עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 32

אשכול: אופנוע לרשיון a2

Junior Member

אופנוע לרשיון a2

שלום
    אני בן 17 ומחפש לקנות אופנוע כביש 125 סמ"ק(רשיון a2) לנסיעות עירוניות
    אני מחפש אופנוע ולא קטנוע, לעשות נסיעות יום יומיות לא ארוכות מידי, מהבית לבית הספר ובצהריים לחדר כושר ולהסתובב אבל לא יותר מזה. (הבית ספר במרחק 2 קמ בערך והחדר כושר 5 קמ)
    פה ושם תהיה נסיעה רצופה של 15 קמ לכיוון אבל לא יותר מידי.
    מחפש אופנוע אמין שלא ידרוש יותר מידי התעסקויות.
    התקציב הוא עד בערך 10 אלף, לא כולל כל הציוד הנדרש.

מחפש אופנוע עם עיצוב ספורטיבי.

1. אילו דגמים יכולים להתאים לי ומה המחירי ביטוח בערך ותחזוק לשנה?
    2. מה בערך המחיר של הציוד שיעלה לי?

תודה רבה לכל העוזרים.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי ek123 צפיה בהודעה
    שלום
    אני בן 17 ומחפש לקנות אופנוע כביש 125 סמ"ק(רשיון a2) לנסיעות עירוניות
    אני מחפש אופנוע ולא קטנוע, לעשות נסיעות יום יומיות לא ארוכות מידי, מהבית לבית הספר ובצהריים לחדר כושר ולהסתובב אבל לא יותר מזה. (הבית ספר במרחק 2 קמ בערך והחדר כושר 5 קמ)
    פה ושם תהיה נסיעה רצופה של 15 קמ לכיוון אבל לא יותר מידי.
    מחפש אופנוע אמין שלא ידרוש יותר מידי התעסקויות.
    התקציב הוא עד בערך 10 אלף, לא כולל כל הציוד הנדרש.

מחפש אופנוע עם עיצוב ספורטיבי.

1. אילו דגמים יכולים להתאים לי ומה המחירי ביטוח בערך ותחזוק לשנה?
    2. מה בערך המחיר של הציוד שיעלה לי?

תודה רבה לכל העוזרים.
    לצערי, אין לי בשורות משמחות עבורך...
    1. יש מגוון דגמים שיתאימו, לנסיעות כ"כ קצרות - זה גם לא ממש משנה האם תקנה הונדה CBR125 או ימאהה R125 (אם כדבריך, אתה מחפש כלי "ספורטיבי"). כחדשים שניהם עולים כ-25 אלף ש"ח, מה שאומר שבתקציב שלך - אלה כלים משומשים מאוד שעברו (כנראה) חיים קשים.
    אפילו דיאלים VJF125 יעשה לך עבודה (והם זולים לאללה לקניה - כלים במצב +/- תקין נכנסים בקלות בתקציב).
    ישנן עוד אופציות בשוק שאפשר לשקול - יש את האפריליה טואונו, את הק.ט.מ דיוק 125, את ההונדה CB125R החדש, את היוסאנגים (אם הם עדיין מיובאים), סוזוקי GSXS/GSXR125... לא יודע להכווין אותך מבחינת מחירים, אני פחות יודע מה קורה בשוק של ה-125-ים.
    לגבי השאר... כאן הבעיה.

הביטוח יעלה לך להערכתי כ-5500 חובה + כ-700 צד ג' עקב גילך והניסיון המועט. תוכל לבדוק את המספר המדוייק כאן: https://car.cma.gov.il/
    אחזקת האופנוע משתנה מדגם לדגם, ותלויה במצב הכלי הספציפי - אבל בהערכה גסה, טיפול קטן עולה כ-500-600 ש"ח. טיפול גדול עולה כ-1500-2000 ש"ח. סט צמיגים עולה כ-1200-1800 ש"ח, תלוי באיכותם... והרשימה של הרכיבים המתכלים עוד ארוכה.
    מבחינת מחיר הציוד: אפשר להרכיב לעצמך סט בסיסי (קסדה, מעיל, כפפות, מגני ברכייים) בכ-2000 ש"ח. אפשר לרכוש את אותם פריטי ציוד, אבל באיכות עדיפה ושל יצרנים טובים יותר - ולהגיע ל-5000 ש"ח - ואז תקבל ציוד נוח, מפנק,ועמיד לאורך זמן. לא יודע האם בנקודה שבה אתה נמצא יש טעם להשקיע בציוד היקר.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ב-12,000-15,000 ש"ח אתה יכול לקנות קורקינט (משודרג) בעל מהירות של 80 קמ"ש, תאוצה כמו אופנוע 500 סמ"ק, טווח נסיעה לטעינה של כ-60 ק"מ. אין ביטוח, טסט וטיפולים נורא פשוטים, כי כמעט אין תקלות בכלים חשמליים. ישנם 3 חסרונות לעומת אופנוע: יכולת בלימה הרבה פחות טובה, יכולת תמרון פחות טובה (אופנוע אתה יכול להשכיב לזווית הרבה יותר חדה) ואי אפשר להרכיב נוסע נוסף. לדעתי זה פתרון מושלם למצבך. אני בניתי לעצמי כלי של 90 קמ"ש, הגבלתי ל-70, בגלל עניין של בלימה ובטיחות. הוצאתי רישיון A1 לא מזמן, Honda CRF250 שלמדתי עליו עם פול גז, התאוצה לא מגיע לחצי בהשוואה לקורקינט שלי.

