ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
בנוסף למה שכבר נאמר אנחנו ישראלים.
לכולם יש דוד שמבין ספץ במחשבים. אה אופנועים. אה מזגנים.
לא חולק את הזלזול שלך בעם שלנו.
אולי אני נמצא במעגל אחר - בסביבה שלי יש לא מעט אנשים שלוקחים תמורת עבודתם מאות שקלים לשעה, ואלה אנשים שיודעים לראות לא רק כסף שצריך להיפרד ממנו - אלא עסקה שהם עושים. קניה של זמן ועצבים בכסף.
הם משלמים הרבה יותר מהסכומים שציינתי לעיל על דברים שהם תיארטית יכולים לעשות לבד, אבל זה פשוט לא מספיק מעניין אותם - ולא משתלם להם כלכלית. לקחת פסק זמן מהעיסוק העיקרי כדי לצבוע דירה (אלפי שקלים), להחליף שמן ברכב (600-800 שקל על חצי שעה של עבודה + חומרים), להביא בעצמך ולהרכיב ארונות מאיקאה (אולהים יודע כמה הם לוקחים, חינם זה לא), לקחת יועץ משכנתאות כדי לא לרוץ בין הבנקים להשגת תנאים טובים (4-8 אלף ש"ח) - מבחינתם זה לא משתלם.
בעולם הזה, הדוד הספץ במחשבים לוקח 100-150 דולר לשעה ומנהל עסק. אין לו זמן לפרמט לך את המחשב, ולא נעים לך לבקש טובות כאלה. עדיף לך לתת את זה לאיזה סטודנט שיעשה את העבודה.
והדוד הספץ בשיפוצים הוא קבלן עצמאי. הוא בכל מקרה לא הולך לבנות לך את הפרגולה בעצמו, אבל הוא בכיף יעשה לך מחיר וישלח פועלים.
וככה בעצם ברוב התחומים...
אלה אנשים שבהחלט ישמחו לשירות "עד המפתח", ודווקא מהם שמעתי חוו"דים חיוביים מאוד לגבי הרעיון.
היה אפשר לדבר רק על הנישה הזאת, אבל מה לעשות - יש לי חיבה לחיפוש אופנועים ישנים, מבחינתי זה שקול לפעילות ספורטיבית - למצוא את היהלומים בתוך ערימת הקש שנקראת "שוק היד שניה".
כמה שזה לא ישמע מוזר, דווקא בפלח הזה הידע והניסיון שלי שווים יותר - כי למצוא KLE500 במצב מעולה ובמחיר שפוי זה הרבה יותר קשה מלמצוא דוקאטי מולטיסטראדה בן 3 במצב מעולה. אני מבין שרוב מי שמחפש כלים כאלה עושה את זה מדחק כלכלי ולא מבחירה, ולכן אני הייתי רוצה להציע כאן שירות שייתן 60% מהתוצאה ב-40% מחיר... כי כשמאן דהוא מראש נוסע לראות רק כלים עם פוטנציאל להיות במצב טוב מאוד, הוא חוסך המון כסף. והמון זמן על הדרך.