בורג ריקון מיוחד שלא צריך לשלוף, נשמע ממש נוח -
https://www.stahlbus-us.com/oil-drai...steel-set.html
מישהו ניסה כזה? עולה 50$ :/ אבל מניח שאפשר פשוט למכור אותו בנפרד בסוף ולהזדכות על חלק מהסכום, ובינתיים לרוקן שמן כמו אלוף (למרות שאת השפריץ הכי אימתני קיבלתי מהפילטר)