עשית סלט, אנסה לענות בצורה מסודרת...
יש מקומות שמשכירים אופנועים - חיפוש בגוגל יציף לך כמה.
המחירים כנראה לא ימצאו חן בעינך, מדובר במאות שקלים ליום. מניסיוני בחו"ל, לרוב חברות ההשכרה דורשות ותק מינימום של שנה - בדיוק מהסיבה הזאת, כדי שלא תעשה טעויות על האופנוע שלהם
הדרך הנכונה לדעתי, במידה ויש לך תקציב מסויים להעמיד לטובת האופנוע - זה לקנות אופנוע משומש קטן וזול וללמוד עליו. על הדרך, אם אתה בסיטואציה של מחסור במזומנים ועודף זמן - זאת הזדמנות ללמוד לטפל לבד, יחסוך לך הרבה כסף בטווח הארוך. האמור לעיל ריאלי אם יש לך תקציב של 5-10 אלף שקל לאופנוע עצמו, עוד 4 לביטוח (חובה עם השתתפות + צד ג' - זה הכי זול שתוכל להשיג) ועוד כאלפיים לציוד רכיבה בסיסי.
אם זה בכיוון - תוכל לחפש CBR250, דיוק 200, דיאלים רואדווין 250, יוסאנג 250 ודימיהם במצב נסיעה די תקין.
אם גם זה לא אפשרי מבחינתך כרגע, אז עדיף לחכות עם האופנוע עד ששוב תהיה לך פרנסה. יש כאלה שיגידו שזה הדבר הנכון לעשות בכל מקרה - אני מאמין שתפקידי לייעץ לך על אופנועים בהתאם למה ששאלת, ולא על התנהלות כלכלית נבונה.
לגבי ה"אי-ניסיון".
צא מנקודת הנחה, שמורה הנהיגה שלך לא לימד אותך דבר פרט למעבר טסט.
אתה לא יושב נכון על האופנוע.
אתה לא מתפעל נכון את הגז, הקלאץ' והבלמים.
אתה לא יודע לפנות.
אין לך אסטרטגיית רכיבה וכלים טקטיים להתמודדות עם מצבים בכביש.
עכשיו, אחרי ששמנו את זה על השולחן - אפשר לדבר על הפתרון.
- בינתיים, כשאין לך אופנוע, קרא את הספר של נחום לב - "אופנועים: רכיבה נכונה"
- תעבור על סרטונים של מדריכי רכיבה שמסבירים על תנוחת רכיבה, טכניקה ותפעול נכון. אל תצפה בסרטונים של בלוגרים למינהם, אתה רוצה לסמוך על מה שאתה שומע.
- תקנה אופנוע - כל אחד מהדגמים הבסיסים שמניתי טוב מספיק למטרה. תתחיל לעשות איתו טיולים רגועים, תשתדל בתקופה הראשונה להימנע מנסיעה בשעות עומס ונסיעה בלב העיר.
- כשתתרגל מעט את התפעול הבסיסי, גש לקורס רכיבה מתקדמת.
- תשתמש באופנוע ככלי הרכב העיקרי, תוך דגש על הטמעת החומר מהקורס.
- גש לקורס נוסף, מתקדם יותר.
זה תהליך ארוך ובטוח. כמובן שהרוב (כולל אותי) לא הולכים לפי התהליך, לחלק זה עובר בשלום וחלק עושים תאונה בחומרה כזאת או אחרת בחודשים הראשונים (כולל אותי). מכאן - זה עניין של ניהול הסיכונים שלך. תחליט מה מתאים לך, ועד כמה אתה מוכן להתקדם בצעדים קטנים כדי למנוע מעצמך צרות.