עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 32

אשכול: אופנוע לרשיון a2

Junior Member
    לגבי קורקינטים, אני מבין שידע שלכם הוא מוגבל למה שחוקי פה בארץ, שזה מנוע עם הספק עד 250 וואט ומהירות עד 25 קמ"ש. ברוב המדינות המפותחות ישנה דרגת רכבים שנקראת L1: כלי דו"ג בעל מהירות של עד 50 קמ"ש. וזה אומר לא רק מהירות, אלא גם תנאים לבלמים ולתאורה. ואני שדרגתי את הכלי ליכולות בלימה כאלה וגם תאורה L1. איך משפרים את הבלימה, הבלימה מתבצעת לא רק עם בלמי הידראוליים, אלא גם בלימה חשמלית עם מנוע עצמו, שזו בלימה חכמה, ששולטת על האטה ומונעת גם נעילת גלגלים. זה עדיין לא חוקי בארץ, אבל לא צריך להגזים עד כמה זה באמת פעולת התאבדות. ב-50 קמ"ש, הכלי בולם מעולה. מעבר לזה מרחק עצירה עולה משמעותית, לכן אפשרות להגיע ל-70 קמ"ש זה רק לצורך לבצע פעולה מסוכנת כדי לצאת ממצב יותר מסוכן. אני מסכים ב-100% שמבחינה בטיחותית עדיף אופנוע, אבל חוץ מרכישת "אופניים עם מנוע של מכסחת דשא", צריך להוציא בסביבות 10,000 ש"ח בשנה לתלמיד כיתה י"ב, זה מוגזם. אני הייטקיסט שמגרד משכורת של 30 מלמטה, לא מסוגל לעכל תשלום 9,000 עבור ביטוח (חובה + צד ג') או 5,000 על ביטוח שלא מכסה שום דבר (הוצאתי רישיון השנה).
    נערך לאחרונה על ידי vitalik.t; 31-05-2021 בשעה 14:20.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תחליט. אתה הייטקיסט שעושה 30 או תלמיד כיתה יב?
    אם אתה הייטקיסט אז את כנראה מעל גיל 20 וביטוח חובה + ג מגיע אולי ל7 למלא ואיזור ה5.5-6 לחלקי.
    והוא ממש לא "לא מכסה לשום דבר". הוא כולל הכל חוץ מפיצויים על כאב וסבל עד 25,000 ₪ ופיצוי עבור 7 ימי עבודה ראשונים.
    אם נפגעת בצורה רצינית ואתה אמור לקבל 400,000, אז תוריד מזה 25.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    תחליט. אתה הייטקיסט שעושה 30 או תלמיד כיתה יב?
    אם אתה הייטקיסט אז את כנראה מעל גיל 20 וביטוח חובה + ג מגיע אולי ל7 למלא ואיזור ה5.5-6 לחלקי.
    והוא ממש לא "לא מכסה לשום דבר". הוא כולל הכל חוץ מפיצויים על כאב וסבל עד 25,000 ₪ ופיצוי עבור 7 ימי עבודה ראשונים.
    אם נפגעת בצורה רצינית ואתה אמור לקבל 400,000, אז תוריד מזה 25.
