עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 20

אשכול: מבקש עזרה ברכישה של אופנוע ראשון בנפח 250 סמ"ק בתוך העיר

Junior Member

Talking מבקש עזרה ברכישה של אופנוע ראשון בנפח 250 סמ"ק בתוך העיר

שלום אני מחפשת אופנוע בין הטווחים של 6,000 ל-10,000
    יש לי רישיון של A1 ניסיון של שנה על אופנוע ושנתיים על רכב
    בעיקרון השימוש הוא לנסיעות בתוך העיר (ירושלים) ופעם בשבועיים מחוץ לעיר.
    רוצה להחזיק בו לפחות 2-3 שנים..
    כמה שפחות טיפולים ואמינות של האופנוע ומקום למטען..
    מעדיפה שיראה טוב כדי שאוכל למכור אותו גם אחר כך וגם בכללי
    הגובה שלי הוא 1.70 משקל 65 ק''ג
    אם יש קטנוע שמתאים לתיאור הנ"ל אשמח לדעת.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    התקציב ממש נמוך, יש את הדיוק 390 שיהיה סופר כיפי בתוך העיר, אבל מחוץ לעיר קצת פחות וארגז יהיה ממש מכוער עליו, אבל אפשרי.
    Cbr250 סבבי לגמרי, ninja 250 קצת חלשים, בעיקר מחוץ לעיר.
    z250 וz300 גם אופציה, נינג'ה 300 אם יכנס בתקציב...
    קטנועים: כל ה250 ומעלה יתאימו לך.
    עיקר הבעיה זה למצוא משהו שלא יהיה נבלה, ממליץ להתרכז ביד וק"מ נמוך ולא להתקמצן על ה400 שקל בדיקה.

Senior Member
    לגבי אופנועים, תבדקי את הבנלי TNT250 שאפשר למצוא בתקציב שלך גם בלי לרדת יותר מדי בשנתון.
    קטנועים אני לא מכיר...

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    לגבי אופנועים, תבדקי את הבנלי TNT250 שאפשר למצוא בתקציב שלך גם בלי לרדת יותר מדי בשנתון.
    קטנועים אני לא מכיר...
    היא בקשה אמין וכמה שפחות מוסכים.
    אתה בטוח שהבנלי עונה על הדרישה? כי אני ממש לא.

לפות"שית - בין 6 ל-10K אין הרבה מבחר. או שתאלצי לקנות כלי ישן, או שתאלצי להמר על דגם עם לא מבוקש ועם אמינות לא מוכחת.
    אני מאמין שההימור בהטוח ביותר יהיה או CBR250 במצב חריג (לטובה), או ק.ט.מ דיוק 200 (כי ניתן למצוא אופנועים ממודל 16-17 עם ק"מ נמוך, ועדיין מדובר באופנוע פופולארי יחסית שהבעיות שלו מוכרות). אפשר לשקול גם את הסוזוקי אינזומה - נחשב לכלי אמין מאוד, גם אם מכוער, כבד וחלש יחסית.

כדי למצוא אופנוע משומש במצב מעולה, צריך סבלנות, הבנה מכאנית וקצת מזל. אם אין לך את אלה - אני מאמין שיהיה לך יותר קל למצוא קטנוע שיענה לדרישות מאשר אופנוע.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    שאלת וענית לעצמך.
    בתקציב שלה, הוא כנראה יהיה אמין יותר מאשר איזה כלי בן 10 יד 9.

שאלת וענית לעצמך.
    בתקציב שלה, הוא כנראה יהיה אמין יותר מאשר איזה כלי בן 10 יד 9.
    כשאני עונה לעצמי, אני מודע לזה.
    לא מסכים עם הטענה שלך. עכשיו אתה מוזמן לסתור את דעתי על סמך עובדות (ע"ע - ניסיון כלשהו עם ה-TNT250).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אותי יותר יעניין לראות נתונים לגבי האי אמינות של הבנלי. (גם קצת יותר קל להראות שכלי הוא לא אמין, מאשר להראות שהוא כן אמין).

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אותי יותר יעניין לראות נתונים לגבי האי אמינות של הבנלי. (גם קצת יותר קל להראות שכלי הוא לא אמין, מאשר להראות שהוא כן אמין).
    קשה מאוד למצוא נתונים אמיתיים על אמינות של כל דבר. סטטיסטית, מידע על משהו שמשתמשים בו יותר אנשים יהיה מדויק יותר. בנלי מייצר בכמה סדרי גודל פחות מהונדה (לדוגמא). לכן, מידע על הונדה יותר מדויק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    פולניה ורוסיה מדינות שכנות.

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    לפני כמה שנים, עבר אצלי בסדנה TNT250 עם כ-10 אלף ק"מ.
    למיטב זכרוני, בק"מ הזה הבחור כבר סבל מ:
    - קאליפר אחורי שנתפס
    - נזילה ממשאבת המים
    לדברי אותו בחור (שלא ראיתי מאז) - היבואן די הפנה לו את הגב בכל מה שקשור לאחריות.
    יכול להיות שאיכות היצור השתפרה מאז, יכול להיות שרמת השירות של היבואן עלתה, יכול להיות שזה היה אופנוע לימון.
    אבל אני לא חושב שאלה בעיות "סבירות" לאופנוע עם 10 אלף ק"מ, ואני לא חסיד גדול של כלים סינים בכל מקרה - אני חושב שחובת ההוכחה עדיין עליהם. כשאראה שהם מגיעים ל-100 אלף ק"מ על מנוע מקורי ובלי להיתפרק כמו CBR250 או נינג'ה 250, אמליץ עליהם בכיף.

