הרבה זמן מאז כתבתי בפורום השטח בטח מאז שפתחתי שירשור.
למי שזוכר חטייאר כמוני הייתי דיי נעול על אופנועי כביש במשך די הרבה שנים (המשתמש המקורי שלי מפג"ז הוא אולי מ 2002 ובשלב מסויים הייתי מודרטור בפורום פג"ז).
כמו רבים מאיתנו שרוכבים בכביש יש מעין דינימיקה של קבוצה רוכבים חברים שעם הזמן היכולת עולה ומתישהו מתרחשים המקרים הפחות נעימים.
לי לקח כמה שנים טובות להבין את הדינמיקה הזאת ובאופן מוזר (או במזל) עזבתי את התחום ללא פציעה או תאונה ועברתי לתחום השטח.
לאופני שטח...שאומר אחד כח חמור שזה לא הרבה כח סוס.
מתישהו החלטתי לחזור לשורשים ולאשה הראשונה (אופנועים) מכרתי את ה Honda SP2 וקניתי אופנוע שטח ראשון כשלא היה לי ברור מה אני יעשה איתו - מוטוקרוס שבילים או משהו אחר והיתה לי פינה חמה להונדה.
אז התחלתי חדש בשטח על CRF250RX - וזאת כמובן היתה שגיאה.
שגיאה לחשוב שאם יש לי 20 שנה ניסיון על אופנוע כביש + 10 שנים זה מתרגם לרכיבה בשטח.
המתלים של אופנוע מוטוקרוס המנוע של אופנוע מוטוקרוס (בלימת מנוע...) הקלאץ' והדיוק המטורף של ההזרקה די טחנו לי את התחת הזקן.<br>
למרות שעשיתי קצת מוטוקרוס רוב הרכיבות היו רכיבות שבילים או אפילו Hard Enduro
וכך החלטתי שצריך לחזור לשורשים ולאופנוע דו"פ.
לאחר התייעצות עם הד"ר לעינייני שטח @אביעד אברהמי - נבחרו שני מועמדים כתום (אדום/לבן או כתום) XC-W (או EXC בעגה האירופאית)<br>
והאיטלקי Beta 300rr Race Edition.
מסתבר שהמלאים של הכתום בסביבתי אזלו לחלוטין (ברמה של 10% מעל הMSRP נסיעה של עד 12 שע' כדי לקנות ואז לקחת בעצמך למשרד הרישוי שאולי יסכימו לרישום) ולהמתין לשנת הדגם 2022 זה לא יאפשר רישום.
מה שנשאר זה הפר האיטלקי האדום ועוד מהסוג טהור הגזע למירוצים.
אז הנה קבלו אותו - הבניה שלי של לאופנוע לבטא 300RR Race edition:
20210516_143412.jpg