עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 33

אשכול: שיעור הרוכבים ללא ביטוח חובה גדל בשל משבר הקורונה

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי

שיעור הרוכבים ללא ביטוח חובה גדל בשל משבר הקורונה

דו"ח מבקר המדינה מ-2016 קבע כי 49% מרוכבי הדו-גלגלי אינם רוכשים פוליסת ביטוח חובה; כעת, בשל משבר הקורונה, נראה כי הנתון הזה אפילו גדל וכי שיעור הלא מבוטחים גדול משמעותית; שוחחנו עם אנשי מקצוע על העניין.

http://fullgaz.co.il/%d7%a8%d7%95%d7...5%d7%91%d7%94/

Banned
    היי. שוב אני. כותב שטויות. אל תתיחסו.

עוד לפני שנים כשהחיים שלנו היו תותים בפולגייז הישן הכרתי אישית חברים טובים שרכבו ללא ביטוח. (גמני כשהייתי מובטל רכבתי ללא. מה לעשות???)
    למשל יודהל'ה שנכנס באחוריה של נהגת ופירג'ע לה את האחורה של הפיאט 127. אמר לה "תיראי אין לי ביטוח. בואי נסגור בייננו אני אבוא לקראתך. או. שתחפשי אותי"
    בחרה לחפש אותו.

לא סתם קיימים מטבעות לשון כגון "המוסד לקיפוח לאומי" ו "מיטרד הבריאות"
    מי שעדיין מאמין בממסד. עדיין מאמין שיש לו פנסיה. ועדיין מאמין שכאשר הוא יפול - בידוח החובה יהיה לו למשענת שיבושם לו.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ת'ה יודע שלמקרה שתיארת אין שום קשר לביטוח חובה נכון?

Banned
    ני יודע שלסמוך על בידוח זה קנה רצוץ תוכיח אותי
    ואני מכיר אנשים שקנו בימר בזכות החלקה. מכיר אותם.
    את כולם אני מכיר

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    ני יודע שלסמוך על בידוח זה קנה רצוץ תוכיח אותי
    ואני מכיר אנשים שקנו בימר בזכות החלקה. מכיר אותם.
    את כולם אני מכיר
    אני מאלה שדוגלים במדיניות הפחתת ביטוחים ככל האפשר. מקיף על האופנוע אין לי וגם לא ביטוח נזקים על הבית.
    רצה המקרה וחטפתי ברז מצינור פגום מתחת לריצוף. תיקון הנזק באופן פרטי עלה פחות מ 10,000 שהייתי משלם על הביטוח באותה תקופה.
    גיבור גדול על כסף קטן אבל לא רוכב בלי חובה ובנוסף התחברתי לביטוח תאונות אישיות. תאונה עלולה לגרום לנזק גבוה ממיליון.
    אז אני מוכן לסכן קצת כדי לצאת גיבור ששונא תאגידים אבל לא מוסרי בעיני להחריב כלכלית משפחה או שתיים רק כדי לצאת גבר.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    אני מאלה שדוגלים במדיניות הפחתת ביטוחים ככל האפשר. מקיף על האופנוע אין לי וגם לא ביטוח נזקים על הבית.
    רצה המקרה וחטפתי ברז מצינור פגום מתחת לריצוף. תיקון הנזק באופן פרטי עלה פחות מ 10,000 שהייתי משלם על הביטוח באותה תקופה.
    גיבור גדול על כסף קטן אבל לא רוכב בלי חובה ובנוסף התחברתי לביטוח תאונות אישיות. תאונה עלולה לגרום לנזק גבוה ממיליון.
    אז אני מוכן לסכן קצת כדי לצאת גיבור ששונא תאגידים אבל לא מוסרי בעיני להחריב כלכלית משפחה או שתיים רק כדי לצאת גבר.
    אתה גם מאילו ששמים מסיכה (חה חה חה) על מנת להגן על זולתך שתהיה לי בריא

גילוי נאות: אין לי אישה ילדים משפחה אין לי אופנוע בביטוח אני כלום ושום דבר וטוב לי ככה

https://www.youtube.com/watch?v=wfAlRorNIIo

Senior Member
    בחנויות אני מקפיד על מרחק ומסיכה. 99% מהזמן בלי מסיכה נושם ונופח כאוות נפשי.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    אתה גם מאילו ששמים מסיכה (חה חה חה) על מנת להגן על זולתך שתהיה לי בריא

גילוי נאות: אין לי אישה ילדים משפחה אין לי אופנוע בביטוח אני כלום ושום דבר וטוב לי ככה

https://www.youtube.com/watch?v=wfAlRorNIIo
    אהבתי מאד את הלינק המצוין. לא הכרתי את "אחד חלקי אחד".
    לגבי כל השאר (מסיכה/ביטוח), לכל אחד עומדת הזכות לדעתו האישית, גם אם היא מטומטמת, וכל עוד היא לא פוגעת באחרים.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אני מניח שהסטטיסטיקה בכתבה מחושבת בצורה הבאה:
    כמות בעלי אופנוע + ביטוח מתוך כלל בעלי אופנוע (אלה שהאופנוע רשום על שמם.
    כמובן שזאת סטטיסטיקה עקומה: אפשר להיות בעלים של אופנוע, להעמיד אותו בחצר ולא לרכב עליו. מכיר לא מעט כאלה, וכמובן שמספרם עלה דרסטית בשנה האחרונה.
    השאלה היא איזה אחוז מהם אכן משתמשים באופנוע. מניח שחלק ניכר לא רוכבים (מכיר כאלה), ואלה שכן רוכבים - עושים סיבוב קצר פעם בשבוע רק כדי להטעין את המצבר.
    אתן דוגמה: נגיד שאני נוסע 10 דקות פעם בשבועיים, מהישוב לתחנת הדלק ובחזרה. כמובן שמבחינת החוק היבש, גם זה אסור ללא ביטוח. אבל עם כל הכבוד, אני לא אשלם 500 שקל בחודש בשביל הנסיעות האלה.
    הרי זה יוצא מעל 10 שקל לדקה, וזה יקר לי מדי.
    נכון, הסיכוי לתאונה אף פעם אינו 0 עגול. אבל בראיה של ניהול סיכונים, אני לא רואה הצדקה שלא אוכל להימנע מתאונה בנסיעות הנדירות והקצרות האלה, ולא רואה סיבה לבטח את עצמי במחיר כה גבוה כנגד סיכון כה קלוש.

