תתחדש!![]()
היום בוצע טקס ההכתרה וחזרתי הביתה עם היורש של אפרכשד . ארבינקא נולד באביב 2020 וצבר 4,500 ק"מ. עוד לא צמח לו שפם.
small (2).jpg
.
small (1).jpg
.
small (1).jpg
בדרך ניסיתי להתחבר לקוויקשיפטר, לויברציות והויתור המנטלי על פערי המהירות. אז לא בדיוק. זה נכון שתלוי בעוצמת הרוח והכיוון אבל מ 125 עד 140 אפשר לשייט בלי נדנודים מהפרונט וגם ב 170 נשאר עוד כוח. אז כביש 6 זה סבל וכביש 4 ודומיו עדיין אפשר להיות מהיר מהקצב מסביב. הגובה נראה יותר שפוי מהרושם הראשוני ברכיבות הקודמות, הכיסא פחות נוח ממה שזכרתי והמראות עגולות. לא צריך אטמי אזניים כי אין מגן ואין בעיות. ארבינקא עומד לקבל כל מיני תוספות מקוריות שיכשירו אותו לשטח (חלק מעסקת טרייד עם דניאל) וגם אני צריך ערימת ציוד.
אז אחרי חצי שעה של רכיבה תדלקתי, מילאתי אוויר (סיוט) ועליתי מדרכה בעמידה כמו חוצה יבשות אמיתי.
כן, הלב רצה סופר דיוק GT או אדוונצ'ר T בלבן אבל ההחלטה הלכה והתחזקה בחודש האחרון ממספר סיבות שרלוונטיות לרוכבים אחרים.
- גמיעה של 200-500 ק"מ בסופשבוע שמכבידים על הנסועה.
- טיול בכל הכבישים "הנחשבים" מספר פעמים.
- קצב רכיבה מהיר מדי לכביש הציבורי- ובמיוחד מהירות פניות שלא תואמת את מרחק הבלימה הרצוי.
- למרות הטיול האחרון לפני שבועיים בגדול האישה לא הצטרפה.
מעדיף לטייל בשטח ואני מתכוון לדגש על טיול וגמיעת מרחקים ופחות על "בוא נראה מי מטפס על המפל הזה".
בתכנית האומנותית אימון תרגול וטיול לפחות פעמיים בשבוע. מתחיל בשמיניות בעמידה עם גז סגור, מעבר מכשולים בווילי קטן, סיבובים הדוקים בהחלקה שמאלה וימינה ועוד דברים שנראה שצריך לשלוט בהם. אדווח כאן על חוויות תובנות וכמובן נפילות פאדיחות והצלחות כבירות.
"מאז עומדי על דעתי היה לי ביטחון מלא, שאין לי כל ביטחון בחיים. וזו הייתה תמיד הרגשה נפלאה! אבות אבותינו היו מודאגים כל ימי חייהם לעתיד משפחתם... אנחנו כמו ציפורים! מה יהיה בעוד 30 שנה אתה שואל? תאמין לי, לא מעניין אותי מה יהיה בשבוע הבא..."
נערך לאחרונה על ידי קידוזו; 25-03-2021 בשעה 15:31.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
תתחדש!![]()
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
תתחדש.
גם במחשבותיי נע לעיתים אחד כזה.
מצפה לקרוא חוויות.
בינתיים אני מניח פה את הקישור הבא
נייס!
המוטיב שלך היה בעצם - אופנוע השטח הכי קל שעדיין יכול לשייט על אספלט ב-140~?
מה מרווחי / עלויות טיפולים? יש לו חיבורים לפקלאות / ארגז?
תתחדש זה אומר שלא נראה אותך יותר אתנו?
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
תודה.
אין ארגז ואין אפילו סבל לארגז.
הזמנתי סבל ומנשא שמשמש גם כמגן ועליו יהיו תיקי צד רכים.
טיפולים כל 10,000.
בגדול זה הדגם הכי חזק \ קל שמסוגל לגמוע ק"מ באספלט ובשטח.