Senior Member
    אם אתה נוסע על קורקינט 80 קמש - אתה מועמד ראוי לפרס דרווין.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי vitalik.t צפיה בהודעה
    …יכולת בלימה הרבה פחות טובה, יכולת תמרון פחות טובה (אופנוע אתה יכול להשכיב לזווית הרבה יותר חדה)
    האנדרסטייטמנט של העשור.
    חודש שעבר נהרג רוכב קורקינט מתחת לבית שלי.
    ניסה לבלום בנסיעה מהירה, ובגלל התכונות המדהימות של הקורקינט, עף כמו סופרמן עם הראש קדימה היישר לתוך עמוד.

מי הקוקו שחושב שנסיעה במהירות 80 קמ״ש על הדבר הזה הגיונית?? גם 30 קמ״ש זה הרבה יותר מדי.

Member
    ב-12,000-15,000 ש"ח אתה יכול לקנות קורקינט (משודרג) בעל מהירות של 80 קמ"ש, תאוצה כמו אופנוע 500 סמ"ק, טווח נסיעה לטעינה של כ-60 ק"מ. אין ביטוח, טסט וטיפולים נורא פשוטים, כי כמעט אין תקלות בכלים חשמליים. ישנם 3 חסרונות לעומת אופנוע: יכולת בלימה הרבה פחות טובה, יכולת תמרון פחות טובה (אופנוע אתה יכול להשכיב לזווית הרבה יותר חדה) ואי אפשר להרכיב נוסע נוסף. לדעתי זה פתרון מושלם למצבך. אני בניתי לעצמי כלי של 90 קמ"ש, הגבלתי ל-70, בגלל עניין של בלימה ובטיחות. הוצאתי רישיון A1 לא מזמן, Honda CRF250 שלמדתי עליו עם פול גז, התאוצה לא מגיע לחצי בהשוואה לקורקינט שלי.
    מה שכתבת פה זה עילה לטביעה על ניסיון הריגה

ציטוט נכתב במקור על ידי Vroom צפיה בהודעה
    מה שכתבת פה זה עילה לטביעה על ניסיון הריגה
    לא זה לא.
    זאת דעתו ויש בה הגיון מסויים. למרות שאני, כמו רוב המגיבים, חושב שמדובר ברעיון מסוכן למדי, וזה יחס "סיכון-תועלת" שאני אישית לא הייתי קונה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    לא זה לא.
    זאת דעתו ויש בה הגיון מסויים. למרות שאני, כמו רוב המגיבים, חושב שמדובר ברעיון מסוכן למדי, וזה יחס "סיכון-תועלת" שאני אישית לא הייתי קונה.
    ונתעלם מהעובדה שמה שהוא מציע זה לא חוקי בכלל?

Junior Member
    ברור שזה לא חוקי. ואני גם בטוח שהרוב פה רוכבים במהירות המותרת בלבד, לא רוכבים בין נתיבים כדי להיות ראשונים ברמזור, לא רוכבים בשוליים של כביש מהיר, ובכלל מחרבנים פרפרים.
    לקרוא הטפות מוסר בנושא דו"ג בקהילה כאן, זה שיא הצביעות.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    לא זה לא.
    זה כמו המקרים שמישהו משכנע מישהו להתאבד,
    בנוסף הוא מציע משהו לא חוקי בעליל
    וואלה שהוא בעצמו ייהנה עם כלי כזה אין לי בעיה, שלא ישליך את זה על אחרים, אם מישהו היה רוצה לקחת את הסיכון הוא היה חושב על זה בעצמו

