דיברו כאן על שפשופים.
ובכן, אני מניח שמעיל רשת לא יגן הרבה משפשוף באזורים בהם אין מגנים. אבל שפשופים פחות מטרידים אותי. זה אמנם סיוט, אבל זמני וללא נזקים לטווח ארוך.
לשבור מרפק או ברך דווקא כן.
ב100 קמ״ש שאין הסטה של האנרגיה חליפת העור תגן על הגוף שלך שלם אבל בפנים הכל כמו גלידה, זה ציטוט ממשהיא שהיא מנתחת לאחר המוות וזה מה שהיא אמרה על נתיחות של מתאבדים בקפיצה.
הבעיה העקרית בתאונות עם מפגש בעצם נייח זה החלקים הפנימיים שלנו שרוצים להמשיך קדימה כמו המוח למשל שפשוט נמרח על הגולגולת שלנו מבפנים, 100 קמ״ש זה הרבה אנרגיה וזאת המהירות הסופית לפני שמתאבד פוגש את הקרקע מקפיצה מבניין של 45 מטר.
דיברו כאן על שפשופים.
ובכן, אני מניח שמעיל רשת לא יגן הרבה משפשוף באזורים בהם אין מגנים. אבל שפשופים פחות מטרידים אותי. זה אמנם סיוט, אבל זמני וללא נזקים לטווח ארוך.
לשבור מרפק או ברך דווקא כן.
זה גם הרבה פעמים סתם לקבל מכות מהכביש ולהחליק או להתגלגל עליו. שם מיגון עושה הרבה הבדל.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
האמור מעל נכון בתאונות בהם רוכב נכנס חזיתית במשהו שעוצר אותו מיד - קיר, רכב חונה או חלילה רכב שבא מולו, ואז ההאטה המידית מ-100 ל-0 הופכת את הרוכב למיץ.
אבל בהרבה מקרים אחרים הרוכב מועף מהאופנוע ואז פוגש כביש בנפילה, או נופל מהאופנוע ואז מחליק ובפוגע במשהו אחר. במקרים כאלה, קסדה טובה ומגינים טובים יכולים לעשות את ההבדל בין חיים ומוות גם בתאונות במהירויות גבוהות.
כמובן שגם אלו לא ערבון לבטחון - מעקי הבטיחות הנוראים בצד כבישים יהפכו גם רוכב ממוגן לסלט קצוץ. אבל את מה שניתן למנוע, כדאי למנוע.
הפשע האמתי פה זה שהמשמעת והבטיחות בשיעורי נהיגה עצמם הם רופפים,
1. שכל אחד שמגיע לשיעורי רכיבה יצטרך לשים מגנים, בין אם זה המורה צריך להביא או התלמיד,
להתחיל את המשמעת כבר בשיעורים עצמם
2. ללמד בשיעורים גם איך למנוע מקרים של "איבוד שליטה" כמו היגוי הפוך ו-Death wobble (לא יודע אם יש לזה שם בעברית)
3. שחברות הביטוח יתחילו לתת תמריצים על התמגנות *נכונה*, אי אפשר להפיל על הרוכב עוד ועוד ועוד כסף על כלום וככה להוריד אותו מקנייה של אביזרים חשובים
4. צריך גם "לפרגן", לפחות יש פרסומות שאומרות לרוכבים לקחת אחריות, האם זה עוזר: לא. אבל לפחות משהו,
במקום לדבר בפורום צריך כבר להתאגד ולעשות משהו בעניין...
לכל מיגון יש את כמות האנרגיה שהוא מסוגל לספוג, ביחס למה שמופעל עלינו בתאונות דו״ג זה די תחום צר וזניח ככל שהמהירות עולה .
כמו שכתבתי הADAC עשה בדיקה למעילים מתנפחים מהסוג הטוב ביותר של דיינזה אלפינסטארס ואחד מאלו שמשתמשים בinmotion, הם קבעו שהיעילות שלהם עד 50 קמ״ש פנומינלית אבל משם והלאה זה צונח בחדות.
אי אפשר לנצח את הפיזיקה, רוכבים מייחסים למיגון שלהם יכולות שלא קיימות.
מיגון זה טוב ועדיף מתחתונים אבל זה לא מה שרובכם חושבים אתם הרבה יותר פגיעים.