הדרך היחידה מבלי לסיים בשבי של קבוצה איסלמיסטית כל שהיא היא דרך הים התיכון באוניה ליוון ומשם לעבור את כל מדינות הבלקן לכיוון אירופה.
מישו יודיע או התנסה לצאת לטיול לאירופה באפנוע שלו ?
מה לגבי עליות
איך זה מתנהל
קצת פרטים מי שיש לו על הנושה
Sent from my iPhone using Tapatalk
הדרך היחידה מבלי לסיים בשבי של קבוצה איסלמיסטית כל שהיא היא דרך הים התיכון באוניה ליוון ומשם לעבור את כל מדינות הבלקן לכיוון אירופה.
לא מנסיון אישי - אבל זה מה שאני יודע...
דרך הכביש אי-אפשר כי אנחנו מוקפים בשכנים מאוד נחמדים.
לירדן, למיטב הבנתי, אי אפשר להיכנס עם אופנוע מישראל (למרות שהחוק שאוסר על אופנועים שם, בוטל).
לסיני אולי אפשר, אבל משם אין לאן להתקדם.
לכן, מה שאנשים עשו ועושים - זה לשלוח את האופנוע במעבורת ליוון, לטוס לשם, לאסוף אותו מהנמל ומשם כבר להתגלגל ברחבי אירופה.
מידע נוסף תוכל למצוא כאן:
https://fullgaz.co.il/%D7%9E%D7%93%D...5%D7%A4%D7%94/
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
סתם שאלה כי לא רשום במאמר: לוחית הרישוי הישראלית נשארת באירופה או שמקבלים משהו זמני?
Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020"עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"
Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
Saucony Triumph 2024
בימים אלו אני רוכב עם האופנוע הישראלי הפרטי שלי ברחבי אירופה.
אכן, הדבר אפשרי, ואף לא כזה מסובך. מעט דברים השתנו מאז הכתבה בפולגז אך הרוב עדיין עדכני.
עלות השילוח לכל כיוון היא כ-500 יורו ועוד מיסים.
רוזנפלד ספנות היא החברה היחידה שמפעילה קו פעיל וקבוע ליוון. הם טיפלו בהכל בצורה ממש טובה בעיניי.
3 ימים אחרי היציאה מהארץ ואפשר לאסוף את האופנוע ביוון ולצאת למרחבים.
באירופה רוכבים עם הלוחית הישראלית ואין צורך להחליף ללוחית מקומית.
אגב ירדן, ניסיתי במשך שנה שלמה לקבל מהשלטונות אישור כניסה (ויציאה) עם האופנוע אך ללא הצלחה.
לא מסובך, רק צריך להיות מסודר ומאורגן.
אז ככה:
1. השטת האופנוע- רוזנפלד ספנות החביבים 048613613.
2. ביטוח גרין קארד - אני עשיתי דרך Knopf בגרמניה, חפש את המייל באתר שלהם https://www.knopftours.com/
שים לב שהביטוח תקף לרוב מדינות אירופה אך לדוגמה באלבניה, מונטנגרו וכדומה, תצטרך לרכוש ביטוח במעבר הגבול. אל דאגה מדובר בעלות זעומה.
הביטוח הוא צד ג' - כיסוי לפגיעה בגוף או רכוש האחר.
3. ביטוח רפואי לעצמך - כל חברת ביטוח שמבטחת נסיעות לחו"ל, שים לב להחרגות כגון רכיבת שטח וכו'. בנוסף לחלק מהחברות יש מגבלת תקופה. רק תוודא שהפוליסה מכסה רכיבת אופנוע (כל החברות שאני בדקתי אכן כיסו).
אשמח לענות לשאלות נוספות.