ברור שזה לא חוקי. ואני גם בטוח שהרוב פה רוכבים במהירות המותרת בלבד, לא רוכבים בין נתיבים כדי להיות ראשונים ברמזור, לא רוכבים בשוליים של כביש מהיר, ובכלל מחרבנים פרפרים.
    תתפלא שיש כאלו שרוכבים במהירות המותרת,
    פילטור זה חוקי,
    רכיבה בשולי הכביש הימני היא בגדר סטטוס-קוו עם המשטרה של חוקיות מסוימת כדיי שלא תרכב בין מכוניות בפקק על 120 קמ"ש,
    אין פה שום הטפות מוסר, אתה נטו מציע רעיון לא חוקי שאין לו מקום בפורום הזה

Senior Member
    יש לבצע עבירה ויש לרשום בפורום ציבורי שאתה מבצע אותה+להציע למישהו אחר לעשות אותה בצורה טבעית ונונשלנטית.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    עזוב שניה חוקי לא חוקי.
    זה טמטום נטו.

מצד שני לבוא בטענות על טמטום בפורום אופנוענים זה גם לא בדיוק שיא היושרה...

Senior Member
    מה שמפתיע פה זה לא שאתה מציע משהו מסוכן. מפתיע שאתה לא מצליח להבין עד כמה זה קרוב להתאבדות. מוסר שלך או של מישהו אחר לא קשור.

באופנוע אתה יכול לטוס 180קמש, ללחוץ ברקס בכל הכח ולספר על זה בערב בפורום.
    בקורקינט מעל 50 קמש נקרא על זה בווינט.

קורקינט נועד לנסיע ב 20-30 קמש בנתיב לאופניים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    ונתעלם מהעובדה שמה שהוא מציע זה לא חוקי בכלל?
    גם לעשן גראס זה לא חוקי. זה לא מפריע לאחוז לא קטן מהאוכלוסייה (גם כאן בפורום, למיטב הבנתי) להשתמש בגראס ואף לספר על כמה זה טוב ועדיף על אלכוהול/משככי כאבים/אנעארף.
    יש חוקים שנאכפים, ויש כאלה שקיימים רק על הנייר. מי שבוחר לעבור על החוק מתוך תקווה שהחוק לא נאכף, לוקח על עצמו את הסיכון שדווקא הוא יתפס ויענש - ו"מישהו בפורום הציע" זה לא טיעון לגיטימי להעביר את האחריות על המעשים שלך. הצעה בפורום אינה "עילה לתביעה על ניסיון הריגה", גם אם הוא היה מציע לקפוץ מהגג של עזריאלי.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    בתור אחד שנסע כמה שנים טובות על כלים משופרים למיניהם, אני יכול להעיד שמדובר בקשקוש.
    זה לא תחליף לאופנוע, וזה בדר"כ גם לא חסכוני יותר.
    קודם כל הכלים גניבים בטירוף, אין להם מספרים ולא מספרי שלדה, אתה לא יכול להכניס אותם לכמעט שום מקום ציבורי וזה סרט לנעול אותם כי הם שווים הרבה כסף ולך תדע אם הם יהיו שם כשתחזור.
    בשביל להגיע למהירויות ולטווח כפי שדובר כאן צריך סוללה גדולה מאוד, מאוד, זה אומר שהכלי הולך לשקול הרבה מאוד. 40 קילו זה לא הגזמה, יכול להיות גם יותר.
    אז להרים אותו בכל מקום בלי מעלית זה סרט רציני.
    בנוסף לכל זה אתה בסכנת הורדה מהכביש בכל רגע נתון אם תופס אותך שוטר או פקח ואתה חי בפחד.
    כבישים בין עירוניים ממש בעייתי.
    בנוסף, הכלים מסוכנים וככל שעולים במהירויות צריך לשדרג את כל המכלולים מסביב וזה בעייתי (לך תמצא צמיגים לקורקינט שאשכרה עם תקן ל120 קמ"ש לדוג').
    אף אחד כמעט לא מתעסק אתם ואתה צריך לטפל הכול לבד.
    אין ביטוח, זה אומר שאם קורה משהו (ויקרה 100% בכלים כאלה) אתה אוכל צינור יפה. עוד יותר עם הזקת לעוד מישהו או רכוש בדרך.
    ואחרי כל זה, הם גם לא חסכוניים יותר... ב5K אפשר בכיף לקנות קטנוע 125CC\250CC, ביטוח חובה וג' עוד כ4 בשנה, אחרי כשנתיים נגיד 15K הוצאות ויש לך קטנוע שאתה יכול למכור.
    בכלים האלה, הסוללה מתה אחרי שנתיים-שלוש והכלי במקרה הטוב שווה שליש ממה שעלה לך לבנות אותו\לקנות אותו.
    ותחזוקה של כלים כאלו זה לא בחינם, זה רפידות שנגמרות כל חודש-חודשיים, צמיגים ועוד.
    סיימתי לחפור.