תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: תוהה איך לחבר מגיני רוח לידיים

צפייה משולבת

Senior Member

תוהה איך לחבר מגיני רוח לידיים

קניתי מגינים עם תושבות ארוכות -
    https://www.aliexpress.com/item/10000016419130.html

התושבות יושבות סביר (נראה לי), אבל המגינים נוגעים במגן הרוח הקדמי כשמסובבים את הכידון.

הצלחתי להשחיל מגן אחר עם אזיקונים על התושבת, כאן הכידון בצידוד מלא -
    IMG_20210108_095303[1].jpg

יש שם את הבורג שתופס את ידית הבלם. זה אפשרי / בטחיחותי לחבר את המגן דרך הבורג הזה עם שייבות רחבות, ולאבטח עם אזיקונים לתושבת? (נגיד דרך חור חדש בקצה האחורי של המגן)

שאלת בונוס - הרחקתי קצת את המגן הקדמי עם שייבות גומי מאלי וברגים ארוכים יותר, לא ממש עזר אם כי מניח שאפשר להרחיק עוד קצת. אני תוהה אם אפשר אולי לחמם את המגן עם אקדח חום ואז לכופף אותו? יש לי מעין מגן דאווין שמתקמר יותר מהצדדים.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    אם אתה צריך ממש כמה מילימטרים אז יש מצב שהטיית הכידון כלפייך תעזור. יש מגנים יעודיים? כיצד הם בנויים?

Senior Member
    מאלי, אין מגן ייעודי. התושבות הן מהלינק הראשון, המגינים זה סוג פושט כזה -
    www.aliexpress.com/item/32963940127.html

אני רואה עכשיו בתמונות שם שזה באמת מתחבר לברגים שמחזיקים את ידיות הבלם/קלאץ'. תוהה אם אפשר להשתמש בתושבות שכבר מורכבות כדי להחזיק משקולות עופרת של דייגים, נגיד משהו כזה -
    http://www.gofishing.co.il/product/c...0110361-cs260v

המגינים הפושטים אכן מתחברים לידיות, אאל"ט החור הגדול בדכ ישב מסביב לבורג ציר והחור הקטן היה החיבור לידית, בידיות מצמד ישנות של ד"שים ניתן לראות את 2 הקדחים. אצלי ב XT בידית הבלם הוא היה תפוס בד"כ ע"י חור אחד (של בורג הציר).

התאמה לתושבות שיש היא לא בעייתית השאלה אם זה יספק מבחינתך את הסחורה? תתחיל מלראות איפה המגנים יושבים הכי טוב מבלי שיגבילו את ההיגוי (בגלל הפגיעה במגן רוח), משם אפשר להתקדם ולראות באם אפשר לייצר מתאם שמתחבר לתושבות (יוצא לכיוון הידית, בעל 2 קדחים עוברים מלמעלה ללמטה שהם בהתאמה לקדחים במגנים) או לקבע באמצעים אחרים.
    למה המשקולת עופרת?

Senior Member
    מוזר, יש את הבורג הזה מעל הידית רק בידית ימין.

הרחקתי עוד את מגן הרוח -
    IMG_20210112_145622[1].jpg

וניסיתי עם מגן ידיים אחר שהיה לי (www.aliexpress.com/item/32955696006.html)

מתלבש לא רע מצד שמאל אחרי שקדחתי חור בשביל המתאם, אבל עדיין נוגע במגן הרוח הקדמי (וגם נראה גדול משהו, ממש מגיע מעל היד) -
    IMG_20210112_155422[1].jpg

אני תוהה אם אפשר ליצור שקעים במגן הקדמי עם אקדח חום. זה לא משקף מקורי, לא כואב לי, רק לא רוצה להרוס אותו.

משקולות הדייגים זה כדי לנסות להפחית את הויברציות מהכידון. אני לא סובל מאוד, אבל לא יודע אם זה טוב לטווח ארוך.

ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    מוזר, יש את הבורג הזה מעל הידית רק בידית ימין.

הרחקתי עוד את מגן הרוח -
    IMG_20210112_145622[1].jpg

וניסיתי עם מגן ידיים אחר שהיה לי (www.aliexpress.com/item/32955696006.html)

מתלבש לא רע מצד שמאל אחרי שקדחתי חור בשביל המתאם, אבל עדיין נוגע במגן הרוח הקדמי (וגם נראה גדול משהו, ממש מגיע מעל היד) -
    IMG_20210112_155422[1].jpg

אני תוהה אם אפשר ליצור שקעים במגן הקדמי עם אקדח חום. זה לא משקף מקורי, לא כואב לי, רק לא רוצה להרוס אותו.

