אני מכיר מספר אנשים שמחזיקים כל אחד מספר אופנועים , כולם תקינים במצב מצויין אבל כל פעם רק אחד או שניים עם ביטוח
עריכה, מדובר על אופנועי אספנות. המספר יכול להתקרב גם לדו סיפרתי
Sent from my Nokia
אתה רואה לא נכון.
הסטטסטיקה מחושבת בדיוק אותו דבר גם לבעלי רכבים ושם מספק מחזיקי הביטוח גבוה לאין שיעור.
גם לא מאמין גדול בזה שאנשים מחזיקים אופנועים ולא נוסעים עליהם.
סופו של יום זה יכול לקרות אולי לתקופה קצרה, אבל בן אדם לא יחזיק סתם אופנוע שנה-שנתיים ויפסיד עליו ירידת ערך סתם בלי לנסוע עליו בכלל.
אני מכיר מספר אנשים שמחזיקים כל אחד מספר אופנועים , כולם תקינים במצב מצויין אבל כל פעם רק אחד או שניים עם ביטוח
עריכה, מדובר על אופנועי אספנות. המספר יכול להתקרב גם לדו סיפרתי
Sent from my Nokia
צודק ,
אבל השאלה היא כיצד ביצעו את הסקר,
אם זה אחוז הנפגעים ללא ביטוח מתוך כלל הנפגעים על דוג
או שאלו אחוז האופנועים המבוטחים מבין סך האופנועים הפעילים.
במקרה השני , בעלי מספר גדול של רכבי אספנות , לא יסעו איתם מטר ללא ביטוח. הם מודעים לסכנה. אבל ישפיעו על הסטטיסטיקה.
לרכב בגלל הכמות הזניחה , לא בוצע כזה מחקר.
Sent from my Nokia
האופנוע שלי ללא ביטוח מאוגוסט.
עשיתי ביטוח לשבועיים בנובמבר, בשביל הטסט.
לא מתכוון למכור אותו ולא מתכוון לחדש את הביטוח לפחות עד שאינני צריך להגיע לעבודה. מקסימום, אם ארצה לטייל כמה ימים - אעשה ביטוח לשבוע.
מעבר לזה - מניע אחת-ל, ועושה סיבוב בקרבת הישוב ע"מ להזרים את השמן, למנוע סתימות במערכת הדלק וכו'.
למכור? לא רואה סיבה. מחיר השוק של האופנוע שלי מצחיק (דוקאטי 2008 עם 133 אלף ק"מ), ואני לא רואה סיבה למכור אופנוע תקין וטוב, אחד מתוך 11 בארץ, במחיר של ג'וימקס משומש קלות. הכסף הקטן הזה לא יעזור לי במשכנתא, אז עדיף כבר שהאופנוע יעמוד אצלי.
לחבר שגר לידי יש כמה אופנועים. אחד מהם נוסע עם ביטוח וטסט, השאר אופנועי פרוייקט. מן הסתם, אין להם ביטוח (או טסט).
חבר אחר לא משתמש באופנוע (MT-09) כבר למעלה משנה. לא מתכוון למכור ככל הידוע לי. האופנוע עומד ללא ביטוח.
עוד חבר מתקן את ההונדה הישן שלו (שהיה פעם שלי) כבר למעלה מחצי שנה. לא נראה לי שהוא חידש את הביטוח (והוא גם לא רוכב כי האופנוע מפורק).
אולי אני והחברים שלי לא מדגם מייצג. אבל אני בהחלט יכול להבין מישהו שמחזיק בחצר אופנוע למטרות פרוייקט/נסיעות לעבודה כששוב נצטרך להגיע למשרד/טיולי שבת מתישהו בעתיד כשיהיה לזה זמן, וכרגע לא משתמש בו.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
ראיתי פעם הרצאה בTED לנוגע בסיכונים אנשים עושים בידוח בית ושיניים כאילו אין מחר
חברות בידוח זה דבר ריווחי להן ותאמין לי שלא תחזיר את ההשקעה
או. שלא תאמין ותעשה ביטוחים מכאן ועד לזברה גרר (או איתוראן רק לא מעבר לקו הירוק) בכפוף לתנאי האותיות הקטנות.
זה לא שאני ילד רע ירושלים אני מנסה ברומא ליות רומני ומשלם בדידוחים וטסטים
רק שלמדתי לא להישען על הקנה הרצוץ. בהצלחה לך.
