תוצאות 1 עד 8 מ 8

אשכול: אין אוויר בצמיג

צפייה משולבת

אין אוויר בצמיג

כנראה שמישהו הוציא לי את כל האוויר בצמיג כי שבאתי לעלות לאופנוע כל הצמיג האחורי פשוט נגע ברצפה קיצר הלכתי למלא אוויר בתחנת דלק ונאצלתי ללחוץ על הכפתור הזה למקרה של צמיג ריק.. בחיים לא לחצתי עליו.. בקיצור כל הצמיג שלי התמלא אוויר תוך חצי שנייה (מצמיג ריק מאוויר בלחץ של אולי 2 psi זה עלה ללחץ של 29psi)
    עכשיו 2 שאלות.. זה טוב שלחצתי על הכפתור הזה של צמיג ריק? כי הצמיג לא היה ממש ריק מאוויר.. היה בו ממש קצת אבל הוא לא היה ריק לגמרי ולא הצלחתי למלא אוויר בצורה הרגילה כי לא היה לחץ בתוך הצמיג שיתנגד לברז של האוויר..

ועוד שאלה.. זה גרם לי לנזק לצמיג שהוציאו לי ממנו את כל האוויר? הוא כנראה עמד כל הלילה בלי אוויר בצמיג..
    (זה לא היה פנצר כי מילאתי אוויר והלחץ נשאר אותו דבר כבר יומיים אז כנראה סתם פחדן שיודע רק ללחוץ על הכפתור של המילוי אוויר ולברוח)

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    לא רואה בעיה עם הכפתור, תנסה פעם הבאה יותר קצר, אבל אם אין לך משאבה ידנית למלא קצת, אז אין לך יותר מדי ברירה.
    בדר"כ הצמיג לא נדפק מעמידה, אבל זה יכול לקרות. לעומת זאת הגלגול עד לתחנת דלק, זה כבר הרבה יותר גרוע.
    תעקוב אחרי המצב שלו בשבוע הקרוב, תראה שהוא לא מגדל ביצים או מתעוות.
    אגב, זה שאתה חושב שלא היה לך פאנצ'ר והוציאו לך את האוויר... זה לא אומר כלום. יש מצב טוב שיש לך פאנצ'ר.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לכפתור של המילוי פאנצ'ר יש תפקיד אחד, והוא לדחוף אוויר גם בלי זיהוי לחץ מהצמיג (במצב הרגיל הוא מנפח אך ורק כשהוא מזהה לחץ נגדי, ואז הוא יודע שהתחברת לצמיג).
    אין השפעה על קצב או לחץ ניפוח, ואין סכנה לנזק.
    הנזק, אם נגרם, קורה, כמו שכתב לך מודל'ה, מנסיעה על צמיג ריק. גם אם לא רואים את זה בעין.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    איך הגעת לתחנה?
    בנסיעה? בדחיפה?
    מה המרחק לתחנה?
    נזק לצמיג שנסעו עליו ללא אויר יהיה בעיקר בחלקו הפנימי כך שכפי שכתבו- אי אפשר לדעת ולתת לך תשובה.
    אבל- אם תענה על השאלות אפשר לתת אומדן.

אם באמת מישהו הוציא לך את כל האויר מהצמיג זה לא משועמם שעבר ברחוב וזה לא סתם ונדליזם. זה מישהו שרוצה להזיק לך. אז או שתחשוב על האויבים שלך, או שתחשוב מה אתה עושה עם האופנוע שמציק לסביבה- אגזוז רועש במיוחד, משתולל, חונה בצורה שמפריעה... קיצור- הבנת.

כן אני לא חשבתי כלכך אז פשוט נסעתי לתחנת דלק כשלא היה לי אוויר בצמיג.. המרחק היה 4 קילומטר.. הלך לי הצמיג אפשר להגיד?

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי almog1998002 צפיה בהודעה
    כן אני לא חשבתי כלכך אז פשוט נסעתי לתחנת דלק כשלא היה לי אוויר בצמיג.. המרחק היה 4 קילומטר.. הלך לי הצמיג אפשר להגיד?
    אין לדעת האם הלך הצמיג. יותר גרוע - תצטרך בדוק שהג'אנט לא נפגע.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כן.

Member
    אמנם ברכב עם ארבעה גלגלים ובכל זאת אשתף מניסיוני -
    תקר (פנצ'ר) בגלגל אחורי בדרך עירונית אך מהירה. לא מצאתי מקום לעצור בצורה בטוחה והתגלגלתי לאיטי עוד כ-1.5 ק"מ עד למפרץ חנייה בטוח.
    למחרת במוסך פירקו את הגלגל התקור. הצמיג נאכל לגמרי בחלקו הפנימי. המון שבבי גומי.
    לצמיג היו פחות מ-15K ק"מ, שזה מעט מאוד לצמיג רכב 'סטנדרטי', כך שלא היה מדובר בצמיג שסבל מבלאי מתקדם...

שווה לך לבדוק היטב את פנים הצמיג וכן את הג'אנט.

אלי
    Yamaha Tracer 900