לגבי מנוע,
מוצר להחליף רק למנוע מדגם מנוע זהה (האותיות והספרות הראשונות במספר המנוע).
לגבי שלדה- אין בעיה להחליף.
הכל צריך להעשות במוסך מורשה, והשלדה והמנוע צריכים להיות מרושיינים.
שלום ותודה מראש על העזרה!
מנסה להבין מה מותר ומה אסור בארץ הקודש שלנו:
1. האם מותר להחליף מנוע באופנוע שלא משנתון היצור?
2. האם ניתן להחליף למנוע בנפח אחר?
3. אם החברה משתמשת באותו מנוע למספר דגמים האם ניתן להשתמש ולהחליף במנוע מאופנוע מדגם אחר?
4. אם אופנוע לא ירד (נגרע) מהכביש אך השלדה שלו קצת עקומה, האם ניתן ליבא / להחליף שילדה (מספר אחר מהקיים ברשיון)?
5. במידה והתשובה ל4 שלילית, האם ניתן להרכיב משתי שלדות אחת תקינה ולשמור על המספר המקורי (שברשיון)?
וכמובן שהכול יהיה חוקי ועם רשיון מסודר ומוסדר.
תודה מראש!
נערך לאחרונה על ידי RoadSwimmer; 15-01-2021 בשעה 11:29. סיבה: הבהרה
Four wheels move the body, but two move the soulI refuse to tiptoe through life only to arrive safely at death
לגבי מנוע,
מוצר להחליף רק למנוע מדגם מנוע זהה (האותיות והספרות הראשונות במספר המנוע).
לגבי שלדה- אין בעיה להחליף.
הכל צריך להעשות במוסך מורשה, והשלדה והמנוע צריכים להיות מרושיינים.
אתה בטוח ? ניתן להחליף שלדה ? עם המספר הטבוע האחר ולרשום אותו ברישיון ?
חדש לי.
כל יום לומדים משהו חדש.
Sent from my Nokia
אם הבנתי נכון מהיבואן, אז מותר להחליף שלדה אך רק בחדשה כזו שמגיעה מהיבואן עצמו...![]()
Four wheels move the body, but two move the soulI refuse to tiptoe through life only to arrive safely at death
לפי סעיף י' 4, ניתן לעשות הטבעה על שלדה מפירוק.
לפיכך אני מסיק שניתן לרכוש כזו, ולא רק חדשה.
https://www.studentsolim.gov.il/Blob...ey_shildot.pdf
אין לי מושג. בסכ"ה מצאתי מסמך תקנות ברשת שעל פיו אני מסיק כי יש דבר כזה להרכיב שלדה מפירוק.
אנסה להעלות את החלק הרלוונטי.Screenshot_2021-01-20-11-29-44-682_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg
החלפת מנוע אפשרית לאחר פרוצדורה ביורוקרטית (עם הליך רישוי חוקי ושטר מכר) אך ורק למנוע זהה (חדש, מיבוא או מפרוק) או למנוע שמאושר ומתאים לרכב. למשל: לא מעט בעלי סובארו ליאונה החליפו בעבר ממנועי 1.3 ליטר למנועי 1.6 ליטר (האם זה לא היה באופן חוקי? ייתכן). כלומר, צריך מסמכי יבואן שטכנית זה אפשרי.