אני לא טוען שהבנלי הוא אופנוע לא אמין - כי אני מודע לכך שאני מכיר מקרוב רק מקרה אחד, מלפני כמה שנים, וכנראה שזה לא מקרה מייצג.
    אבל אני לא יכול להמליץ על בנלי כאופנוע אמין רק על סמך זה שהוא חדש יותר מהמתחרים באותו תקציב - אין לי את המידע כדי לקבוע את זה. להמליץ לרוכב מתחיל שביקש ייעוץ "על עיוור" כמו חברינו JohnnyDough - בעיני זאת הטעיה של הפות"ש, גם אם הכוונה היא טובה.

אז על אילו כלים אני יכול להמליץ?
    ראיתי שסוזוקי אינזומה מפגין אמינות יפה מאוד. מניח שמכאן אפשר להשליך על הויסטרום 250 שחולק איתו מנוע.
    קאוואסקי נינג'ה 250 טווין הוא כלי סופר-אמין ועם ביצועים טובים, אבל האחזקה מעט יקרה יותר מהמקובל וכבר קשה עד בלתי אפשרי למצוא כלי לא שחוט (הגיע לארץ עד 2013).
    להונדה CBR250 יש רקורד אמינות מרשים, למרות שלחלק מהכלים בתחילת הייצור (2011) היו בעיות מנוע (דפיקות מהבוכנה). בשנת 2021 אין סיכוי כבר למצוא CBR עם הבעיה הנ"ל - או שהמנוע כבר שופץ, או שהאופנוע מלכתחילה לא היה מהבעייתיים. ה-CRF250 חולק מנוע עם ה-CBR ואני מאמין שהמצב שם זהה.
    ק.ט.מ דיוק 200 - כנראה שפחות אמין מהכלים לעיל. עם זאת, ראיתי שכלים שעוברים שימוש סביר סה"כ מחזיקים לא רע. בשנתונים הראשונים היו כמה בעיות שחוזרות על עצמן (כמו מד דלק שמת אחרי 10-15 אלף ק"מ), נראה שזה נפתר בשנים מאוחרות יותר. הכלים עצמם זולים לקניה והגיעו עד 2017. מבחינת כמות כיף לשקל, זאת כנראה אחת הבחירות המוצלחות בקטגוריית "עד 250".
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    אם תמתחי מעט את התקציב מעלה, אני מוכר אינזומה GWF הדגם עם הפיירינג עם 36,000 ק"מ, אחרי טיפול גדול. לא תצטרכי להשקיע אגורה. כלי מאוד אמין.

Senior Member
    קטקוב, כשהייתי נוב מוחלט (עדיין נוב, רק לא מוחלט), מישהו כאן המליץ לי לקנות אופנוע.
    קניתי והיה די דרעק, אופנוע לא מתאים. החלפתי אחרי חצי שנה עם כל הנזק שזה מגלם.
    בדיעבד הסתבר לי שאותו מישהו אפילו לא רכב על אופנוע כזה. גם לא נסיעת מבחן. עדיין המליץ.

לא חשבתי ואני עדיין לא חושב שהיה בהמלצה שלו פסול כי זה פורום באינטרנט ומלכתחילה לקחתי את הדברים בהתאם. גם לא שילמתי לו כסף על ייעוץ (בזמנו הוא עוד לא חשב להפוך את זה לפרנסה).
    פולני ולמרות זאת לא נוטר טינה.

ציטוט נכתב במקור על ידי agent_amos צפיה בהודעה
    אם תמתחי מעט את התקציב מעלה, אני מוכר אינזומה GWF הדגם עם הפיירינג עם 36,000 ק"מ, אחרי טיפול גדול. לא תצטרכי להשקיע אגורה. כלי מאוד אמין.
    אתה לא מוצא פסול בזה שתחת אשכול של מבקשת ייעוץ מצאת לנכון לדחוף את האופנוע למכירה שלך כאופצייה "מומלצת"?

קטקוב, כשהייתי נוב מוחלט (עדיין נוב, רק לא מוחלט), מישהו כאן המליץ לי לקנות אופנוע.
    קניתי והיה די דרעק, אופנוע לא מתאים. החלפתי אחרי חצי שנה עם כל הנזק שזה מגלם.
    בדיעבד הסתבר לי שאותו מישהו אפילו לא רכב על אופנוע כזה. גם לא נסיעת מבחן. עדיין המליץ.

לא חשבתי ואני עדיין לא חושב שהיה בהמלצה שלו פסול כי זה פורום באינטרנט ומלכתחילה לקחתי את הדברים בהתאם. גם לא שילמתי לו כסף על ייעוץ (בזמנו הוא עוד לא חשב להפוך את זה לפרנסה).
    פולני ולמרות זאת לא נוטר טינה.
    "לא התאים" לטעם שלך - או שהתפרק לך באמצע הרכיבה ושלח אותך למוסכים כל שני וחמישי?
    יש הבדל בין הדברים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ציטוט נכתב במקור על ידי פיינשמקר צפיה בהודעה
    אתה לא מוצא פסול בזה שתחת אשכול של מבקשת ייעוץ מצאת לנכון לדחוף את האופנוע למכירה שלך כאופצייה "מומלצת"?
    ישראלים פלפלים, זה לא פסול