עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 23

אשכול: תאונות פצועים הרוגים ומיגון.

Senior Member הסמל האישי של השושנים

תאונות פצועים הרוגים ומיגון.

בעוונותיי יוצא לי לאחרונה להסתובב בת"א רבתי הרבה יותר ממה שהייתי רוצה, אחת מהתופעות שהכי מדהימות אותי היא הקלות הבלתי נסבלת בה מוותרים הרוכבים על הדברים הבסיסים ביותר שיכולים למזער את הפגיעות שלהם ברגע האמת שבניהם והסביבה יש רק מה שהם בחרו לשים עליהם. עשרות מטמטמים בגופית סבא כפכפים ומכנסים קצרות, קסדות אבטיח, בפוזות של העולם השלישי, רצונו של אדם כבודו אבל ראבק אתם לא שומעים חדשות, לא רואים בעיניים מה קורה. יעילות הציוד טוב ככל שיהיה יורדת, ככל שהמהירות עולה. זה ברור לכל דרדק מרגע שלמד משהו על החיים, אבל חלק גדול מאד מהתאונות קורה בתוך העיר במהירויות שציוד טוב היה מקטין משמעותית את חומרת הפגיעה. רוכבים אשכרה חוסכים על ציוד מגן איכותי ומשקעים בתוספות מיותרות מעלי אקספרס, מפוצצים את כל התקציב על אופנוע ואין תקציב למיגון. בעיית תודעה?תרבות נהיגה ברברית, מתנפלים על כל מטר פנוי בכביש כל חור צר להשתחלות למרות שאם היית מחכה עשרים שניות הכל היה נפתח ושוב היית ראשון. יש מאה מטר פנויים? חייב להגיע למנתק הצתה....הופ אוטו, איך לא ראיתי? יש כאלה שישרדו ויש כאלה שלא, אבל יש כאלה שמשכו פציעה משמעותית רק בגלל שלא התמגנו כראוי וזה באמת מיותר. לצערי משתרשת פה תרבות נהיגה של הודו וזה לא רק באופנועים זה ברוב הכלים על הכביש כולל נהגים "מקצועיים" וזה החריף ביציאה ממשבר הקורונה. רכבו בזהירות.

פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    למה ת"א?
    בירושלים כולם ממוגנים? לא. הרוב לא.
    חייב לציין שגם אני בשנים האחרונות לא רוכב ממוגן עם הקטנוע בעיר. רכיבה עם מיגון בקיץ מגבירה את הסיכויים שלי לתאונה בעשרות אחוזים עקב החום. כשאני עם חולצה קצרה אני הרבה יותר נינוח, רגוע ושקול.

ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    למה ת"א?
    חייב לציין שגם אני בשנים האחרונות לא רוכב ממוגן עם הקטנוע בעיר. רכיבה עם מיגון בקיץ מגבירה את הסיכויים שלי לתאונה בעשרות אחוזים עקב החום. כשאני עם חולצה קצרה אני הרבה יותר נינוח, רגוע ושקול.
    לא שאני יותר טוב ממך בנושא המיגון. אבל אני אקנה לך מעיל רשת, הוא לא מרגיש כמו מעיל עור איכותי אבל בטח יותר טוב מחולצת רשת.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    למה ת"א?
    עשרות אחוזים? קצת הגזמנו.. ��
    נסיעות בתוך העיר, לפחות בשבילי הם בלחץ רבע שעה.. ככה שבאמת נדיר שאי אפשר לעמוד בזה.
    הפעמים היחידות שאני זוכר שלא לקחתי איתי מיגונים בשנים האחרונות זה כשהיה לי המון סידורים רצוף בעיר והיה רותח ברמות.
    אבל זה נדיר מאוד.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    יש לי מעיל רשת שהוא כל כך מאוורר, שכשאני מסתובב בעיר בסידורים (בקיץ כמובן), אני לא טורח להוריד אותו.
    יתרה מכך, ברכיבה, הוא מספק קצת הגנה מהשמש.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    spidi airtech armor יש כמה גרסאות. המאווררת ביותר. כמובן שללא מיגון החזה.
    גם הcat2moto vento שנמכר באופנוסנטר הוא לא רע.

