לך אליו שוב
כנראה שהתכוון לתת לך לרכב על קטנוע 125 סמק שיעור שניים כדי שתתרגל ואחכ היה מעביר אותך לאופנוע שמותאם לa1.
ככה אצלי היה לפחות.
אם לא כך הדבר חפש מורה אחר.
בהצלחה
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
מבואס
היום רציתי להתחיל ללמוד שיעורים על אופנוע A1
יש לי רישיון על רכב ובגלל הפקקים, מציאת חניות ועלויות חשבתי להוציא רישיון על אופנוע.
הוצאתי טופס ירוק, קבעתי שיעור בבית ספר לנהיגה (שלא אנקוב בשמו) הגעתי ומלאתי פרטים.
לאחר 10 שניות שאל אותי המורה אם אני יודע לרכוב על אופניים, אמרתי לו שמעולם לא התנסתי, בילדותי להורים שלי זה לא היה נראה כדבר חשוב ופשוט לאחר מכן לא יצא וגם לא הרגשתי צורך.
המורה אמר שאיך דבר כזה קורה ואמר שאין טעם לנסות וצריך להתחיל מהבסיס.
התבאסתי ופשוט הלכתי.
קראתי בהרבה מקומות בארץ ובחו"ל על כאלה שלא יודעים או לא רכבו על אופניים ועדיין הצליחו להוציא רישיון על אופנוע.
אין לי מושג אם אצליח מההתחלה או שאולי יקח לי מס' שיעורים או יותר כדי להצליח.
אבל לא הייתי רוצה לפסול את העניין על הסף מבלי אפילו לנסות.
אני חדור מטרה ונחוש כדי להצליח גם אם זה יקח יותר זמן מהתלמיד הפוטנציאלי שיודע ובעל רקורד על רכיבה על אופניים.
אז עכשיו אני זקוק לעזרתכם, האם מישהו מכיר מורה לנהיגה לאופנוע מאיזור חיפה, *נטול אגו* שמוכן לקחת "פרוייקט" כמוני עם נסיון עבר במצב כזה כדי לתת את מלוא הבטחון והסבלנות להוצאת רישיון על אופנוע?
*אשמח להמלצות מבוססות למצב
*אשמח גם לשמוע על חבר'ה שהיו במצב שלי והצליחו
תודה רבה וחג שמח!
לך אליו שוב
כנראה שהתכוון לתת לך לרכב על קטנוע 125 סמק שיעור שניים כדי שתתרגל ואחכ היה מעביר אותך לאופנוע שמותאם לa1.
ככה אצלי היה לפחות.
אם לא כך הדבר חפש מורה אחר.
בהצלחה
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
הוא ממש לא היה בכיוון של "בוא ננסה על קטנוע" או משהו, פשוט אמר עד שלא תדע לרכב על אופניים, לא תוכל ללמוד על אופנוע.
זה לא קשור לאגו. רכיבה מתחילים מהבסיס - קודם כל עובדים על שיווי משקל ואין טעם לתת לך ליפול עם קטנוע של 150 קילו כשאפשר לתרגל את הבסיס במשך שעתיים על אופניים ששוקלים שליש מזה. תשאיל אופניים מחבר, תתרגל כמה שעות ותחזור למורה. לדעתי העצה שלו היתה חכמה ובמקום.
אני לא יודע אם המורה ההוא צודק, ומה הקשר, אם בכלל, בין אופנוע לאופניים.
בגלל הדבר הבסיסי הזה של שיווי משקל על שני גלגלים (וגם היגוי הפוך אבל נעזוב את זה), אם מעולם לא רכבתי על אופניים בהחלט הייתי מנסה את זה קודם - כי אינטואיטיבית נראה לי שעדיף להתרסק בלי מנוע.
על אותו משקל, בארה"ב אפשר ללמוד על הארלי / אופנוע ספורט ליטר ומעלה ולצאת איתו לכביש אחרי כמה שמיניות במגרש - זה שמשהו אפשרי עדיין לא עושה אותו לרעיון טוב. סבלנות בכלל זה קונספט מציל חיים על שני גלגלים.
המורה צודק ב100%. כמו שאתה תגלה די מהר, אפילו ללמוד לרכב על אופניים זה משימה שלפעמים לא פשוטה בגיל מבוגר.
אנשים אשכרה הולכים למורים בשביל ללמוד וזה לא משהו שעושים ב10 דקות.
https://www.google.com/search?q=%D7%...99%D7%99%D7%9D
אז לתת לך ללמוד מ0 על קטנוע או אופנוע זה קצת דפוק. אתה כנראה תיפול 1000 פעמים ותשבור לו את הקטנוע, וזה גם יעלה לך טונות כסף בשיעורים וטסטים.
וואוו, זה מקרה ממש מעניין.
שני הסנט שלי:
אני בטוח שזה אפשרי ללמוד לרכב על אופנוע מבלי לדעת לפני כן איך לרכב על אופניים. יחד עם זאת, נראה לי שזה ממש לא מומלץ.
אני חושב שזה באינטרס שלך להשקיע כמה ימים ברכישת מיומנות רכיבה על אופניים.
אני בטוח שאחרי שתעשה זאת, ותיגש לרכב על קטנוע בפעם הראשונה, יהיה ברור לך למה זה היה חשוב.
לפי דעתי הוא צודק (המורה) כנראה זה לא חובה אבל זה בהחלט עוזר ואני גם מבין את המורה שלא רוצה להוציא כסף על תיקונים מנפילה של רוכב שאין לו שיווי משקל בסיסי.
למרות זאת משהוא המורה לא עשה טוב אם יצאת ממנו בהרגשה כזאת, מורה עם יכולת שיווקית בסיסית היה מביא לך אופניים של השכן אפילו לשיעור ראשון, ככה הוא יוצא מרוצה ונותן לך לרכב על אופנוע בשיעור השני ואתה יוצא מרוצה שהתהליך התחיל.
בכל מקרה תמצא מורה אחר שלא ישלך אותך לחפש ויתן לך כל מה שצריך מאפס ועד לרשיון
קח קורקינט של ילדות גלגל קדמי 2 אינץ' ותעשה שמיניות וקו ישר
עם אופנוע דו"ש יהיה לך הרבה יותר קל
השנקל שלי
מורה אמיתי (ולא כזה שרואה תלמידים בתור שטרות כסף) היה מלמד אותך.
אולי היה מוסיף לך 2-3 שיעורי בסיס על 125 סמ"ק בשביל היסודות אבל לא שולח אותך ללמוד לרכב על אופניים.
דווקא המורה שרואה שטרות היה "מלמד" אותו.
מוסיף לו עוד שלושה ארבעה שיעורים על "ללמוד לא ליפול במגרש על 125 שחוט".
אם אני הייתי המורה, הייתי בשיא הנימוס והנחמדות (ולא חו"ח בזלזול או התנשאות) מציע לו ללמוד על אופניים, ואולי אפילו מציע לעזור בזה לפני שהייתי תורם לו את ה125 החבוט, שפלסטיקה וידיות שלו עולות כסף.