משער שנתראה פחות אבל מוקדם להספיד. אני כבר יודע מה האופנוע הבא שלי![]()
KTM 790 Adventure S 2021
מאז הרכישה ארבניקא עמד בחצר מלא דלק עם צמיגים מנופחים וחיכה לכבודו שיועיל להזיז ת'תחת. אז הזזתי וקניתי קסדת שטח, מגפי שטח וחליפת לחץ. הכל משומש במצב "צריך עכשיו" לא משנה מה ,תביא. תיכננתי להתאמן בתא שטח בסביבות עמק האלה שיהפוך כנראה למגרש הביתי אבל חבר הצטרף ונפגשנו בבן שמן. בדרך על 6 היה מאתגר עם המגף ורגלית ההילוכים והקוויקשיפטר והרוח והכיסא המאובן אבל בשורה התחתונה במהירות 120-130 בסה"כ הרכיבה נסבלת. סבל מתון ושפוי. בבן שמן היו כל עמישראל וכדי להגיע למקום אידיאלי עברתי משבילים לבנים לשבילים מאוד לא לבנים עם אבנים וסלעים ובורות שעם ה 1090 עברתי אולי פעם פעמיים והיה די מדהים.
אופנוע שפשוט לא סופר כלום. עם חוסר הניסיון שלי בשטח התלהבתי מעד כמה הוא מעניק ביטחון וקל לייצוב. קצת גז, קצת קלאץ ועם הבולמים קשיחים, גלגל 21 בצמיגי שטח זה מדלג מעל ועולה לאן שתרצה. אחרי חיפוש קצר מצאתי קרחת יער לאימון בסיס מס' 1. סיבוב בכידון נעול או כמעט נעול ברדיוס של 5- 5.5 מטר. כמעט נפלתי מספר פעמים ולקח זמן להבין את נקודת האיזון על המושב הצר והזעתי כמו סוס. ביקשתי מי' שיצלם וידיאו כדי ללמוד על התנוחה. לפעם ראשונה זה בסדר ויש מה לשפר. עוד פעמיים שלוש נראה לי שאצליח לשלוט ומשם אמשיך לתרגיל הבסיסי הבא. 10 שעות של אימון נטו אני חייב לעצמי כי הבטחתי.
אחר כך עשינו קצת שבילים ותרגלתי תפעול עם המגף המסורבל בעמידה (איפה הרגלית נעלמה?) בלימות ותאוצות. ההילוך הראשון חזק מדי לרוב העליות המתונות ובשני צריך סל"ד יחסית גבוה ויד מדוייקת על הקלאץ' ואני לא בדיוק שם אבל נתרגל. יש גם קטע מפגר עם רגלית צד ארוכה מדי שבשילוב אופונוע גבוה מסבך את החיים אבל אחרי שעה קלה שבה שיחקנו בשבילים בדרגת קושי 3-2 שגם ג'יפים לא בטוח עוברים וללא שום מאמץ עצרנו למנוחת סיגריה ואני -בעננים. ארבינקא עשה כל מה שחשבתי בקלות מדהימה ועוד יותר. מהרכיבה הראשונה ברור לי שזה חתיכת אופנוע לטיולי שטח. בדרך חזרה התפעול של הקוויקשיפטר התבהר המוסיק התנגנה בקסדה ורכבתי בחיוך גדול. פשוט כלי מדהים.
KTM 790 Adventure S 2021
מזל טוב תתחדש וכו'...
אני לא יודע אם שאלו כבר. ואם כן וענית אז מחילה.
מה פשר השמות האלה לאופנועים שלך?
כאילו, לא מה פשר להעניק שם לאופנוע, בזה אתה ממש לא הדפוק היחיד. מה פירוש השמות האלה?
כבר שאלתי על ארפשכד
כפי שכבר אתה/ם יודעים אני לא באמת אופנוען, אז שמעתי באינטרנט שאתה צריך להחליט אם אתה רוכב רק עם מגף
או רק עם בלי, ולפי זה לכוון את הרגלית
אחלה שם שמדבר לאלה שצברו קצת שנים.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אם אתה מתכוון לרכוב בשטח, אתה צריך לשנות מיקום ידיות ורגלית ולהתאים אותן לרכיבה בעמידה. עם מגף.