והנה החרא הזה מגיע לאופנועים.
משום מה, לא שמתי לב שכמות התאונות במעורבות רכבים פוחתת בשנים האחרונות...
שלוש השנים האחרונות הן הקטלניות ביותר לרוכבי דו-גלגלי על כבישי ישראל, ורק בסופ"ש האחרון נהרגו 3 רוכבים; הרלב"ד משחררת דו"ח על מערכות בטיחות של אופנועים - אקטיביות ופסיביות - שעשויות להוריד את המספרים המטורפים; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%a8%d7...4%d7%a0%d7%95/
והנה החרא הזה מגיע לאופנועים.
משום מה, לא שמתי לב שכמות התאונות במעורבות רכבים פוחתת בשנים האחרונות...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
שיתחילו מזה שיפרסמו נתונים לגבי ההרוגים מהשנה שעברה - כמה מהם רכבו על אופנועים עם מערכות בטיחות ואיזה מערכות.
מריח כמו העלאת מחיר הביטוח.
מריח כמו יבואנים/ יצרני מערכות עם אינטרסים + רצון (שאני מקווה שאמיתי) להוריד את התאונות בלי ידע בתחום.
הרבה יותר קל להעמיס מערכות על הכלים (וסה"כ רוב המערכות מוסיפות לבטיחות) ואת העלות שלהן על הרוכשים מאשר, נגיד, לטפל במשהו שגורם ישירות למוות כמו גדרות לא בטיחותיות בשוליים.
אבל באמת שהייתי מצפה לחיתוכים סטטיסטיים של השפעה של מערכות על תאונות. אחרת זה סתם תוצאה של חיפוש בגוגל ושיחה עם היבואנים.
אני היחיד שחושב שמערכת בקרת החלקה זה אחלה דבר בלי קשר למחיר? o_o
Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020"עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"
Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
Saucony Triumph 2024
אולי לא היחיד, אבל בוודאות לא כולם בדעה זהה לשלך.
מה גם, שיש הבדל בין האפשרות לרכוש אופנוע עם בקרת החלקה כי אתה מעוניין בכל, לבין דרישה חוקית שמערכת כזאתתהיה מותקנת בכל אופנוע חדש שנמכר (וזה הכיוון שבו העולם הולך - ה-ABS לדעתי כבר הפך לפריט חובה מעל 125 סמ"ק).
אני בעד הראשון ונגד השני, כי הוא שולל ממני את זכות הבחירה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אין ערך משמעותי לחלק מהנתונים בדו"ח וזה אכן מעלה שאלות לגבי רמת המקצועיות של הרלב"ד.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021