נכתב במקור על ידי
KKatkov
שלום חברים,
כבר זמן מה שאני מתחבט ברעיון, והחלטתי לפנות לחכמת ההמונים...
כמו שכולם פה יודעים, אני אוהב אופנועים. לרכב עליהם, לתקן אותם, לדבר ולכתוב עליהם.
עם זאת, החלק שאני הכי אוהב - זה לחפש, לבדוק ולרכוש כלים משומשים, ולייעץ לאנשים שמתקשים במציאת הכלי.
יש לי ברקורד כבר כמה חברים וכמה אנשים זרים שפנו אלי דרך הפורום או דרך חברים משותפים כדי לקבל הכוונה ויעוץ בקניית אופנוע משומש.
כל מי שפנה, קיבל יעוץ שמבוסס על הבנת הצרכים, הרצונות ומגבלות התקציב, המלצות על דגמים ועל מודעות ספציפיות ששוות בדיקה ויצא בסוף מרוצה ועם אופנוע מעולה. על הדרך, אני תמיד נותן גם הכוונה בנושאים שמסביב - רכיבה, ציוד מיגון, טיפולים וכדומה. אני עושה את זה מתוך שילוב של אהבה לאופנועים ואהבה להדרכה, ללא כל תמורה פרט ל"תודה" וכוס בירה.
העזרה הזאת חוסכת לאנשים הרבה טרחה, טעויות, עצבים ולבסוף - הרבה כסף שיכול היה להתבזבז ברכישה לא מוצלחת.
ראיתי שבעולם הרכב ישנם אנשים שעושים את אותו הדבר כמקצוע, ומציעים שירות בטווח שבין שיחת יעוץ, הבנת הצרכים והמלצה, ועד לשירות "עד המפתח" - בוחרים רכב, בודקים אותו, מעבירים בעלות ומביאים אותו עד פתח הדלת.
ועכשיו השאלה: אני משתעשע ברעיון להציע שירות דומה בתחום האופנועים, כעבודה שניה (בנוסף לעבודתי העיקרית בהיי-טק).
להערכתי, התמחור צריך להיבנות בצורה כזאת:
בפניה לקהל דל אמצעים, אלה שמחפשים כלים זולים עד כ-25 אש"ח - שירות של שיחת יעוץ, עם המלצות על מודעות של כלים ספציפיים ששווים בדיקה. זה פלח שוק שבו קשה יותר למצוא כלי במצב טוב מאוד ומעלה מחד, כך שיש המון ערך ליעוץ - מאידך, אלה אנשים שלא מוכנים לשלם על שירות "עד הדלת", אחרת הם היו פשוט מחפשים כלי יקר יותר. המחיר השירות צריך להיות בטווח של 1000-1500 ש"ח - פחות מזה לא משתלם לקחת לקוח, יותר מזה כבר יקר מדי עבור קהל היעד.
בפניה לקהל עמיד יותר, שמחפש אופנוע משומש בתקציב של 30+ אפשר להציע בנוסף שירות "עד הדלת": לאחר הבנת הצרכים, אני מוצא אופנוע מעולה שעונה על הצרכים/רצונות/גחמות. בודק כמה אופנועים, את הטוב ביותר לוקח לבדיקה במוסך מורשה. במידה ונמצאים ריג'קטים משמעותיים, אני נושא בעלות הבדיקה (לא מצב שאמור לקרות - אני יודע לבדוק את רוב מה שהמוסך בודק). במידה ולא - הלקוח רק צריך להתייצב עם כסף להעברת הבעלות. עלות של שירות כזה צריכה להיות כ-3000 ש"ח ללא קשר למחיר האופנוע (בפועל - ככל שהתקציב גבוה יותר, כך העבודה שלי קלה יותר).
האם לדעתכם יש לזה ביקוש?
האם לדעתכם, המחירים לעיל ריאליים?
האם הייתם ממליצים להשתמש בשירות כזה לחבר/מכר/קולגה מהעבודה?
האם פספסתי איזושהי נקודה משמעותית?