אני מאחל לך שאף פעם לא תצטרך לגלות מה קורה למי שאין ביטוח בריאות פרטי במקרה של בעיה בריאותית משמעותית או חלילה מחלה קשה.
ביטוח חובה, זה כמו רובד הבסיס בביטוח קופת החולים שלך.
אני מבין שאתה אנטי ממסד, אנטי קואורפורט ושאר עמדות לעומתיות לכל מה שמריח כממסד.
אבל אתה לחלוטין שופך את התינוק עם המים בגלל הפוזיציה הזו, שנגזרת מהאופי ותפיסת העצמי שלך.
יש ניהול סיכונים הגיוני, ויש טמינת ראש בחול.
אתה, ולא מדובר כאן בדיעה אלא בעובדה, בוחר באופצייה השנייה.
הנוסחה הסטטיסטית לנצח את הביטוח אומרת שאתה מבטח רק מה שלא תוכל לעמוד בתשלום שלו במקרה ו...
אז מקיף אני לא מבטח עוד מהרכב הראשון שלי, צד ג' בד"כ כן, כי זה לא מכביד מדי וכי חש פוטנציאל לנזק כבד, אבל חובה? הסכומים בהחלט כאלו שיכולים לקבור אותי לכל החיים.
נאור, כשהיינו צריכים השתמשנו בכספי סעד ובביטוח רפואי משלים עד תום. זה לא כיסה את כל העלויות אבל עזר מאוד. לא הרגשנו נזקקים ולא עניים כי זה בדיוק מטרת הביטוח.
ויותר חשוב להכיר תודה שאבותינו הציונים הרחמנים והחרמנים הקימו מפעלי חסד וצדקה לכל אזרח כאילו שגילינו שדה נפט ענק ולא שצריך הרבה מלחמות רעות כדי לנגב חומוס בשקט.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
נאור
ברוך השם אצלנו לא היה מחסור וההורים שלי השתכרו יפה.
ועדיין כשאב שלי הזדקן גילינו בשלב מסויים שההוצאות היו יותר גבוהות מההכנסות.
גילינו גם שלמרות שיש לנו מערכת בריאות ציבורית מופלאה ועדיין אם אתה משלם אוהבים אותך יותר או לפחות כסף קונה קדימות בתור ועוד המון דברים.
גילינו גם שלאבא שלי היה ביטוח סיעודי שאתה צודק לא מיהר לשחרר כסף אבל בסוף שחרר עם שכר טירחת עוכר דין עוגמת נפש ועוד כמה דברים.
אישתי עם מחלה כרונית (זה לא אני ממני היא יכולה להפטר בכל רגע נתון).
לפני הרבה שנים בא אלינו סוכן ביטוח שמכר לנו פוליסה רפואית טובה.
עבדך הנאמן אולי תמים ונאיבי הצהיר שיש מה שיש ורק דאג שזה יהיה רשום בפוליסה.
לימים הגברת שלי חטפה אירוע מוחי ( יצאה מזה ללא פגע).
פנינו לביטוח ותוך יומיים היה לי כסף בחשבון.
הרמתי גבה ושאלתי לפשר הדבר ונאמר לי שלאחר בדיקה שהם עשו הם גילו יש מחלת רקע ( שהאמת לא קשורה) והם ביטלו את הפוליסה.
עניתי להם שמצויין אישה ממודל חדש יכול לעזור לי וגם הפיצויים שאני אתבע מהם על כך ואולי בפעם הראשונה בחיים שלי שהייתי נחרץ ועם ביטחון ועניתי להם שאת המסמכים וההוכחות שהם ביקשו שאציג מהפוליסה אני אגיש להם בתביעה רחבה ושיעשו שוב בדק בית.
הם הבינו את המסר ואכן זה עזר לנו לקבל את מיטב הרופאים.
אז מכל החפירה המסר שלי הוא:
נכון שאלו גופים לא ישרים שהיה צריך לסרס ולעקר את עובדיהם והמנהלים שלהם ( תרבות ארגונית ישראלית - אולי גם בעולם ) אבל מה לעשות במציאות הקיימת זו עסקה חיונית מאוד.
וכן אתה צודק שיש פה אי צדק מול מי שאין לו רווחה כלכלית.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI