מרגיש לי קטנוני.
אני העברתי להילוך שני ועשיתי עם קלאץ' בלי גז.
למורה שלי לא היתה בעיה עם זה וגם לטסטר (הדי פדנט) לא היתה בעיה עם זה.
עשיתי 10 (15) שיעורים הנדרשים לטסט, מבצע הכל כמו שצריך, חוץ מתמורנים איטיים עם גז קבוע וחצי קלאץ'. "קו איטי" אני עושה בלי בעיה, ברגע שאני צריך גם היגוי באיזשהו שלב אני משחרר את הגז מבלי לשים לב, שזה גורם כמובן למהירות לרדת לנמוכה מהנדרש. אני יכול אחרי ה-"קו האיטי" להעלות להילוך שני, וכך לבצע את כל התמרונים במהירות הנדרשת עם משחק בקלאץ' ללא גז. המורה מעיר לי שלפי רעש של המנוע, הוא יודע שאני בהילוך שני והבוחן לא יעביר אותי. המורה עצמו מלמד טוב, לימד אותי היגוי הפוך בהצלחה, אני יודע שרוב המורים לא מלמדים את זה. אבל אני לא מצליח לשמור על גז קבוע בתמרונים איטיים. אין לי בעיית שיווי משקל או פחד. כמובן שאני ממשיך עם השיעורים, אך לא רואה כרגע פתרון לבעיה שלי. אשמח לעצות.
מרגיש לי קטנוני.
אני העברתי להילוך שני ועשיתי עם קלאץ' בלי גז.
למורה שלי לא היתה בעיה עם זה וגם לטסטר (הדי פדנט) לא היתה בעיה עם זה.
נסה לחבק יותר את האופנוע עם הרגליים ולשחרר את הידיים לחלוטין. השרירים היחידים שצריכים לעבוד אלו שרירי האצבעות (תכלס השריר הוא באמה אבל עזוב, הבנת את כוונתי). אתה יכול לתרגל גם קצת עבודה עם מכשיר לחיזוק כף יד תוך שאתה מקפיד על הפרדה מוחלטת בין השרירים שמפעילים את כף היד והאצבעות, לשרירי האמה והזרוע (לראות שהנל נשארים רפויים כשאתה מכווץ את המכשיר/כדור).
שמע יש טסטרים שיכולים להכשיל ואתה לא יודע על מי תיפול
נשמע שאתה בטוח עם הכלי, אז תנסה לעשות הכל על הילוך ראשון עם העצות שנתנו לך פה (וזה אפשרי, אני עשיתי ככה)
דרך אגב אל תחשוב שמותר לך לקחת רק 15 שיעורים, אל תתבייש לקחת אפילו יותר אם אתה יכול, רוצה וצריך!
תלמד את המנוע ומתי הניתוק והחיבור קורים ולפי זה גם תיתן את הגז בהתאם, תשמע את הכלי והמנוע ותדע איזה פעולה אתה צריך לבצע ועם איזה יד
אחרי שיעור-שתיים אתה כר תקלוט את זה ותעשה את זה על בליינד
בהצלחה!![]()
לחבק את האופנוע עם הרגליים וחלק גוף עליון רפוי, כבר פיתחתי את ההרגל הזה, בזה אין בעיה.
לגבי סיבוב ידית הגז, האם אתה מתכוון אם אני רוצה להגביר את הגז, אז לא לסובב מפרק של כף היד, אלא "להרים" את הידית עם האצבעות, ולהנמיך את הגז ב-"להוריד" את הידית עם האצבעות. הבנתי נכון? עד עכשיו עבדתי עם סיבוב של פרק כף יד.
לא.
אני מדבר על ללמוד להפריד בין השרירים שמסובבים את הכידון, לבין אלו שמסובבים את הידית של הגז.
וגם,
אצלי שתי אצבעות על הידית ברקס, זה עוזר לייצב את היד במיקום קבוע.
דרך אפשרית נוספת,
להוסיף קצת גז שיספיק לתמרונים הרלוונטים ולהשאירו קבוע, ולשחק יותר עם הקלאץ'. זה יעשה טיפה יותר רעשי מנוע, אבל יאפשר לך יותר גמישות ומשחר.
זאת אולי לא הדרך הכי נכונה לכלי, אבל תעשה את העבודה בלי לעורר את חשדות הבוחן לגבי הילוך מתאים.
