ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
כיזם כושל ומנוסה אתרום את השנקל שלי:
א. שאלתי אותך לגבי המולטי- אתה טוב בייעוץ מבין את התחום ומשרה אמינות וזה העיקר והחשוב ממה שנדרש מאדם שמתפרנס ממכירת ידע.
ב. לדעתי תתרחק מבחירת הכלי וסגירת העסקה מאלף סיבות. תתמקד בייעוץ (טלפוני בלבד) במחיר נמוך בהרבה. אנשים שקונים כלים זולים לא יוציאו 500 ש"ח על שיחה עם "מישהו מומלץ" וגם רוכבים שקונים ב 50,000 עדיין ישקלו בכובד ראש את העסקה.
ג. אל תזלזל בלקוחות של 300-200 ש"ח כי 20 שיחות ייעוץ קצרות בתור עבודה זמנית בחודש עדיפים מ 4 לקוחות של 1,500 שאתה מחוייב להם ברמות אחרות וגם חשוף לכל מיני תביעות ובלגאן. ישראלים מתלוננים על סכין שף שרכשו מעלי ב- 15 ש"ח...
ד. מבחינה "בירוקרטית" אין כאב ראש בלנהל עסק באופן חוקי. זה מתחיל מ- 400 ש"ח לחודש לעסק קטן. לא יגיע ל 1,000 ש"ח גם אם יהפוך למשכורת עיקרית- שטויות.
ה. להתרשמותי השטחית עם הסבלנות הנדרשת שבטיפול בלקוח תסתדר. הבעיה תהייה שיווק כי מפה לאוזן אין הרבה עסקים שקמו ונשארו בעמידה לאורך זמן. כאן תצטרך את הרשתות וזה אומר מעבר לתקציב פרסום צנוע גם שימור מוניטין, טיפול בלכלוך, מתחרים רעים, מותגים מוסכים וקבוצות אוהדים שנפגעו ממך, קנאים ופתח לצרות.

אז מה. מצד אחד אני בספק אם המודל הזה יצליח להכניס לך סכומים מכובדים או משכורת אבל אתה אוהב את זה, ובעיקר- קל וזול לנסות. הייתי בודק את אפילו ברמת הסקרנות כדי לא לחשוב בגיל 65 מה יכלתי לעשות ולא ניסיתי. אשמח לעזור בייעוץ. בחינם.
קודם כל - תודה על התגובה! מתעורר פה דיון מאוד מעניין, ואני מודה לכלל המשתתפים מכל הקצוות של הקשת הדעות (כולל xlib ששוב הסביר איך העולם עובד ).
לגבי המודל שאתה (ואחרים) מציעים ל"שיחות ייעוץ קצרות וזולות"...
אין חיה כזאת, מניסיון. קצר זה לא יכול להיות.
כמעט בהגדרה צריך להשקיע 5-7 שעות במצטבר בכל לקוח כדי באמת להבין אותו, את הצרכים, הגחמות - ולתפור לו פתרון ממה שיש בשוק. אם אני מסתכל על זה כסוג של פרנסה (גם אם משנית) אני מעריך את הידע והניסיון שלי והם שווים הרבה יותר מ-50-70 שקל בשעה ברוטו. אולי אני אשמע סנוב, אבל במחיר הזה - לא בא לי למכור. אני יכול להמשיך לעזור לחברים/מכרים בחינם ופה ושם לזרוק עצם בפורום לרוכב המתחיל לאנשים שמוצאים חן בעיני.