ההמתנה השתלמה: סוזוקי חושפת את ה-GSX1300RR היאבוסה החדש ל-2021, עם עיצוב מחודש, מערכות אלקטרוניות מתקדמות, ומהירות מקסימלית המוגבלת אלקטרונית ל-299 קמ"ש; איזו מכונה!
http://fullgaz.co.il/%d7%a1%d7%95%d7...7%d7%93%d7%a9/
![]()
ההמתנה השתלמה: סוזוקי חושפת את ה-GSX1300RR היאבוסה החדש ל-2021, עם עיצוב מחודש, מערכות אלקטרוניות מתקדמות, ומהירות מקסימלית המוגבלת אלקטרונית ל-299 קמ"ש; איזו מכונה!
http://fullgaz.co.il/%d7%a1%d7%95%d7...7%d7%93%d7%a9/
![]()
אחד האופנועים המגניבים והאייקונים ביותר שקיימים.
מבאס קצת שלא הוסיפו לו כוח ולא הפכו אותו לnumber 1 כמו שהוא היה.
יאללה, עוד איזה 100CC-200CC קטנים ו40HP היו יכולים להפוך אותו לעוד יותר אגדה.
רק אני חושב שההמתנה לא השתלמה?
אופנוע חדש שכבר נראה "ישן"
הצפי היה שהשם היבוסה יחזור להיות הרקטה שהוא היה ויעקוף את הH2 sx של קוואסקי בחדשנות.
האופנוע מזכיר בקווים כלליים את הישן אבל רואים שעבר שינוי, שקלו סופרצארג'ר אבל מי צריך אופנוע שעלות טיפול עולה באיזור 15K כמו ה H2, עוד כמה כ"ס היה יותר טוב, לא שצריך אותם אבל אם אפשר אז למה לא?, חוץ מזה, למה להרוס מה שכבר היה טוב?
החשיפה הכניסה אותי לבלבלה רצינית, בקיצור אם מישהו מעוניין ב ZZR1400 שיצור איתי קשר.
מאכזב נורא שאפילו בקרת שיוט אין באופנוע הזה... קצת עיצוב, קצת אלקטרוניקה וזהו.
לא מאכזב כלום ! אני דווקא מוריד את הכובע בפני סוזוקי שלא איבדו את זה לחלוטין לאלוהי האלקטרוניקה והשטויות.
אופנוע שמשרת את מטרתו בצורה נהדרת, המהירות הסופית שלו גם ככה מוגבלת אלקטרונית.
זה גם נכון, הדרישה לנישה הזאת ירדה, עובדה שאין להיאבוסה יותר מידי מתחרים וחלק מהיצרנים פרשו מהמירוץ אבל עדיין אני חושב שלקוחות מצפים שמאחורי השם היאבוסה יעמוד האופנוע עם הכי הרבה מהכל, למשל רק בשביל המכירות היה טוב עם על הנייר הוא היה חוצה את רף ה200 כח סוס גם מגדש כל שהוא היה עוזר לבדל אותו כמו שהיה פעם, אפילו לוח השעונים לא ממש השתנה, ציפיתי למסך TFT בין המדהימים שיש לעולם האופנועים להציע.
לא ראיתי עדיין מה המחיר אז יכול להיות שסוזוקי קימצנו באופנוע כדי להביא מחיר פצצה ואז דברים יראו אחרת.
סוזוקי מייצרים אופנועי יד שניה מעולים, רק המחיר עדיין מעט גבוה.
זה לאו דווקא האלקטרוניקה. מה שהפך אותו לאגדה היה זה ש:
1. הוא היה האופנוע הסדרתי המהיר ביותר עלי אדמות להרבה שנים.
2. צורה ייחודית שבידלה אותו מכל שאר האופנועים.
את 2 אפשר להבין למה הם השאירו. בשביל לשמור על "אחידות".
על סעיף 1 הם פשוט לא ענו. ראבק, זה מנוע 1400CC, כמה קשה להוציא עוד 50 כ"ס ולהיות עוד פעם האופנוע המהיר ביותר?
מקסימום היו מוסיפים עוד כמה סיסי. בקיצור. איבד את הייחודיות שלו במידת מה.
מודה שאני לא מבין את התארים האופונוע או המכונית או הסירה הכי מהירה בעולם. מהיר מאוד מאוד מאוד זה מספיק טוב.
למי זה מפריע שהדבר מגיע ל 100 ב-3 שניות או 2.8 או 350 במקום 380 קמ"ש -כשמדובר על כביש ציבורי. בעיני ההיאבוסה נראה טוב אז וגם היום וטוב שלא הפכו אותו לרובוטריק זוויתי.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021