משקולות הדייגים זה כדי לנסות להפחית את הויברציות מהכידון. אני לא סובל מאוד, אבל לא יודע אם זה טוב לטווח ארוך.
    אפשר לייצר הכול השאלה מה מנסים להשיג ומה המחיר של זה, עם אקדח חום אפשר להגמיש את האיזור אבל זה גם עלול לפגוע בשקיפות. עם מקדח\משורית\דרמל\דיסק אפשר לחורר\לעצב פתח או מגרעת מתאימה ואני הייתי הולך על המגן ידיים מאשר המגן רוח.
    לגבי הויברציות יש כל מיני דרכים שקשה לי לומר מה עדיף, החל ממשקולות כידון, מתאמים מיוחדים וכלה ב"נחש"\נקניק שמשלחילים בכדי להוריד וויברציות.
    חשוב לוודא שהוויברציות לא נגרמות ממשהו אחר כמו ברגים משוחררים (מנוע שלד במיוחד).
    קח בחשבון שמגני ידיים זה גם משקל אז קודם סיים עם ההתקנה שלהם ואז תראה אם יש שיפור או החמרה במצב.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אל תיעלב או משהו,
    אבל זה האוסף אלתורים הכי פרטאצ' שראיתי בחיים. (למעט אולי כל דברים על אופנועים בהודו).

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    אולי במקום להרוס את המגן רוח, תקצר את המגיני ידיים, שלפחות בתמונה נראים ענקיים.

המגינים נראים כמו ארגז 40 ליטר, בתקריב הזה. שים אוזני פיל בחורף ותוריד אותן בקיץ.

Senior Member
    מנסה להבין מה לעשות עם חלקים גנריים ממקורות שונים על אופנוע שלא יועד שיחברו לו מגינים, זה לגמרי מאולתר כרגע..

יצא לי לרכב היום, היה קצת קר/גשום אז היתה הזדמנות לבדוק את ה-setup הנוכחי, 2 מתוך 4 מגינים סינים שיש לי -

IMG_20210115_120834[1].jpg

IMG_20210115_121922[1].jpg

רכבתי בלי כפפות. מימין לא הרגיש שיש הגנה מרוח כ"כ (למרות שלא היה מקור להשוואה), משמאל הרגיש קצת יותר מסוכך אבל עדיין הרגשתי רוח. שניהם בצבצו לי במראות, ומגן הרוח ויברץ בצורה ברורה ביותר (פחות ככל שנסעתי מהר יותר, מניח שבגלל לחץ הרוח).

השמאלי באמת ענק ולא נראה משהו, ועדיין נתקע במגן הרוח בקצה הטווח. הוא גם לא נותן לתמרן כרגיל כשעומדים לצד האופנוע, היד נתקעת בו.

אפשרי לחתוך מהפלסטיק שלו עם מסור קטן בצורת כ' שיש בטמבוריה, עם המשורית שאפשר להחליף?
    אם כן אז אולי אפשר לחבר את החלק שירד מלמטה, שיהיה 50-50 ואז אולי אשכרה יחסום רוח כמו שצריך?

מבחינת היתקעות במגן הקדמי, חושב שאפשר אולי לעשות עוד חור במעלה החלק הדק שמתחבר לקצה הידית ולחבר משם, שהוא יבצבץ קדימה פחות?

לזכות המגן - הפלסטיק עבה וטוב. חושב שיש גם אפשרות להפוך אותו לחד צידי, לקצץ אותו שיהיה מחובר רק לתושבת, ואז גם לא יבצבץ לי במראה.

הימני לא נתקע במגן, אבל בסיס המתכת שלו בזווית שלא יכלתי לחבר לתושבת מהצד המיועד, יצא pertachois כזה -
    IMG_20210115_124614[1].jpg

אבל בעיקר לא הרגשתי שהוא מגן מרוח.

tl;dr - כמו שאומרים בגמרא, couldn't get no satisfaction.

מגן הרוח הקדמי לא כזה יעיל. על ה-NC רכבתי קומנדו, אני שוקל לעשות אותו דבר כאן, בגלל זה גם לא חבל לי לכופף אותו קצת (זה גם לא מגן מקורי, משהו שהבעלים הקודם שם).

לגבי אוזני פיל - רציתי לפגבק את מגיני הידיים גם בשביל לחבר שם משקולות. על המתכת של הימני למשל אפשר להדביק מלא עופרת.. (למרות שאני חושב שגם על הפלסטיק אפשר, יש למשל סרט עופרת למקלות גולף שראיתי באמזון). zx - לא שמתי לב לויברציות היום, אבל גם לא רכבתי מהר מדי..

Fun fact - השייבה שבתוך משקולת הצד (שאיבדתי כשהוצאתי את המשקולת) היא הדבר היחיד שמונע ממנה להיצמד לפלסטיק של צינור המצערת, מה שגיליתי כשכבר עליתי על האופנוע. גם גרמנים יכולים לפרטש כשבא להם (או - באיזה דבק משתמשים כדי להדביק אותה למשקולת אם/כשאני מוצא אותה?)

ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    מנסה להבין מה לעשות עם חלקים גנריים ממקורות שונים על אופנוע שלא יועד שיחברו לו מגינים, זה לגמרי מאולתר כרגע..

