עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 33

אשכול: שיעור הרוכבים ללא ביטוח חובה גדל בשל משבר הקורונה

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אני מניח שהסטטיסטיקה בכתבה מחושבת בצורה הבאה:
    כמות בעלי אופנוע + ביטוח מתוך כלל בעלי אופנוע (אלה שהאופנוע רשום על שמם.
    כמובן שזאת סטטיסטיקה עקומה: אפשר להיות בעלים של אופנוע, להעמיד אותו בחצר ולא לרכב עליו. מכיר לא מעט כאלה, וכמובן שמספרם עלה דרסטית בשנה האחרונה.
    השאלה היא איזה אחוז מהם אכן משתמשים באופנוע. מניח שחלק ניכר לא רוכבים (מכיר כאלה), ואלה שכן רוכבים - עושים סיבוב קצר פעם בשבוע רק כדי להטעין את המצבר.
    אתן דוגמה: נגיד שאני נוסע 10 דקות פעם בשבועיים, מהישוב לתחנת הדלק ובחזרה. כמובן שמבחינת החוק היבש, גם זה אסור ללא ביטוח. אבל עם כל הכבוד, אני לא אשלם 500 שקל בחודש בשביל הנסיעות האלה.
    הרי זה יוצא מעל 10 שקל לדקה, וזה יקר לי מדי.
    נכון, הסיכוי לתאונה אף פעם אינו 0 עגול. אבל בראיה של ניהול סיכונים, אני לא רואה הצדקה שלא אוכל להימנע מתאונה בנסיעות הנדירות והקצרות האלה, ולא רואה סיבה לבטח את עצמי במחיר כה גבוה כנגד סיכון כה קלוש.

כמובן שאם הביטוח היה עולה 200 שקל בחודש, הייתי שמח לשלם אותו ולדעת שאני יכול לקחת את האופנוע לכל נסיעה שאצטרך (או אפילו לטיולון פעם בשבוע). אבל זה לא משהו שהולך להשתנות, ולכן אשאר לתקופה הקרובה הסטטיסטיקת ה"רוכבים ללא ביטוח".

כך אני רואה את הדברים.
    אתה רואה לא נכון.
    הסטטסטיקה מחושבת בדיוק אותו דבר גם לבעלי רכבים ושם מספק מחזיקי הביטוח גבוה לאין שיעור.
    גם לא מאמין גדול בזה שאנשים מחזיקים אופנועים ולא נוסעים עליהם.
    סופו של יום זה יכול לקרות אולי לתקופה קצרה, אבל בן אדם לא יחזיק סתם אופנוע שנה-שנתיים ויפסיד עליו ירידת ערך סתם בלי לנסוע עליו בכלל.

אני מכיר מספר אנשים שמחזיקים כל אחד מספר אופנועים , כולם תקינים במצב מצויין אבל כל פעם רק אחד או שניים עם ביטוח

עריכה, מדובר על אופנועי אספנות. המספר יכול להתקרב גם לדו סיפרתי
    Sent from my Nokia

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ציטוט נכתב במקור על ידי YaronNahum צפיה בהודעה
    אני מכיר מספר אנשים שמחזיקים כל אחד מספר אופנועים , כולם תקינים במצב מצויין אבל כל פעם רק אחד או שניים עם ביטוח

עריכה, מדובר על אופנועי אספנות. המספר יכול להתקרב גם לדו סיפרתי
    Sent from my Nokia
    מבטיח לך שזה קיים הרבה יותר סטטיסטית בעולם הרכב מאשר באופנועים. ועדיין.

צודק ,
    אבל השאלה היא כיצד ביצעו את הסקר,
    אם זה אחוז הנפגעים ללא ביטוח מתוך כלל הנפגעים על דוג
    או שאלו אחוז האופנועים המבוטחים מבין סך האופנועים הפעילים.
    במקרה השני , בעלי מספר גדול של רכבי אספנות , לא יסעו איתם מטר ללא ביטוח. הם מודעים לסכנה. אבל ישפיעו על הסטטיסטיקה.
    לרכב בגלל הכמות הזניחה , לא בוצע כזה מחקר.

Sent from my Nokia

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    אתה רואה לא נכון.
    הסטטסטיקה מחושבת בדיוק אותו דבר גם לבעלי רכבים ושם מספק מחזיקי הביטוח גבוה לאין שיעור.
    גם לא מאמין גדול בזה שאנשים מחזיקים אופנועים ולא נוסעים עליהם.
    סופו של יום זה יכול לקרות אולי לתקופה קצרה, אבל בן אדם לא יחזיק סתם אופנוע שנה-שנתיים ויפסיד עליו ירידת ערך סתם בלי לנסוע עליו בכלל.
    האופנוע שלי ללא ביטוח מאוגוסט.
    עשיתי ביטוח לשבועיים בנובמבר, בשביל הטסט.
    לא מתכוון למכור אותו ולא מתכוון לחדש את הביטוח לפחות עד שאינני צריך להגיע לעבודה. מקסימום, אם ארצה לטייל כמה ימים - אעשה ביטוח לשבוע.
    מעבר לזה - מניע אחת-ל, ועושה סיבוב בקרבת הישוב ע"מ להזרים את השמן, למנוע סתימות במערכת הדלק וכו'.
    למכור? לא רואה סיבה. מחיר השוק של האופנוע שלי מצחיק (דוקאטי 2008 עם 133 אלף ק"מ), ואני לא רואה סיבה למכור אופנוע תקין וטוב, אחד מתוך 11 בארץ, במחיר של ג'וימקס משומש קלות. הכסף הקטן הזה לא יעזור לי במשכנתא, אז עדיף כבר שהאופנוע יעמוד אצלי.