כמובן שאם הביטוח היה עולה 200 שקל בחודש, הייתי שמח לשלם אותו ולדעת שאני יכול לקחת את האופנוע לכל נסיעה שאצטרך (או אפילו לטיולון פעם בשבוע). אבל זה לא משהו שהולך להשתנות, ולכן אשאר לתקופה הקרובה הסטטיסטיקת ה"רוכבים ללא ביטוח".

כך אני רואה את הדברים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    אני חושב שההנחה שבעלי אופנוע ללא ביטוח רוכבים רק למילוי מצבר אופטימית. בדיוק היתה לי שיחה על העניין עם המתבגרת בסוף הארוחה על ההבדל בין ביטוח צד ג לביטוח חובה. חברה שלה קיבלה מההורים רכב ועוד לפני שקיבלה רישיון אישרו לה להתסובב בשדות ליד הבית. יש לנו הרבה רוכבי שטח בשדות וגם רייזרים וטרקטורונים וכל מיני משופרים. לחלקם אין ביטוח, בוודאות. מעלים ענני אבק ענקיים ונותנים בגז מכל הלב. רוצה לומר שיש הבדל עצום בין רכיבה זהירה קצרה ואקראית ללא ביטוח \ רישיון לבין אנשים שרוכבים על אופנוע בלי ביטוח בשגרה. גם אם השגרה היא 4 שעות בכל סופשבוע. כמו שנאור כתב, כשאתה בלי התחייבויות ואין משפחה וילדים זה נראה אחרת. מי שטיפל באדם קרוב סיעודי יודע איך זה נראה - וכמה זה עולה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Banned
    מי שינק מעטיני הסעד - שיקום
    עוד אי אז כשהייתי סטודנט דלפון להנדסת מכונות ב HIT וביקשתי מילגה הקהלני המהודר מהעיריה סרב כי אני לא גר מספיק בדרום נגיד יפו
    סתם כי גרתי בין כרם התימנים לשבזי ולא הייתי ערבי או הומו מספיק

אף אחד לא קם
    https://www.youtube.com/watch?v=b-AuICi8KLc
    אני בז למוסד הניקרא ציונות ושירתי מספיק בצבא קחו תבלעו את הדיסקיות שלי

זה לא רק שבמקרה תאונה, נהג ללא ביטוח חובה לא מכוסה על ההוצאות הרפואיות ופיצויי אובדן ההשתכרות והפנסיה של עצמו. כיסויים שיכולים להגיע למאות אלפי שקלים בלי בעיה בכלל.

אלא שהוא גם חושף את עצמו לתביעות ע"י קרנית אם מעורבים בתאונה הולכי רגל או רוכבי אופניים. כלומר שהוא עלול להידרש לשלם את הפיצויים של הנפגעים האחרים בתאונה.

בקיצור, זה פיגור קולוסאלי לצאת לנסיעה בלי ביטוח חובה. אבל מפגרים לא חסר בעולם.

Senior Member
    מניח שחלק ניכר לא רוכבים (מכיר כאלה), ואלה שכן רוכבים - עושים סיבוב קצר פעם בשבוע רק כדי להטעין את המצבר.
    זאת הנחה שגויה.
    גם אם יש חלק מסוים שזה אכן המצב אצלו, הוא בטח לא "ניכר".
    העבודה שאתה מכיר כאלו לא הופכת את זה ל"ניכר".
    ההנחה היא (וזאת הנחה הגיונית) שמי שמחזיר כלי רכב משתמש בו באופן מסוים (בית/עבודה/טיולים).
    גם אם יש תופעה של כלי שלא זז/זז לטעינת מצבר היא כנראה בשוליים ולא מייצגת את רוב האוכלוסייה הרוכבת.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    זאת הנחה שגויה.
    גם אם יש חלק מסוים שזה אכן המצב אצלו, הוא בטח לא "ניכר".
    העבודה שאתה מכיר כאלו לא הופכת את זה ל"ניכר".
    ההנחה היא (וזאת הנחה הגיונית) שמי שמחזיר כלי רכב משתמש בו באופן מסוים (בית/עבודה/טיולים).
    גם אם יש תופעה של כלי שלא זז/זז לטעינת מצבר היא כנראה בשוליים ולא מייצגת את רוב האוכלוסייה הרוכבת.
    לא מסכים.
    בהיעדר סטטיסטיקה רחבה לא יכול לתמוך בטיעון שלי.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    לא מסכים.
    בהיעדר סטטיסטיקה רחבה לא יכול לתמוך בטיעון שלי.
    בסטטיסטיקה/מחקר את אמור להביא נתונים שמפריחים את טענת היסוד (רוב הרוכבים משמשים בכלי שלהם) או נתונים שמאששים את הטענה שלך (רוב הרוכבים לא משתמשים בכלי שלהם).
    העלת טענה על סמך שום נתון (היכרות שלך עם אנשים כאלה זה לא נתונים) ואתה מנסה לעמוד מאחוריה על בסיס כלום.