    את האמת, לו הייתי רווק, הייתי מחזיק רק באופנוע. יש לי משפחה ולכן יש לי "פחית על גלגלים", אז אופנוע מבחינתי זה כלי בשביל הכיף, אבל לא נחוץ. בגלל קורונה נכנסתי לעניין של קורקינט חשמלי, עד היום אני נהנה לרכב עליו. אחרי 8 חודשים החלטתי ללמוד לרישיון A1, ואפילו ברכיבה של 10 דק' למגרש אימונים, מאוד נהניתי. עד אז לא שיערתי אפילו עד כמה רכיבה על אופנוע מהנה. כיום אני לוקח פעם בחודש שיעור חוץ. אולי כשאוציא רישיון A, אשקול רכישת אופנוע, כי החל מ-250 סמ"ק מחירי הביטוח זהים. הבעיה שהמשפחה וכל המכרים לוחצים עליי לא לעלות בכלל על דו"ג ממונעים.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי vitalik.t צפיה בהודעה
    לגבי קורקינטים, אני מבין שידע שלכם הוא מוגבל למה שחוקי פה בארץ, שזה מנוע עם הספק עד 250 וואט ומהירות עד 25 קמ"ש. ברוב המדינות המפותחות ישנה דרגת רכבים שנקראת L1: כלי דו"ג בעל מהירות של עד 50 קמ"ש. וזה אומר לא רק מהירות, אלא גם תנאים לבלמים ולתאורה. ואני שדרגתי את הכלי ליכולות בלימה כאלה וגם תאורה L1. איך משפרים את הבלימה, הבלימה מתבצעת לא רק עם בלמי הידראוליים, אלא גם בלימה חשמלית עם מנוע עצמו, שזו בלימה חכמה, ששולטת על האטה ומונעת גם נעילת גלגלים. זה עדיין לא חוקי בארץ, אבל לא צריך להגזים עד כמה זה באמת פעולת התאבדות. ב-50 קמ"ש, הכלי בולם מעולה. מעבר לזה מרחק עצירה עולה משמעותית, לכן אפשרות להגיע ל-70 קמ"ש זה רק לצורך לבצע פעולה מסוכנת כדי לצאת ממצב יותר מסוכן. אני מסכים ב-100% שמבחינה בטיחותית עדיף אופנוע, אבל חוץ מרכישת "אופניים עם מנוע של מכסחת דשא", צריך להוציא בסביבות 10,000 ש"ח בשנה לתלמיד כיתה י"ב, זה מוגזם. אני הייטקיסט שמגרד משכורת של 30 מלמטה, לא מסוגל לעכל תשלום 9,000 עבור ביטוח (חובה + צד ג') או 5,000 על ביטוח שלא מכסה שום דבר (הוצאתי רישיון השנה).
    הגזמת הגזמה פראית.
    חובה ללא השתתפות וצד ג' אמורים לעלות לך לא יותר מ-5 לנפח של עד 250 סמ"ק, וכ-6.5 מעל.
    אמנם זה הרבה כסף, אבל זה לא משהו ש"אי אפשר לעכל" כדברך, לא כשמדובר בכלי תחבורה שלוקח אותך לעבודה שבה אתה מרוויח קרוב ל-30.
    גילוי נאות - אני במצב דומה לשלך, מחזיק רכב ואופנוע, בונה בית ואשתי כמעט ולא עובדת כרגע.
    קשה, אבל מסתדרים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    משום מה מכל מה שקראתי נתפס לי במוח רק שילוב של כמה משפטים שאומר:
    אני בחור שמרוויח לא רע, אבל אני מעדיף לחסוך כמה שקלים (לא בטוח) כדי להשאיר את אשתי אלמנה עם ילדים יתומים.
    מצד שני, יש ימים שבהם אפילו השטויות של קסד הן דוגמה ומופת לשפיות, לעומת מה שרץ לי בראש, אז אולי פספסתי...