לחבר שגר לידי יש כמה אופנועים. אחד מהם נוסע עם ביטוח וטסט, השאר אופנועי פרוייקט. מן הסתם, אין להם ביטוח (או טסט).

חבר אחר לא משתמש באופנוע (MT-09) כבר למעלה משנה. לא מתכוון למכור ככל הידוע לי. האופנוע עומד ללא ביטוח.

עוד חבר מתקן את ההונדה הישן שלו (שהיה פעם שלי) כבר למעלה מחצי שנה. לא נראה לי שהוא חידש את הביטוח (והוא גם לא רוכב כי האופנוע מפורק).

אולי אני והחברים שלי לא מדגם מייצג. אבל אני בהחלט יכול להבין מישהו שמחזיק בחצר אופנוע למטרות פרוייקט/נסיעות לעבודה כששוב נצטרך להגיע למשרד/טיולי שבת מתישהו בעתיד כשיהיה לזה זמן, וכרגע לא משתמש בו.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי פיינשמקר צפיה בהודעה
    זה לא רק שבמקרה תאונה, נהג ללא ביטוח חובה לא מכוסה על ההוצאות הרפואיות ופיצויי אובדן ההשתכרות והפנסיה של עצמו. כיסויים שיכולים להגיע למאות אלפי שקלים בלי בעיה בכלל.

אלא שהוא גם חושף את עצמו לתביעות ע"י קרנית אם מעורבים בתאונה הולכי רגל או רוכבי אופניים. כלומר שהוא עלול להידרש לשלם את הפיצויים של הנפגעים האחרים בתאונה.

בקיצור, זה פיגור קולוסאלי לצאת לנסיעה בלי ביטוח חובה. אבל מפגרים לא חסר בעולם.
    ראיתי פעם הרצאה בTED לנוגע בסיכונים אנשים עושים בידוח בית ושיניים כאילו אין מחר
    חברות בידוח זה דבר ריווחי להן ותאמין לי שלא תחזיר את ההשקעה
    או. שלא תאמין ותעשה ביטוחים מכאן ועד לזברה גרר (או איתוראן רק לא מעבר לקו הירוק) בכפוף לתנאי האותיות הקטנות.

זה לא שאני ילד רע ירושלים אני מנסה ברומא ליות רומני ומשלם בדידוחים וטסטים
    רק שלמדתי לא להישען על הקנה הרצוץ. בהצלחה לך.

ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    ראיתי פעם הרצאה בTED לנוגע בסיכונים אנשים עושים בידוח בית ושיניים כאילו אין מחר
    חברות בידוח זה דבר ריווחי להן ותאמין לי שלא תחזיר את ההשקעה
    או. שלא תאמין ותעשה ביטוחים מכאן ועד לזברה גרר (או איתוראן רק לא מעבר לקו הירוק) בכפוף לתנאי האותיות הקטנות.

זה לא שאני ילד רע ירושלים אני מנסה ברומא ליות רומני ומשלם בדידוחים וטסטים
    רק שלמדתי לא להישען על הקנה הרצוץ. בהצלחה לך.

אני מאחל לך שאף פעם לא תצטרך לגלות מה קורה למי שאין ביטוח בריאות פרטי במקרה של בעיה בריאותית משמעותית או חלילה מחלה קשה.
    ביטוח חובה, זה כמו רובד הבסיס בביטוח קופת החולים שלך.

אני מבין שאתה אנטי ממסד, אנטי קואורפורט ושאר עמדות לעומתיות לכל מה שמריח כממסד.
    אבל אתה לחלוטין שופך את התינוק עם המים בגלל הפוזיציה הזו, שנגזרת מהאופי ותפיסת העצמי שלך.

יש ניהול סיכונים הגיוני, ויש טמינת ראש בחול.
    אתה, ולא מדובר כאן בדיעה אלא בעובדה, בוחר באופצייה השנייה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    הנוסחה הסטטיסטית לנצח את הביטוח אומרת שאתה מבטח רק מה שלא תוכל לעמוד בתשלום שלו במקרה ו...
    אז מקיף אני לא מבטח עוד מהרכב הראשון שלי, צד ג' בד"כ כן, כי זה לא מכביד מדי וכי חש פוטנציאל לנזק כבד, אבל חובה? הסכומים בהחלט כאלו שיכולים לקבור אותי לכל החיים.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי פיינשמקר צפיה בהודעה
    אני מאחל לך שאף פעם לא תצטרך לגלות מה קורה למי שאין ביטוח בריאות פרטי במקרה של בעיה בריאותית משמעותית או חלילה מחלה קשה.
    ביטוח חובה, זה כמו רובד הבסיס בביטוח קופת החולים שלך.