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    spidi airtech armor יש כמה גרסאות. המאווררת ביותר. כמובן שללא מיגון החזה.
    גם הcat2moto vento שנמכר באופנוסנטר הוא לא רע.
    נראה מאוורר רצח, השאלה אם זה יגן משפשופים או שיתפרק לחתיכות בהחלקה.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    עשרות אחוזים? קצת הגזמנו...
    לא יודע מי זה "הגזמנו". פעם אחרונה שבדקתי אני ואתה לא ישות אחת :-).
    לא, לא הגזמתי. אצלי זה הבדל שמיים וארץ. ואולי באמת ברכיבה של לקפוץ לפה או לקפוץ לשם זה לא משנה אבל אצלי המנהג לרכב בלי התחיל כשהייתי שליח ומשם נשאר.
    וכן- עשרות אחוזים. כש30 מעלות בחוץ ואני עם מיגונים אני מנסה להגיע כמה שיותר מהר, חותך, עוקף יותר בפקקים, ובכלל מנסה לא לעמוד דומם לרגע. כשאני עם חולצה קצרה אני נינוח, רוכב לאט יותר ושקול יותר. זה אני. זה לא אומר שמה שטוב לי טוב לאחר.
    אבל אני גם מרכיב את הילדה שלי, ואני גם נוסע עם קורקינט חשמלי, ואני גם מושיב את הילדה במושב הקדמי ברכב- דברים שאנשים פה תולשים שיערות כשהם שומעים. לא הכל מתאים לכולם.

לא יודע מי זה "הגזמנו". פעם אחרונה שבדקתי אני ואתה לא ישות אחת :-).
    לא, לא הגזמתי. אצלי זה הבדל שמיים וארץ. ואולי באמת ברכיבה של לקפוץ לפה או לקפוץ לשם זה לא משנה אבל אצלי המנהג לרכב בלי התחיל כשהייתי שליח ומשם נשאר.
    וכן- עשרות אחוזים. כש30 מעלות בחוץ ואני עם מיגונים אני מנסה להגיע כמה שיותר מהר, חותך, עוקף יותר בפקקים, ובכלל מנסה לא לעמוד דומם לרגע. כשאני עם חולצה קצרה אני נינוח, רוכב לאט יותר ושקול יותר. זה אני. זה לא אומר שמה שטוב לי טוב לאחר.
    אבל אני גם מרכיב את הילדה שלי, ואני גם נוסע עם קורקינט חשמלי, ואני גם מושיב את הילדה במושב הקדמי ברכב- דברים שאנשים פה תולשים שיערות כשהם שומעים. לא הכל מתאים לכולם.
    לא, אתה צודק. אם זה משפיע עליך כל כך לרעה אז עדיף לך בלי מיגון בעיר.

Banned

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    אני בעד מיגון אבל תאונה ב100 קמ״ש עם רכב או עצם נייח שוות ערך לאדם שנופל מבניין של 45 מטר, אם אותו אדם שנופל ילבש מיגון התוצאה לא תשתנה.
    רוב ציוד המיגון אפקטיבי בעיר ואת זה גם אמרו בבדיקות שנעשו לכריות האוויר והציוד אפקטיבי בהחלקות, פגיעה עצם נייח ב100 קמ״ש היא מוות ודאי אם מיגון או בלי.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    https://fb.watch/5k_7BARdcK/

בסרטון הזה הרוכב התעופף מהר מאד לדעתי מיגון במקרה הזה עוזר.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    https://fb.watch/5k_7BARdcK/

בסרטון הזה הרוכב התעופף מהר מאד לדעתי מיגון במקרה הזה עוזר.
    כי הכוח הוסט והוא לא נעצר במכונית וזה היה המזל הגדול שלו בנוסף אנחנו לא יודעים מה הוא לבש (מכנס מוגן בטוח לא) ומה היו הפציעות שלו.
    בכל מקרה הכוונה שלי היא שהפיזיקה נגדנו בחזקת 2 שמדובר ברכיבות מחוץ לעיר כי האפקטיביות של ציוד המיגון יורדת דרסטית אז שאתם רוכבים מחוץ לעיר תרכבו כאילו אין לכם מיגון זה אוטומטית יוריד לכם קצת מהקצב.

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    אני בעד מיגון אבל תאונה ב100 קמ״ש עם רכב או עצם נייח שוות ערך לאדם שנופל מבניין של 45 מטר, אם אותו אדם שנופל ילבש מיגון התוצאה לא תשתנה.
    רוב ציוד המיגון אפקטיבי בעיר ואת זה גם אמרו בבדיקות שנעשו לכריות האוויר והציוד אפקטיבי בהחלקות, פגיעה עצם נייח ב100 קמ״ש היא מוות ודאי אם מיגון או בלי.
    אני מכיר אנשים שנתקעו בעצמים נייחים ב100 קמ"ש ושרדו לספר על זה 😃.
    עם הרבה שברים וכו' אבל כל עוד אתה לא חוטף את כל האנרגיה ישירות בראש, יש לך בהחלט סיכוי טוב לספר על זה.
    מיגונים טובים יכולים בהחלט להפוך שברים ל"סדקים", למנוע שפשופים נרחבים שיכולים להוביל לזיהומים נרחבים ולסיבוכים נוספים וכו'.