ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
אותי יותר יעניין לראות נתונים לגבי האי אמינות של הבנלי. (גם קצת יותר קל להראות שכלי הוא לא אמין, מאשר להראות שהוא כן אמין).
לפני כמה שנים, עבר אצלי בסדנה TNT250 עם כ-10 אלף ק"מ.
למיטב זכרוני, בק"מ הזה הבחור כבר סבל מ:
- קאליפר אחורי שנתפס
- נזילה ממשאבת המים
לדברי אותו בחור (שלא ראיתי מאז) - היבואן די הפנה לו את הגב בכל מה שקשור לאחריות.
יכול להיות שאיכות היצור השתפרה מאז, יכול להיות שרמת השירות של היבואן עלתה, יכול להיות שזה היה אופנוע לימון.
אבל אני לא חושב שאלה בעיות "סבירות" לאופנוע עם 10 אלף ק"מ, ואני לא חסיד גדול של כלים סינים בכל מקרה - אני חושב שחובת ההוכחה עדיין עליהם. כשאראה שהם מגיעים ל-100 אלף ק"מ על מנוע מקורי ובלי להיתפרק כמו CBR250 או נינג'ה 250, אמליץ עליהם בכיף.

אני לא טוען שהבנלי הוא אופנוע לא אמין - כי אני מודע לכך שאני מכיר מקרוב רק מקרה אחד, מלפני כמה שנים, וכנראה שזה לא מקרה מייצג.
אבל אני לא יכול להמליץ על בנלי כאופנוע אמין רק על סמך זה שהוא חדש יותר מהמתחרים באותו תקציב - אין לי את המידע כדי לקבוע את זה. להמליץ לרוכב מתחיל שביקש ייעוץ "על עיוור" כמו חברינו JohnnyDough - בעיני זאת הטעיה של הפות"ש, גם אם הכוונה היא טובה.

אז על אילו כלים אני יכול להמליץ?
ראיתי שסוזוקי אינזומה מפגין אמינות יפה מאוד. מניח שמכאן אפשר להשליך על הויסטרום 250 שחולק איתו מנוע.
קאוואסקי נינג'ה 250 טווין הוא כלי סופר-אמין ועם ביצועים טובים, אבל האחזקה מעט יקרה יותר מהמקובל וכבר קשה עד בלתי אפשרי למצוא כלי לא שחוט (הגיע לארץ עד 2013).
להונדה CBR250 יש רקורד אמינות מרשים, למרות שלחלק מהכלים בתחילת הייצור (2011) היו בעיות מנוע (דפיקות מהבוכנה). בשנת 2021 אין סיכוי כבר למצוא CBR עם הבעיה הנ"ל - או שהמנוע כבר שופץ, או שהאופנוע מלכתחילה לא היה מהבעייתיים. ה-CRF250 חולק מנוע עם ה-CBR ואני מאמין שהמצב שם זהה.
ק.ט.מ דיוק 200 - כנראה שפחות אמין מהכלים לעיל. עם זאת, ראיתי שכלים שעוברים שימוש סביר סה"כ מחזיקים לא רע. בשנתונים הראשונים היו כמה בעיות שחוזרות על עצמן (כמו מד דלק שמת אחרי 10-15 אלף ק"מ), נראה שזה נפתר בשנים מאוחרות יותר. הכלים עצמם זולים לקניה והגיעו עד 2017. מבחינת כמות כיף לשקל, זאת כנראה אחת הבחירות המוצלחות בקטגוריית "עד 250".