אחרי כל הבכי, החלפתי את שיטת סיבוב הידית, שתי אצבעות (אצבע ואמה) תמיד היו ונשארו קבוע על ידית הבלם, אבל עד עכשיו הייתי מסובב את ידית הגז עם אצבעות קמיצה וזרת, ועכשיו אני מסובב עם אגודל בלבד. ואז פתאום בשיעור היום (מס' 11) הצליח לי מההתחלה הכל חוץ משמיניות. בשמיניות לא מצליח להחזיק גז קבוע. בכל אופן, היום רכשתי 10 שיעורים נוספים, כלומר במצטבר אני אעשה פי 2 שיעורים מהמינימום הנדרש. אם עד אז לא אצליח לבצע שמיניות בהילוך ראשון עם גז קבוע, אז בטסט רק אותן אני אעשה בהילוך שני.
בשמיניות אתה יכול לשחק הרוב עם הקלאץ', טיפה גז והמרכיב הכי חשוב זה מבט לנקודה שאתה רוצה להיות בה. כשיש לך מבט נכון אז היציבות שלך תשתפר פלאים
ואל תתבאס מהכמות שיעורים כי לקחתי כפול ממך (בגלל שהיה לי מורה זבל) אבל לפחות זה נתן לי ביטחון על הכלי ועוד ידע וניסיון, קח את זה בקלות ותלמד כל מה שאתה יכול!
בסוף מה שחשוב זה שתיהנה תוך כדיי, תלמד נכון וטוב ולא תהיה עוד איזה רוכב טימקס סטראוטיפי
משחק עם קלאץ', מבטים, הטעיה נכונה של אופנוע, זה סבבה אצלי. אני עושה טוב את השמיניות על הילוך שני ללא גז, הבעיה שבהילוך ראשון אני מאבד את הקשב קלפי ידית גז ומשחרר אותה לחלוטין, ואז אני מנסה לפצות בלשחרר יותר את הקלאץ', מכיוון שלאופנוע אין מספיק כוח אני מרגיש שאני חייב ליישר את האופנוע ורק אז אני שם לב שאני לא נותן גז. כשאני נמצא בסיבוב מתמיד אני לא מצליח להיות מספיק עדין לתוספת גז נדרשת. אילו לא הייתי משחרר את הגז, לא הייתי בבעיה הזאת.
אז לפני שאתה נכנס לסיבוב תזכיר לעצמך על זה שאתה צריך להיות עדין עם היד על הגז
בהתחלה תנסה גם שכל היד תהיה על הגז ולא גם על הברקס,
לאט לאט תוסיף את המיקום של היד
לפי מה שאתה כותב גם לא נראה לי שאתה בבעיה כ"כ חמורה אלא זה רק משהו שאתה צריך להתרגל אליו וללמוד איך המנוע מגיב בהילוך הזה
אם זה עוזר איך שאני עשיתי שמיניות זה ככה:
נכנס לסיבוב בשביל להגיע לאמצע עם גז -> קלאץ' -> הטייה+מבט ואז כשבאים לצאת אז פותחים קלאץ' וממש טיפה גז וחלילה
כדיי לדעת איך לשחק עם הקלאץ' נכון ועם הגז אז כמו בתרגיל של הקו איטי,
תראה באיזה שלב הקלאץ' מתנתק ומתחבר למנוע וככה תדע מתי לתת את הבליפ (זה אפילו לא בליפ, זה ממש ממש נגיע של גז שתתן לך טיפה בוסט) ומתי להיות עם הקלאץ'
אם אתה תצטרך עזרה גם אל תפחד לגשת למורה ולהגיד לו שידגים אם צריך! (ידוע שלרוב המורים על אופנוע יש חיבה לשבת ולא לעשות כלום אז לא להתבייש!)
יש כמה דרכים לרכב לאט על אופנוע ובכולם צריך מיומנות עם הקלאץ'.
ללא גז בכלל
עם גז משתנה
עם גז קבוע
נסה להעלות סל"ד ולהתייצב ב- 1,800- 2,200 סל"ד (תלוי בכלי) ועם הקלאצ' בלבד - תווסט את המהירות.
את כל זה ניתן לעשות בכל הילוך...אבל בראשון ושני המיומנות עם הקלאץ' הכי מורגשת.
אחרי שתתאמן על שליטה בגז קבוע וקלאץ' תשלב את המבט שיוביל אותך. אי אפשר להצליח ברכיבה כי רוצים או כי שילמת. חייבים לאמן את המערכת- (גוף, שכל, אינסטינקטים, עיניים) כדי שהיא תבין איך עושים את זה.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
זה A1? בשיעורים הייתי עושה בראשון, ודווקא את הטסט עשיתי על שני ליתר ביטחון. עברתי ללא בעיה. ב-A השמיניות היו לי קלות יותר, כי האופנוע מהיר יותר כשאתה משחרר את הקלאץ' בראשון והוא מתמרן יותר טוב מהאינוזמה השבור. לגבי האקסטרה שיעורים, גם אני עשיתי. אם הכסף לא ממש לוחץ, כמי שמעולם לא רכב על אופנוע עוד זמן כביש היה לטובתי.