יצא לי לרכב היום, היה קצת קר/גשום אז היתה הזדמנות לבדוק את ה-setup הנוכחי, 2 מתוך 4 מגינים סינים שיש לי -
    רכבתי בלי כפפות. מימין לא הרגיש שיש הגנה מרוח כ"כ (למרות שלא היה מקור להשוואה), משמאל הרגיש קצת יותר מסוכך אבל עדיין הרגשתי רוח. שניהם בצבצו לי במראות, ומגן הרוח ויברץ בצורה ברורה ביותר (פחות ככל שנסעתי מהר יותר, מניח שבגלל לחץ הרוח).

השמאלי באמת ענק ולא נראה משהו, ועדיין נתקע במגן הרוח בקצה הטווח. הוא גם לא נותן לתמרן כרגיל כשעומדים לצד האופנוע, היד נתקעת בו.

אפשרי לחתוך מהפלסטיק שלו עם מסור קטן בצורת כ' שיש בטמבוריה, עם המשורית שאפשר להחליף?
    אם כן אז אולי אפשר לחבר את החלק שירד מלמטה, שיהיה 50-50 ואז אולי אשכרה יחסום רוח כמו שצריך?

מבחינת היתקעות במגן הקדמי, חושב שאפשר אולי לעשות עוד חור במעלה החלק הדק שמתחבר לקצה הידית ולחבר משם, שהוא יבצבץ קדימה פחות?

לזכות המגן - הפלסטיק עבה וטוב. חושב שיש גם אפשרות להפוך אותו לחד צידי, לקצץ אותו שיהיה מחובר רק לתושבת, ואז גם לא יבצבץ לי במראה.

הימני לא נתקע במגן, אבל בסיס המתכת שלו בזווית שלא יכלתי לחבר לתושבת מהצד המיועד, יצא pertachois כזה -

אבל בעיקר לא הרגשתי שהוא מגן מרוח.

tl;dr - כמו שאומרים בגמרא, couldn't get no satisfaction.

מגן הרוח הקדמי לא כזה יעיל. על ה-NC רכבתי קומנדו, אני שוקל לעשות אותו דבר כאן, בגלל זה גם לא חבל לי לכופף אותו קצת (זה גם לא מגן מקורי, משהו שהבעלים הקודם שם).

לגבי אוזני פיל - רציתי לפגבק את מגיני הידיים גם בשביל לחבר שם משקולות. על המתכת של הימני למשל אפשר להדביק מלא עופרת.. (למרות שאני חושב שגם על הפלסטיק אפשר, יש למשל סרט עופרת למקלות גולף שראיתי באמזון). zx - לא שמתי לב לויברציות היום, אבל גם לא רכבתי מהר מדי..

Fun fact - השייבה שבתוך משקולת הצד (שאיבדתי כשהוצאתי את המשקולת) היא הדבר היחיד שמונע ממנה להיצמד לפלסטיק של צינור המצערת, מה שגיליתי כשכבר עליתי על האופנוע. גם גרמנים יכולים לפרטש כשבא להם (או - באיזה דבק משתמשים כדי להדביק אותה למשקולת אם/כשאני מוצא אותה?)
    אפשר לשחק עם שניהם השאלה מה עדיף לך, אני מבין שיותר חשובה לך הגנה מפני רוח ולרוב המגנים הללו עושים יותר הגנה לידיים\ידיות ממכות מאשר מ"רוח" לכן השמאלי יהיה יותר "מתאים".
    תוכל לעשות עליו התאמות ולראות איזו קונפיגורציה מספקת לך את ההגנה אותה אתה מחפש, אח"כ להחליט אם לעצב מחדש\יפה יותר או אפילו לייצר חדש כי אם כבר עסקינן בחיתוכים וכיפופים - יש לך בסיס מתכת, את "הפלסטיק" אתה יכול לעצב מחתיכה שטוחה (או חלילה מאלומיניום ואז יש לך גם תוספת משקל) + לכופף ולחתוך בהתאם (בעזרת משורית\אקדח חום).

משקולות עופרת גם תוכל להביא של איזון גלגלים וכך תוכל לדייק יותר את ההוספה\הורדה שצריך + הן עם דבק.

את השייבה תוכל להדביק עם מ-דבק מהיר ועד דבק אפוקסי, השאלה למה? ואם התשובה היא כדי לא לאבד אותה תנסה לחשוב שאם אתה צריך להחליף משקולת אז היא צריכה לעבור למשקולת הבאה לכן השתמש בדבק שיהיה יחסית קל לניתוק באם תצטרך להעביר או צלחת מגנטית (;

בנימה כללית:

לכל אלו שלא מרוצים מהעבודה של פות"ש - שחררו קצת בבקשה. העבודה עוד לא גמורה + בשלבי ניסוי וטעייה + נראה לי שהוא דיי נהנה מלעשות את הפרוייקט כך שכרגע "איך 'זה' נראה" לא צריך לעניין אף אחד כי הכול עדיין בתהליך של עבודה ולמידה.

Senior Member
    ג'יזס מאן. כל ההתעסקות הזאת כשיש מוצר זול שעושה בדיוק מה שאתה מחפש.... למה שלא תשים כפפנוע ותסגור עניין?

Sent from my GM1913 using Tapatalk

החאפר חופר