אני מבין שאתה אנטי ממסד, אנטי קואורפורט ושאר עמדות לעומתיות לכל מה שמריח כממסד.
    אבל אתה לחלוטין שופך את התינוק עם המים בגלל הפוזיציה הזו, שנגזרת מהאופי ותפיסת העצמי שלך.

יש ניהול סיכונים הגיוני, ויש טמינת ראש בחול.
    אתה, ולא מדובר כאן בדיעה אלא בעובדה, בוחר באופצייה השנייה.
    אני מעריך את הדיאגנוזה שלך ויחד עם זאת :
    קיבלתי טיפולי שיניים חינם בסדיר. איזה מזל שלא חייתי עם ילדי תימן והגזזת.
    חוזר ואומר שוב - לא סומך בשיט על הממסד והשילטונות
    לפיכך מוסר השכל מי שנידפק פעם אחת כבר לא יכל להיגמל מזה
    בהצלחה עם הטביעות

Senior Member
    חוזר ואומר שוב - לא סומך בשיט על הממסד והשילטונות
    חוכמולוג מצוי. אם אין לך לא בית לא ילדים ורק קונספירציות בראש - אז יופי, אתה ״לא סומך״.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    חוכמולוג מצוי. אם אין לך לא בית לא ילדים ורק קונספירציות בראש - אז יופי, אתה ״לא סומך״.

רוצה לשלוח לי גמ"ח ? אני עני וגר בשכונת עזרא תודה יא צדיק

Senior Member
    מי שינק מעטיני הסעד - שיקום
    נאור, כשהיינו צריכים השתמשנו בכספי סעד ובביטוח רפואי משלים עד תום. זה לא כיסה את כל העלויות אבל עזר מאוד. לא הרגשנו נזקקים ולא עניים כי זה בדיוק מטרת הביטוח.
    ויותר חשוב להכיר תודה שאבותינו הציונים הרחמנים והחרמנים הקימו מפעלי חסד וצדקה לכל אזרח כאילו שגילינו שדה נפט ענק ולא שצריך הרבה מלחמות רעות כדי לנגב חומוס בשקט.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    אתה לא כיף במסיבות תינוק בוכה מאיפה שכואב לו
    בוא. תוכל לתאר לי איפה כואב לך?

Senior Member
    אתה לא כיף במסיבות תינוק בוכה מאיפה שכואב לו
    בוא. תוכל לתאר לי איפה כואב לך?
    כמו שאומרים עצלנו ״אתה צריך לשתות פחות״.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    נאור

ברוך השם אצלנו לא היה מחסור וההורים שלי השתכרו יפה.

ועדיין כשאב שלי הזדקן גילינו בשלב מסויים שההוצאות היו יותר גבוהות מההכנסות.
    גילינו גם שלמרות שיש לנו מערכת בריאות ציבורית מופלאה ועדיין אם אתה משלם אוהבים אותך יותר או לפחות כסף קונה קדימות בתור ועוד המון דברים.

גילינו גם שלאבא שלי היה ביטוח סיעודי שאתה צודק לא מיהר לשחרר כסף אבל בסוף שחרר עם שכר טירחת עוכר דין עוגמת נפש ועוד כמה דברים.

אישתי עם מחלה כרונית (זה לא אני ממני היא יכולה להפטר בכל רגע נתון).

לפני הרבה שנים בא אלינו סוכן ביטוח שמכר לנו פוליסה רפואית טובה.
    עבדך הנאמן אולי תמים ונאיבי הצהיר שיש מה שיש ורק דאג שזה יהיה רשום בפוליסה.
    לימים הגברת שלי חטפה אירוע מוחי ( יצאה מזה ללא פגע).
    פנינו לביטוח ותוך יומיים היה לי כסף בחשבון.

הרמתי גבה ושאלתי לפשר הדבר ונאמר לי שלאחר בדיקה שהם עשו הם גילו יש מחלת רקע ( שהאמת לא קשורה) והם ביטלו את הפוליסה.

עניתי להם שמצויין אישה ממודל חדש יכול לעזור לי וגם הפיצויים שאני אתבע מהם על כך ואולי בפעם הראשונה בחיים שלי שהייתי נחרץ ועם ביטחון ועניתי להם שאת המסמכים וההוכחות שהם ביקשו שאציג מהפוליסה אני אגיש להם בתביעה רחבה ושיעשו שוב בדק בית.

הם הבינו את המסר ואכן זה עזר לנו לקבל את מיטב הרופאים.

אז מכל החפירה המסר שלי הוא:

נכון שאלו גופים לא ישרים שהיה צריך לסרס ולעקר את עובדיהם והמנהלים שלהם ( תרבות ארגונית ישראלית - אולי גם בעולם ) אבל מה לעשות במציאות הקיימת זו עסקה חיונית מאוד.

וכן אתה צודק שיש פה אי צדק מול מי שאין לו רווחה כלכלית.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI