שלום
אני רוכב חדש ובכללי לכבישים.
אני מעוניין לקנות אופנוע ראשון. התקציב שלי עד 30 אלף שח אבל אני מעדיף לבזבז כמה שפחות (לא רואה סיבה טובה לשים הרבה כסף למשהו שאולי אתחרט עליו אחרי חודש). אותי הכי מעניין אופנוע זול אמין שאוכל למכור אותו בהפסד הכי נמוך.
מחפש נייקידים של 250-500 בעדיפות ליד שנייה.
אני בכיוון של הבנלי TNT 250, המחירים ליד שניייה בממוצע ה15,000 שח (שנתון נמוך קילומטראז נמוך) לא רק הוא זול היה לי גם נסיעה נעימה עליו למרות שהבלם הקדמי היה קצת קשוח והבנתי שככה זה כל הבלמים שלהם (תתקנו אותי אם אני טועה). מה כן מדאיג אותי זה שהשוק שלו בארץ חלש (להבנתי) והעובדה שהוא זול באופן מחשיד.
השאלה שלי היא האם לפי הדרישות שלי לאופנוע, הבנלי TNT 250 תספק?
אשמח לשמוע הצעות לכלי בטווחים שציינתי שאולי ישתלמו לי יותר. גם בין אם אעדיף לי מנוע צילנדר או חייב 2 צילנדרים.
אני מתככון לעשות נסיעות יומיומות עירוניית לעבודה ונסיעות בסופש.
תודה מראש לעוזרים![]()
גם הונדה לא תמיד שומרת על הערך
אתה רוצה שמירת ערך קנה דירה
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לא אמרתי שאני רוצה לקנות אופנוע ואז למכור אותו באותו מחיר..
אני סהכ שואל איזה כלי הכי משתלם להביא בטווחים שציינתי כך שאוכל להפסיד עליו כמה שפחות..
לירידת ערך מינימלית, לך על אחת מ-2 האופציות:
- הונדה (CB500/CRF250/CBR300 - מה שיותר בכיוון שלך) בן 4-6 שנים ועם קילומטראז' נמוך. סביר להניח שבעוד שנה תוכל למכור בהפסד של כמה אלפי שקלים בודדים.
- כלי לא פופולארי (כמשומש) כלשהו במחיר שחיטה - אפשר לחפש דיאלים רואדווין 250, ק.ט.מ דיוק 390 מהדור הראשון או משהו בסגנון. המטרה שלך היא למצוא אופנוע במצב מכאני מעולה ולקנות אותו במחיר שחיטה. ככה אחרי שנה תצליח כנראה למכור במחיר שחיטה מינוס כמה אלפים.
האופציה הראשונה עדיפה לך. גם כי אתה לא צריך להיות המנייק שמציע עשרות אחוזים מתחת למחירון על אופנוע תקין ומחכה שמישהו נואש יסכים למכור, וגם כי בעוד שנה - אתה לא תהיה בפוזיציה שבה היום אתה שם את המוכרים. והעיקר - כשאתה קונה אופנוע שהוכיח אמינות - סביר להניח שתהנה מראש שקט יחסית במהלך תקופת השימוש.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
תודה על התשובה המפורטת.
הונדה 300 זה משהו שקשה למצוא ביד 2 או אפילו בסוכניות, ודיוק 390 לא חסר אבל רק מעל ה20 אלף קמ, שמה אני יודע שזה אופנוע ששוחטים עם צילנדר אחד כך שזה פחות הכיוון שלי. אני הבנתי שבנלי נחשב יחסית אמין וזה אפילו מאוד פופלרי באירופה, רק שפה משום מה איון שוק חזק לזה.