Senior Member
    "לא מוכן לשלם על ביטוח אז אבנה כלי לא חוקי בארץ (אבל חוקי בחו"ל אז זה בסדר) ואסע עליו בלי ביטוח בכלל".
    אגב, למה בכלל השקעת 2,000+-₪ בשיעורי נהיגה+טסט אם אתה בכלל לא רוכב.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    "לא מוכן לשלם על ביטוח אז אבנה כלי לא חוקי בארץ (אבל חוקי בחו"ל אז זה בסדר) ואסע עליו בלי ביטוח בכלל".
    אגב, למה בכלל השקעת 2,000+-₪ בשיעורי נהיגה+טסט אם אתה בכלל לא רוכב.
    למה לא רוכב?!
    פעם בחודש לוקח שיעור חוץ. מחכה לאפשרות לתחילת לימוד לרישיון A. אשקול לרכוש אופנוע עם הספק מעל 35KW, כי מחיר הביטוח הוא אותו דבר לכל הכלים בנפח מעל 250 סמ"ק, וגם עד הרכישה אקח שיעורים לפחות פעם בחודש. למרות החזקה ברישיון, לא מזניח את האימונים.

למה לא רוכב?!
    פעם בחודש לוקח שיעור חוץ. מחכה לאפשרות לתחילת לימוד לרישיון A. אשקול לרכוש אופנוע עם הספק מעל 35KW, כי מחיר הביטוח הוא אותו דבר לכל הכלים בנפח מעל 250 סמ"ק, וגם עד הרכישה אקח שיעורים לפחות פעם בחודש. למרות החזקה ברישיון, לא מזניח את האימונים.
    מה נותן לך שיעור פעם בחודש?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    מה נותן לך שיעור פעם בחודש?
    רענון וגם בגלל שזה שיעור שמתבצע ברובו מחוץ למגרש ברחובות העיר, תמיד נתקל במשהו חדש: חול שנשפך במעגל תנועה, נהג שמבצע פנייה אליך כי לא ראה אותך וכו'.

Senior Member
    למה לא רוכב?!
    אני רוצה להבין: במקום לשלם לרכב כחוק, בהתאם לרשיון ולצבור ניסיון ובכך לשפר בטיחות ברכיבה, אתה:
    * רוכב על כלי לא חוקי
    * בצורה מסוכנת
    * כמובן בלי ביטוח
    * לא צובר שום ניסיון (שעה פעם בחודש לא נחשב לניסיון)
    * חושב לקנות אופנוע מעל ומעבר ליכולות

הגיון לקח חופשה כאן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Junior Member
    מאיפה הסקת מסקנה שאני רוכב באופן מסוכן?
    למה אתה חושב שאפשר לעשות ביטוח חובה לקורקינט?
    למה אתה חושב שזה זה כלי ניוד עיקרי שלי?
    מה זה אופנוע מעבר ליכולת? לקנות עכשיו Z900 מוגבל ל-A1, זה סבבה, אבל אם לקנות Z900 לא מוגבל לאחר קבלת רישיון A, זאת בטוח תאונה בפנייה הראשונה? אתה באמת חושב שכל התלמידים לרישיון A בעלי אופנוע?
    מה יש לכם נגד התחביב שלי?

רענון וגם בגלל שזה שיעור שמתבצע ברובו מחוץ למגרש ברחובות העיר, תמיד נתקל במשהו חדש: חול שנשפך במעגל תנועה, נהג שמבצע פנייה אליך כי לא ראה אותך וכו'.
    כמובן שעשה מה שטוב לך, רק קח בחשבון שהערך של ה"רענון" שאתה עושה אפסי.
    1. כי מורי נהיגה גם ככה לא מלמדים לרכב, ובסבירות של 98% - אתה מתרגל הרגלי רכיבה לא נכונים.
    2. לימוד של משהו (לא משנה מה) בתדירות של פעם בחודש, ללא תרגול בין לבין - הוא חסר ערך. בשבוע אתה שוכח חצי ממה שלמדת, בשבועיים אתה שוכח את הרוב, אחרי חודש אתה מתחיל כמעט מאפס.
    3. בדברים שמנית (כגון חול או נהג שלא נותן זכות קדימה) אין שום דבר חדש עבור כל מי שנמצא על הכביש - ככה שלא ממש ברור מה הערך הלימודי כאן. אלא אם כשאתה פוגש חול על הכביש, אתה מתעכב ומתחיל לעשות הלוך-חזור על החול, תוך כדי שאתה עולה עליו בכוונה, בולם, מאיץ, פונה - ומתרגל את השליטה באופנוע בתנאי אחיזה ירודים.
    אם כן אז אחלה, אבל משום מה אני נוטה להאמין שזה לא המצב.
    אם בא לך להסתכל על חול בלי לעלות עליו עם האופנוע, אפשר פשוט ללכת לים - זה ישפר את הרכיבה שלך בדיוק באותה מידה.

בקיצור...
    אם בא לך ללמוד לרכב באמת - אז אתה מתעסק בשטויות.
    אם התקציב לא מאפשר לך כרגע אופנוע כביש, אפשר להתחיל לרכב בשטח. באיזורים מסויימים בארץ (מחוץ לקו הירוק, ואולי גם בנגב, בערבה ובגולן), אפשר (באופן לא חוקי כמובן) לעשות את זה ללא ביטוח עם סיכוי די נמוך לצרות עם המשטרה/הולכי רגל/רוכבי אופניים. כמובן שממולץ בחום לרכב עם ביטוח חובה עם השתתפות עצמית לכל הפחות.
    שנה ברכיבת אינדורו-לייט תשפר את הטכניקה שלך פי אינסוף משיעור רכיבה פעם-ב, שלא מלמדים בו כלום - ואולי תעלה פחות מאחזקת אופנוע כביש. זה לא בחינם, והתחביב הזה לא זול -אם המטרה שלך היא לא להוציא כסף מהכיס, אז עיסוק באופנועים בכללי זה לא רעיון טוב.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    אני מבין מה שאתם אומרים, הדבר הכי נכון, הוא לרכוש אופנוע היום ולתרגל כמה שיותר. אבל ישנה הבעת התנגדות מצד המשפחה וגם לא כל כך בא לי לקנות כלי למשך שנה ואז להתעסק בלמכור אותו, כדי לקנות משהו יותר חזק. במצב הנוכחי הרוע במיעוטו זה לרכב איכשהו ללא בעלות על אופנוע, ואני לא מכיר פתרונות אחרים חוץ מלחזור למורה נהיגה.

Senior Member
    מה זה אופנוע מעבר ליכולת? לקנות עכשיו Z900 מוגבל ל-A1, זה סבבה, אבל אם לקנות Z900 לא מוגבל לאחר קבלת רישיון A, זאת בטוח תאונה בפנייה הראשונה?
    לקנות Z900 לא מוגבל בלי נסיון מספיק - כן. פעם בחודש זה לא נסיון, ראה תשובה של קטקוב.

מאיפה הסקת מסקנה שאני רוכב באופן מסוכן?
    כבר הסבירו לך.

למה אתה חושב שאפשר לעשות ביטוח חובה לקורקינט?
    מה תעשה אם תשבור מראה למישהו - תברח? ואם חס וחלילה תפגע באדם - תשלם פיצויים מכיסך?

מה יש לכם נגד התחביב שלי?
    "תחביב" שלך מסוכן לאנשים סביבך.

אני מבין מה שאתם אומרים, הדבר הכי נכון, הוא לרכוש אופנוע היום ולתרגל כמה שיותר. אבל ישנה הבעת התנגדות מצד המשפחה וגם לא כל כך בא לי לקנות כלי למשך שנה ואז להתעסק בלמכור אותו, כדי לקנות משהו יותר חזק. במצב הנוכחי הרוע במיעוטו זה לרכב איכשהו ללא בעלות על אופנוע, ואני לא מכיר פתרונות אחרים חוץ מלחזור למורה נהיגה.
    אני לא מבין למה אתה ממשיך את הדיון, ועוד מכניס אותו למקומות אישיים, אז אצא מנקודת הנחה שזה משום שאתה נהנה מזה
    אז הנה השנקל שלי:
    1. התנגדות המשפחה? או שהיא מוצדקת (ע"ע - אין כסף לשלם את המשכנתא) ואז בתור איש בוגר, אתה אמור לדחות תחביבים יקרים לימים טובים יותר בלי שהמשפחה תזכיר לך.
    או שהיא לא מוצדקת (ע"ע "אופנוע זה מסוכן"). במקרה הזה - ההתנגדות לא תעלם לשום מקום, או שאתה מנהל את הסיטואציה בבית ומחליט באיזה כלי תחבורה אתה מתנייד - והצד השני מקבל את זה בכבוד ובידיעה שאתה יודע להפעיל שיקול דעת, או ש... לא אתה מנהל את הסיטואציה בבית
    2. פתרון אחר זה חברת השכרה - ראיתי שיש כמה. יתכן שיסרבו לך משום שאין לך עדיין ותק של שנה.
    3. "לא בא לי לקנות כלי למשך שנה ולמכור אותו" - לא עושה לי שום היגיון. או שבא לך על אופנוע, ואז גם החיפושים אחריו והקניה הם בגדר חוויה, אל אחת כמה וכמה אם מדובר בכלי משומש. או שלא בא לך, ואז לא ברור על מה הדיון. אגב, קניה של אופנוע (בדגש על הקניה עצמה) אינה בהכרח עניין יקר, ובהחלט אפשר למצוא אופנוע 250 שיאפשר לך לעשות בבטחה את הצעדים הראשונים בעלות של 10-15 אלף שקל, כך שזאת לא תהיה מכה קשה מדי לתקציב המשפחתי.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 01-06-2021 בשעה 17:36.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual